
התשובה הלא שוקולדית לעוגת שוקולד חמה, עוגת תאנים עם מייפל ופקאן רכה ועסיסית...
חומרים ל-12 עוגות אישיות בתבנית עם שקעים בנפח 3/4 כוס
לעוגות:
2 כוסות תאנים מיובשות (300 גרם)
2 כוסות מים רותחים (480 מ"ל)
100 גרם חמאה רכה
1 כוס דחוסה סוכר חום (240 גרם)
3 ביצים
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים (100 גרם)
לרוטב מייפל:
1 כוס סירופ מייפל (360 גרם)
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
100 גרם חמאה
אופן הכנת העוגות, הרכבה ואפיה:
• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס.
• שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים.
• טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
• מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
• מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
• מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות,
רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
בינתיים מכינים את רוטב המייפל:
• בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
• מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מרכיבים ומגישים:
• מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים –
מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).
- קרדיט -
קפצו שוב לכוס קפה (: