לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

רק מתכונים טובים


אשתדל לפרסם לפחות פעם בחודש מתכון טבעוני חדש. כל המתכונים יהיו פשוטים, בריאים, מוסריים (ללא פגיעה בבע"ח) וכמובן טעימים!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2008

אנצ'ילאדאס (טורטיות ברוטב)


מנה מפוארת ומשביעה אך לא מסובכת. עשיתי את המתכון הזה כבר פעמיים בשבוע האחרון והשותפה ליקקה את האצבעות
מתאים לשני אנשים או לאדם אחד לשתי ארוחות.

מרכיבים:

1/4 כוס קמח
1/4 כוס שמרי בירה (זוכרים שהמלצתי לכם לקנות את המוצר הנפלא הזה?)
חצי כפית מלח
שן שום גדולה כתושה
כוס מים
חצי כפית חרדל
2 כפות מרגרינה מומסת (ללא שומני טראנס, אחוז שומן רווי נמוך)
4 - 5 טורטיות (נראה כמו פיתה שטוחה)
1 שימורי שעועית (אדומות או לבנות.. אבל לא ענקיות)
כ-350 גרם צנצנת רוטב מקסיקני (לא משנה איזה. למשל סלסה)
1 בצל בינוני קצוץ
3/4 כוס פרוסות זיתים או תירס מה שאתם אוהבים.

הוראות הכנה:

*לחמם תנור ל-175 מעלות.

*בסיר בינוני לרוטב לערבב ביחד את הקמח, שמרי הבירה המלח והשום. להוסיף את המים ולערבב שוב. לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת נהיית סמיכה ומבעבעת.

*להוריד מן האש. להוסיף מרגרינה וחרדל ולערבב. לשים בצד חצי כוס מן התערובת הזו. להוסיף לסיר הרוטב את הבצל, הזיתים/תירס והשעועית. לערבב את הכל ביחד.

*לשפוך קצת רוטב מקסיקני בתוך תבנית בישול מלבנית ולכסות את התחתית בשכבה דקה. לקחת טורטילה אחת לשים אותה בתבנית לשפוך באמצע פס עבה מן התערובת ולקפל משני הצדדים. לדחוף לקצה התבנית ולחזור על הפעולה עם כל הטורטיות אם יש עודף רוטב לשפוך אותו מעל הטורטילות. בסופו של דבר לשפוך את הרוטב הגבינתי ששמרנו בצד מעל הכל.

*לשים בתנור לכחצי שעה! (לבדוק שהטורטיות כבר קשות חלקית ואז הן מוכנות).


Buen apetito!





נכתב על ידי , 28/1/2008 22:03  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

גיל: 17




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למסק* אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מסק* ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)