לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

לא בדיוק הכול


כינוי:  ענבל?????????

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

4.3.2015 השתעבדות


הזמן מדוייק: להשתעבד לאמונות. גם בדת הנוקשה ביותר נוכל להצהיר איך הבחירה נעישת כל פעם מחדש. איננו כפופים, זו תנוחת מתיחה ברורה ויציבה. מנטרות חוזרות ללא הפסק, דורשות לקום ולא לנוח, רק כך יוכלו להתקיים בנו. הן דורשות להפוך לחלק מפעולת הנשימה שלנו, הצליל משתלב עם השאיפה והנשיפה, מתרצה.

 

נחזור על אותו משפט שוב ושוב, נייצב אותו- גם אם גופו כה שברירי. נאכיל את עצמינו במשפט, בכל פעולה קטנה בסדר היום. הזמן מדוייק: להשתעבד לאמונות. מה שווה האמונה התיאורטית ללא יישום שלה במציאות, חתיכת טמבלים? דורשים שלום בעת יריות האקדחים המזויינים שלכם. מחבקים עצים וזורקים את הדף המקומט לפח. הזמן מדוייק: להשתעבד לאמונות.

 

אין מקום לפשרה, אני שואלת אותו, והוא עונה, שוב ושוב, את אותו משפט, שבאמת, כול-כך נכון. הוא מכניס אותו שוב לגופי, ואני חוזרת עליו, נותנת לו, עמוק יותר, חזק יותר. זה לא שהוא לא שואל כל פעם מחדש, את מסכימה, הכול בסדר, אני לא מכאיב נכון. גם אם זה כאב, זה כאב טוב נכון. אני עונה כן. אין דבר נכון ממנו! ובכל-זאת נדמה שאני לא מסופקת, נדמה שיש איזה משהו שמכביד עליי, אולי משפט אחר, רחב יותר, טוען שהוא שווה את כול השאר. תני גם לי להיכנס רגע. השתעבדי אליי, ובסופו של דבר תוכלי לקיים הכול במקביל. את לא מאמינה? את לא מדוייקת? 

 

נכתוב על ניירות גדולים את הצהרותינו לגבי שמירת העצים, זו הדרך היחידה להעלות את המודעות ולשנות את המצב. משחקים בפשרות, באיזוני מנטרות. אני לא בטוחה מה הדרך הטובה ביותר. הזמן, בדיוק, להשתעבד, באופן היעיל ביותר: לגמור, ועכשיו. חזק יותר, מהיר, באגרסיביות, נו, עם כאב הכרחי, להגיע כבר, לתחושה, נו, תיכנסו בי. אני אגדל, אני אפתח. החור שלי מסוגל להכיל את כולכם. לא?

 

הזמן מדוייק. אנחנו מרימים ידיים, עוצמים עניים, ומתפשטים. לכול אחד גודל שונה כול-כך, זה מדהים להסתכל. אנחנו מקרבים יד אחת לשנייה, ומקווים להגיע לאיזון המושלם בניהן. אנחנו מפשקות רגליים, ומקוות שהכול יתאים, בבקשה, ושגם אם קשה, נתאים, נשתדל. נדמה שאנחנו מדברים כאן על שאיפות בלתי אפשריות, וכרגיל, זה לא מפריע לי לשאוף.

לשאוף. לנשוף. לשאוף. לנשוף. מנטרה מנסה להשתחל, אבל אף-פעם לא באמת חלק.

לנשום. לנשום. לנשום.

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 18:13   בקטגוריות 2015, דרישות, הסבר לקהל, כביכול אוניברסלי, נסיון להגדיר, פנייה מגוף שני, אופטימי, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



14.2.2015 נקודות


המערבולת בקצה של האמבטיה מסתובבת כל כך הרבה פעמים ומהר שאני לא בטוחה אם מים יוצאים או נותרים במקום ולמרות שאין פקק, זאת-אומרת, גם אם אין מבוי סתום אמיתי, נדמה שהחור לא מסוגל להכיל יותר, לא לכיוון אחד ולא לשני.
.
אין לי מילים יותר החוצה, אבל לא מרגיש שכבר הזמן להתפשט, לא לכאן ולא לכאן.
.
תכביד עליי 
את כל משאולייך
תן לי להיות
בודדה עצובה ונפרדת
איתך.
.
אין לאן להישאר?
.
(התעגלי לצורתך המקורית
אינך יותר
ממה שתוציאי לאור,
פרספקטיבה אובייקטיבית מתבוננת החוצה ואינה רואה דבר.)
נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 18:04   בקטגוריות 2015, דרישות, הכול תקין, הסבר לקהל, חיי אהבה, כביכול אוניברסלי, נכתב בהתייחסות לתערוכת גמר, נסיון להגדיר, עצוב, פנייה מגוף שני, ריק, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



2.12.2014 סצינה


טופ שוט. מסדרון צר. שניהם נשענים על הקיר, אחד מול השני. קרובים בדיוק במידה נוחה לעין, ובדיוק בצורה כזו: ברך שלה, ברך שלו, ברך שלה, ברך שלו. אוליי אחת נשענת על שנייה, לא משהו רציני. מבטים ישירים, אור שמש, גוון ירקרק.

 

תזוזות העינית למקומות הלא נכונים. הצילום רועד בנסיון לתפוס משהו. נשיקות אגרסיביות שלו, אבל לא מוגזם. צמודים, בטן לבטן. האור חשוך, גוון אדום. השיער שלה מסתיר אותם מהקהל. מוסיקה רועשת, אינטימיות בתוך ההמון. אוליי אפילו ברחו לצד. גומרים בלי צורך בלהתפשט. בלי צורך באיברי מין. עם צורך בחדירה. אין זיעה. אין חיוכים. 

 

תמונת מצב שלה. שקיות קלות בעניים, אף מעט מורם. יושבת בחדר ריק לבדה, ומביטה לעדשה. מודעת. 

"איך?" היא פולטת לרגע, וקולה לא כמצופה: נמוך, חזק, מורצן, מקצועי. ממלא את החלל.

 

המצלמה נכנסת מתחת לשמיכה. פעם אחת מהצד שלו, פעם אחת משלה. היא דומעת, הוא אטום. מלטף את פניה, מתחנן שתפסיק. קר וכחול, חום הגוף אינו מרפא. קלוז-אפ לדמעה נוזלת במהירות מעינה ויוצרת עיגול מושלם על הציפית. 

 

חדר צהבהב, תאורת מנורה למרות שבוקר: אך הוילון מסתיר את השמש. זווית עליונה על ידיים מקלידות במהירות. המקלדת שחורה, מלוכלכת קצת מימין. שתי כוסות תה, נייר מקומט, נייר עם מילים ועפרון, שני מסכים הם המוקד הבהיר ביותר בחדר. התראה! והשעון מורה על 8:45. נשימות כבדות, חריקות שניים. 

 

סיום.

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 17:17   בקטגוריות "מי אני?", 2014, האדרה עצמית, הכול תקין, כביכול אוניברסלי, נסיון להגדיר, עצוב, פנייה מגוף שני, תקף להווה, סיפרותי, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



11.11.2014 לבנות את ניטשה מחדש


כולם החליטו לבנות את ניטשה מחדש.

לאחר שהתמוטט לקחו את השרידים

והחלו לחטט בהם.

חלקם שטפו ידיים, וחלק בדיוק אכלו משהו, אולי אפילו מקולקל.

 

ואם כולם- אז גם לי מותר. מצמידה את גופי לגופו, מגרדת באוזנו שאינה מקשיבה כראוי. כל שערותיו נשרו, הוא חיוור ודומם. אני מחכה לחיוך, או נזיפה, אך זה באותו המבט ההוא (המוכר): מביט מעט לאופק, וגבותיו מונמכות. "איך זה שאין לך סימני קימוט מהמבט הזה?" אני שואלת אותו בחושניות מסויימת, "נשאר לך מראה של צעיר, לא ככה?"

