מתכון חם מהתנור, עשיתי היום. עבר את הביקורת שלי ושל שותפה שהתלהבה. מתכון שמספיק לכמה ימים מבחינת כמות. אם יש שאלות - נא לרשום בתגובות.
מרכיבים:
בצל בינוני
4 שיני שום כתושות
3 כוסות פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות עבות.
כפית חרדל דיז'ון
3 כפות של עשבי תיבול מיובשים או טריים - פטרוזיליה, מיורן או תימין מה שיש!
מלח ופלפל
2 כוסות של תפו"א - חתוכים לקובות
3 כוסות מרק ירקות (אבקת מרק ירקות + מים או קובית מרק ירקות במים)
4 כפות של עמילן תירס + חצי כוס מים לערבב היטב.
כוס אפונים (שימורים או קפוא)
כוס תירס (שימורים או קפוא)
לכיסוי הבצק:
2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
חצי כף סודה לשתייה
6 כפות שמן זית
3/4 כוס חלב סויה (או כוס יוגורט סויה אם אפשר להשיג)
כף פטרוזיליה או שמיר (טרי או יבש)
הוראות הכנה:
*לטגן את הבצל במעט שמן בסיר גדול עד שהוא שקוף, להוסיף שום ולטגן עוד קצת.
*להוסיף חרדל, פטריות, עשבי תיבול, מלח ופלפל. לבשל כמה דקות עד שהפטריות מוציאות מיץ.
*להוסיף את המרק ירקות ואת תפוחי האדמה. להביא לרתיחה. כשזה רותח להוריד לאש נמוכה ולכסות. לתת לזה להתבשל 15 דקות.
*לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
*להוסיף את העמילן תירס המומס במים ולבשל כמה דקות עד שהכל מתעבה.
*להוסיף את התירס ואת האפונים ולערבב כמה דקות.
*לשפוך את הכל לתוך תבנית משומנת.
*עכשיו מכינים את הבצק - מערבבים את כל החומרים לבצק בעזרת הידיים טוב טוב ומותחים את הבצק שיהיה בגודל של התבנית. שמים את הבצק מעל למאפה.
*להכניס לתנור ל-25, 30 דקות. לבדוק עם קיסם שהבצק מוכן - ובתאבון!
