לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

רק מתכונים טובים


אשתדל לפרסם לפחות פעם בחודש מתכון טבעוני חדש. כל המתכונים יהיו פשוטים, בריאים, מוסריים (ללא פגיעה בבע"ח) וכמובן טעימים!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2008

מאפה פטריות.


מתכון חם מהתנור, עשיתי היום. עבר את הביקורת שלי ושל שותפה שהתלהבה. מתכון שמספיק לכמה ימים מבחינת כמות. אם יש שאלות - נא לרשום בתגובות.

 

 

מרכיבים:

 

בצל בינוני

4 שיני שום כתושות

3 כוסות פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות עבות.

כפית חרדל דיז'ון

3 כפות של עשבי תיבול מיובשים או טריים - פטרוזיליה, מיורן או תימין מה שיש!

מלח ופלפל

2 כוסות של תפו"א - חתוכים לקובות

3 כוסות מרק ירקות (אבקת מרק ירקות + מים או קובית מרק ירקות במים)

4 כפות של עמילן תירס + חצי כוס מים לערבב היטב.

כוס אפונים (שימורים או קפוא)

כוס תירס (שימורים או קפוא)

 

לכיסוי הבצק:

 

2 כוסות קמח

1 כף אבקת אפייה

חצי כף סודה לשתייה

6 כפות שמן זית

3/4 כוס חלב סויה (או כוס יוגורט סויה אם אפשר להשיג)

כף פטרוזיליה או שמיר (טרי או יבש)

 

הוראות הכנה:

 

*לטגן את הבצל במעט שמן בסיר גדול עד שהוא שקוף, להוסיף שום ולטגן עוד קצת.

 

*להוסיף חרדל, פטריות, עשבי תיבול, מלח ופלפל. לבשל כמה דקות עד שהפטריות מוציאות מיץ.

 

*להוסיף את המרק ירקות ואת תפוחי האדמה. להביא לרתיחה. כשזה רותח להוריד לאש נמוכה ולכסות. לתת לזה להתבשל 15 דקות.

 

*לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

*להוסיף את העמילן תירס המומס במים  ולבשל כמה דקות עד שהכל מתעבה.

 

*להוסיף את התירס ואת האפונים ולערבב כמה דקות.

 

*לשפוך את הכל לתוך תבנית משומנת.

 

*עכשיו מכינים את הבצק - מערבבים את כל החומרים לבצק בעזרת הידיים טוב טוב ומותחים את הבצק שיהיה בגודל של התבנית. שמים את הבצק מעל למאפה.

 

*להכניס לתנור ל-25, 30 דקות. לבדוק עם קיסם שהבצק מוכן - ובתאבון!

 

 



 

נכתב על ידי , 14/1/2008 22:45  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

גיל: 17




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למסק* אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מסק* ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)