אני מקבלת תשובות מהדפסה רביעית. עותק מתורגם של הוצאת שוקן, ניטשה מדבר אליי בעברית צחה: באותיות מימין לשמאל מפטם אותי בדימויים חזותיים, מילותיו רלוונטיות כהרגלן, ואני משתדלת לעשות בהן מה שרק ארצה: ככה הוא ביקש, לא?

יחד עם כל שאר החמולה, אנחנו חותכים את עורו ואת כל הנימים. מתחילים לחטט בין קומץ הדם שנותר, גם הוא כבר התמצק לאבן ורדרדה. אני לוקחת את האבנים ושוברת את כל חלונות חדרי-חדריו, כילדת-תעלולים משחקת במגרש עשיר הצבעים שהכין לי. "אבל מה התכוונת שאעשה כאן?" אני לא מתאפקת לשאול, והוא עונה באותה הצהרה, צועק על חוסר האובייקטיביות במצב הנתון ושעליי להפסיק להיות חלשה. יש לי המון מה לשאול, אבל אף אחד לא מתרגם לי. לא הנאצים, לא הסובייטים, לא אף אמריקאי מזדיין. כול אחד לוקח את החופן העשיר ביותר שהצליח לתפוס בידיו, ובורח למפעל המזון. אני אוכלת במרץ. נכבדת, נופלת, וגופי הנפוח מתגלגל (כמו אבן במעלה הר) ומוטח בי.

 

"מה ניסית לנתח פה בעצם?" שואל אותי המורה, 

ואני, שהסכין עוד קשורה לידי בלי שהבחנתי

מקיאה דם בהשתעלות מכוונת כזו

וצוחקת 

איך הדם ישר מתאבן כשיוצא ממני, וכאילו, יותר נוח להחזיק בו ככה

אבל איני באמת נוגעת בו

זו רק קליפה.

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 16:59   בקטגוריות 2014, דרישות, כביכול אוניברסלי, פנייה מגוף שני, אופטימי, קשור בי  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



20.10.2014 כינוס עצמי


אנו מכריזים בזאת

על כינוס עצמי

שיערך כרגע

עם מי

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 16:29   בקטגוריות 2014, דרישות, עצוב, נסיון להגדיר, כביכול אוניברסלי, סיפרותי, פנייה מגוף שני, ריק, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



4.10.2014 גדלות


גדלות

צוֹמַחַת גַּם בִּתְנַאי מִדְבָּר שׁוֹמם
נָחַל (לֹא) זוֹרם
שִׁגָּעוֹן
בֵּין הֶהָמוֹן
יֵשׁ לָהּ אֵיזוֹ מָחֲלָה
פרוגרסיבית (בְּתַהֲלִיךְ)
אִשָּׁה בְּגִילֵנוּ
הִיא הָיְתָה יִחוּדִית כְּבָר בְּשָׁנִים הַמֻּקְדָּמוֹת
יש הָמוֹן 
כְּאֵלּוּ.
פָּתֶטִי מְסַכֵּם הַכֹּל
וּבְכָל
זֹאת
אֲנִי מְאֹד רוֹצֶה לִהְיוֹת מַשֶּׁהוּ,
וְלֹא רק מִישֶׁהִי.
נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 16:13   בקטגוריות "מי אני?", 2014, האדרה עצמית, נכתב בהתייחסות לתערוכת גמר, נסיון להגדיר, עצוב, פנייה מגוף שני, סיפרותי, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



29.9.2014 כרוניקה


אין לך ברירה, בחור: נכנסת לרצף-אירועים בלתי-ניתן לשום ערעור בעולם. המצב כאן נתון וקיים, ההיסטוריה קבועה, לא מהגורל,  ניתן להצהיר שמהעבר. אתה ניצב מול גבולות בלתי-נראים אך ממשיותם מורגשת ועובדת במרץ כיתושים בלתי-נלאים. רגלייך אינן קשורות, וגם ידייך עוד מתנהלות בהתאם למערכת העצבים השורשית שלך. אך זה בדיוק העניין, אגב, מערכת. אתה באמת בחור מקסים, ואין זה כוונת האל שמצבך יהיה כזה, או אחר, ובכלל: באמת לא אכפת לאף-אחד מלבדך. זה העניין הזה במוח שלך, מערכת המחשבה המוגבלת, אגב גבולות. אתה מבין לאן זה חותר?

