
הבאתי לכם מתכון לעוגיות מרוקאיות שמכינים מבצק פריך נפלא וקל מאוד להכנה,
והוא אפילו לא מכיל ביצים- זה אחד מהסודות של המרקם הנמס בפה שלו.
חומרים ל-80 עוגיות באורך 10 ס"מ :
1 קילו פחות 1 כוס קמח (860 גרם, 6 כוסות+2 כפות)
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
1 חב' מרגרינה מומסת, פושרת (200 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס
אופן ההכנה:
• שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים בידיים במשך דקה בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד.
מניחים בצד ל-15 דקות. בינתיים מרכיבים את המטחנה עם החלק המיוחד לעיצוב העוגיות.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מעבירים את הבצק במכונה (דוחסים אותו פנימה, ממש כמו שטוחנים בשר). חותכים את סרט
הבצק שמתקבל לאצבעות באורך כ-10 ס"מ.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים קלים.
• אופים עד להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
- קרדיט -
קפצו שוב לכוס קפה (: