לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בלוג **המלך**

אני תמיד רציתי לעשות אתר יפה אז הנה קבלו אותו!!! עדכוני ספורט וחדשות מצגות של מכוניות ועועד הרבה דברים יפים


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

1/2008


"הדו"ח יכלול ביקורת חמורה על צה''ל"

חלוץ. בדו"ח לא יהיו אמירות אישיות חדות, בשל ההתחייבות שנתנה הוועדה לבג"ץ להימנע מכך (רויטרס)

לדברי חברים בוועדת וינוגרד, הדו"ח יספק תמונה עגומה של רמת צה"ל במלחמה ולפניה. מרבית הביקורת תופנה כלפי הרמטכ"ל לשעבר.


 


הדו"ח הסופי של ועדת וינוגרד, שיתפרסם מחר בערב, צפוי לכלול ביקורת חמורה ביותר באשר לתפקוד צה"ל במלחמת לבנון השנייה. חברים בוועדה אמרו השבוע כי הביקורת תקיף תחומים רבים בעבודת הצבא ותספק תמונה עגומה ביותר של רמת צה"ל במלחמה ובשש השנים שקדמו לה.



הרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ, צפוי לספוג את מרב הביקורת על תפקודו במלחמה. עם זאת, נראה שבדו"ח לא יהיו אמירות אישיות חדות, בשל ההתחייבות שנתנה הוועדה לבג"ץ להימנע מכך.



בצמרת הצבא חוששים מנזק תדמיתי לצה"ל בעיני הציבור, עקב הדו"ח. בעניין זה התקיימו כמה התייעצויות במטכ"ל בימים האחרונים. קצינים בכירים צפויים להדגיש בתקופה הקרובה כי דברים רבים המופיעים בדו"ח הסופי כבר תוקנו והלקחים הופקו.



כשלים בכל החזיתות





ביקורת קשה על מחדל הטיפול בקטיושות, הטיפול הכושל בעורף, הזנחת האימונים ומערך המילואים (דובר צה"ל)


הדו"ח הסופי יכלול ביקורת קשה על מחדל הטיפול בקטיושות קצרות הטווח שירה חיזבאללה, שצה"ל לא הצליח להפסיק את שיגורן עד היום האחרון, על הטיפול הכושל בעורף, על הזנחת האימונים ומערך המילואים בשנים שקדמו למלחמה, על ההססנות במילוי המשימות שהפגינו מפקדי הכוחות, על יחסי המטכ"ל ופיקוד הצפון ועל טיב המתקפות שניהלו ארבע האוגדות שלחמו בלבנון (מביניהן, אוגדה 91 בפיקודו של תא"ל גל הירש נחשבת בעיני הוועדה לפחות גרועה ולמי שנלחמה בעיקשות וחתרה קדימה לאחר כישלונה בפרשת חטיפת חיילי המילואים. בוועדה זיהו שיפור גדול בתפקוד האוגדה לאחר החטיפה).



 


בתוך כך, התייחס אתמול בפומבי אלוף פיקוד הצפון במלחמה, אודי אדם, בעקיפין, למלחמה, לראשונה מאז התפטרותו בספטמבר 2006. בהצהרה שפירסם פרקליטו, עו"ד יוסי בנקל, לקראת צאת הדו"ח הסופי נאמר כי אדם "נושא באחריות לתוצאות המלחמה בגזרה עליה פיקד, להישגים כמו לכישלונות. אחריותו היא אחריות פיקודית ולכן הוא סבר כי עליו לסיים את תפקידו מייד עם יציאת החייל האחרון מלבנון".



בנקל הוסיף כי אדם "אינו רואה עצמו אחראי להתנהלות הדרגים שמעליו - ובעניין זה הביא את דבריו בפניו הוועדה (...) אדם מבקש להדגיש כי אין לו טענה וטרוניה כלפי פקודיו במלחמה, שסיכנו את חייהם ומילאו את תפקידם בנאמנות".


נכתב על ידי **המלך** , 29/1/2008 10:37  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



יום הולדת שמחכינוי:  **המלך**

בן: 36




49
הבלוג משוייך לקטגוריות: מגיל 14 עד 18 , 18 עד 21 , ספורט
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ל**המלך** אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על **המלך** ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)