אתה טמבל, וכל מגוון האפשרויות של הרצון הכול-כך חופשי שלך פשוט, לצערך, יוביל לאותה נקודה עגומה במדויק.

פתח את הפה, חזק, שיראו את כל השניים, ילד.

גדול יותר, פה גדול, פה ענק, רק אל תדבר

עד שהענבל תהיה גלויה לעין

עד שכל הבפנים שלך יוצג.

 

תזכיר לי את שמך?

אגב, שניים, הנשיכה הקרובה תשאיר סימן. אתה תתרגל עם הזמן לנשיכות האלו, אפילו תמתין להן בפתח הדלת:  נשיקות קטנות, צורמות בשתיקתן, מחליפות את הדיבור, מפעילות את המערכת (עצבים), מעירות את הלבלב. זו אינה בושה לאהוב את זה, גם הנשים החזקות ביותר אוהבות להיות קצת כנועות. אתה מתחיל לשים לב לדקויות כאן?

 

גבעול אבוקדו תועלתו אבוקדו

אך מה עם הפרחים הקטנים, בקצוות

יפיפיים ומתוקים ככול שיהיו

אי אפשר להכניס לזר,

ואלפי השימושים השונים

לאותו פרי מפגר?

 

אבוקדו זה עץ, טיפשה. זה כאילו את עושה את זה בכוונה.

 

אין לך ברירה, תשתה את מיץ הזיעה של עצמך, וטבול אותו בכל רוטב שתבחר. הבחילה הנוראה הזו הכרחית, אך אתה כלל לא מבין שזו בחילה, אפילו שלמדת את פירוש המילה. אינך מרגיש בטיפות באות מגופך הרוטט, האדיש. תשאל אם זה גשם, נסה לפקוח את המטרייה, למצוא מחסה, מיטה נוחה אולי אפילו זמנית. הסתתר, מהר, אתה מבחין בזה מתקרב?

 

הנה באה הנפילה שלך, הנשיכה הזו, שתוביל אותך (גם אם זמנית) לרצפה הקרה. אגב רצפה, על מה אתה עומד?

 

(עכשיו אתה נופל, כמו בסרטי דיסני מצוירים אתה מבחין לפתע שהתהלכת באוויר עד כה, וברגע שענייך קלטו את העניין הן אילצו את כולך לצנוח. אתה צונח מהר, מהר וחזק: אבל עדיין לא מגיע לתחתית.)

 

שאול תחתית קפה

שעה נוספת בפתח

רגע יפה

אסתטי לפתע

 

מוות בעת הנכונה. 

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 15:54   בקטגוריות "מי אני?", 2014, דרישות, האדרה עצמית, הכול תקין, כביכול אוניברסלי, נסיון להגדיר, פנייה מגוף שני, סיפרותי, קשור בי  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



25.9.2014 מוגלומניה פטת


מראה מביטה בך מלמטה

כמעט וכל תווי הפנים מתאחדים

האף מורם, מסתיר היסוס

בטחון-עצמי לעוס.

 

תתנשאי מעלייך

בגוף שני

היי גדולה ממך!

ניצחון השוואתי עצמי

מול עולם כפוף.

 

היא מסתכלת עלייך

בהערצה ושנאה

מבוכה וטינה

דפקי בוקס לפרצוף הזכוכית.

 

ציפיות מעצמי לשנה הקרובה: תערוכת אמנות חזותית, עבודת חקר בפילוסופיה, טיסה לניו-יורק עם מהקלה, להביא לבית-הספר תכנים סמולנים מניאקים, להצליח לראות בראש את ציר העולם ביחס לידע היסטורי-תרבותי-פילוסופי שיהיה אצלי, לבסס לעצמי החלטה לגבי צבא/ש"ש/קנדה, להעמיק חברויות טובות ולהכיר עוד חברים זמניים, לזיין מלא גברים, להיות יפה חיצונית ופנימית, להיות נוכחת ולהאמין לאמונות שלי, להשתפר ביוקלילי ובהלחנה וכתיבה וציור וידע ודיבור, ללמוד ללמוד ולא להתפזר יתר על המידה, להרגיש מצפונית תרומה לאנושות, לא למות עדיין.

