לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

תודה שקפצם לכוס קפה ועוגה!


מתכון טעים ופשוט לבישול ביתי ..

Avatarכינוי:  נערת המתכונים

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

1/2008

מתכון לעוגת שוקולד חמה.


התשובה הלא שוקולדית לעוגת שוקולד חמה, עוגת תאנים עם מייפל ופקאן רכה ועסיסית...

 

 

חומרים ל-12 עוגות אישיות בתבנית עם שקעים בנפח 3/4 כוס
לעוגות:


2 כוסות תאנים מיובשות (300 גרם)
2 כוסות מים רותחים (480 מ"ל)
100 גרם חמאה רכה
1 כוס דחוסה סוכר חום (240 גרם)
3 ביצים
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים (100 גרם)


לרוטב מייפל:


1 כוס סירופ מייפל (360 גרם)
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
100 גרם חמאה


אופן הכנת העוגות, הרכבה ואפיה:

• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס.
• שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים.
• טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
• מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
• מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
• מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות,

  רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.

בינתיים מכינים את רוטב המייפל:

• בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
• מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.


מרכיבים ומגישים:

• מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים –

  מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).

 

 

- קרדיט -

קפצו שוב לכוס קפה (:

נכתב על ידי נערת המתכונים , 11/1/2008 12:14  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של (: Help 4 You ב-11/1/2008 13:40



הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , תחביבים , הדרכה ועיצוב לבלוגים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנערת המתכונים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נערת המתכונים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)