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 15:52   בקטגוריות "מי אני?", 2014, דרישות, האדרה עצמית, נכתב בהתייחסות לתערוכת גמר, פנייה מגוף שני, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



11.9.2014 זו לא אני


אני אוהב לבנות את החדר

לצבוע קירות ולקלף

מגירות חלולות בתוכן

מנגר רצפה ומגלף

 

אני ממלא, ומרוקן

כדיי למלא שנית

וכך במשך השנים החדר

לא גמור

ותמיד דורש עוד

ואם הוא מרגיש

מספיק, אני ממהר ללכלך

לפצוע רק כדיי לרצות להתרפא

 

אני אוהב לא להגיע

לתכנון המושלם

של חדר

לא קיים.

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 15:38   בקטגוריות "מי אני?", 2014, כביכול אוניברסלי, נכתב בהתייחסות לתערוכת גמר, פנייה מגוף שני, ריק, תקף להווה, סיפרותי, קשור בי  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



28.7.2014 הסתירי פרצופך


מהר. הסתירי פרצופך לפני שתסתכלי במראה. מירחי את הכיסוי בלי להביט. בכל פעם שתסתכלי במראה, היי כבר נקייה. תשכחי את הלכלוכים שנמצאים על הפנים, בשלב מסויים כבר לא תבדילי בין הממרח לעורך. שקרי לעצמך לפני שהאמת תתפקח. היי טובה. היי רצונך. התאימי את בגדייך לסביבה, היבלעי באדמת חברייך. מעבר לכך, רחמי על עצמך. רחמי על כשאת מקבלת פריחה מזוויעה מכל המייק-אפ. הוא לא בריא לטווח ארוך. מה, את לא זוכרת שאת שמה אותו כל יום? מטומטמת, נשאבת לתוך אלפי משאבות מנפחות גלגלים מונעים מאוויר צח מזוקק בנפט מפעלי תכשירי ההסוואה. מסתובבת, נהיגה אוטומטית. מהלכים בנויים, העיקר היסתכלי במראה הקטנה ונקי את הדמעות. הדמעות מרטיבות הן את הכיסוי והן את הפצעים. תסיתי מבטך מעצמך ברגעים הנכונים. מהר. היסתתרי מהגשם בכל פעם מחדש, ואל תדעי מה טיבו. החטא שלך מתעצם ליציקת בטון קשיחה ועוד מעט גם ניתוח לא יהיה אפשרי. תשתקי ודיי אוליי, ואל תספרי את האמת המלאה. תרגישי נקייה. השתמשי בתוכנת עריכה. מירחי אמת בפיזור דק של מרגרינה או חמאה. הסתכלי על עורך מכוסה באסתטיקה עלובה. את עושה עבודה יפה.

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 15:09   בקטגוריות "מי אני?", 2014, דרישות, האדרה עצמית, עצוב, פנייה מגוף שני, תקף להווה, פסימי, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



13.7.2014 חשק


את נתקלת בחשק לבכות לא מתוך עצב תהומי ופתאומי אלא מתוך עקרון. הריי כאשר רואים עולם כה מוזר, והמועקה כבר באה לגרון מסיבות תת-קרקעיות, כל מה שנותר הוא לבקש נחמה מוצהרת בדמעות. אבל הכל מבחירה בהחלט. כשאני נרדם, את כבר לא בדיוק איתי, אלא רק בפוטנציאל להיות, והריי אם תדברי אליי כשאני ישן זה כאילו איני נמצא, ורק אילו תצרחי מכאבים ייתכן שאתעורר כדיי להיות שם בשבילך. וכשתצעקי בלב, כשהדברים בפנים יזעקו, אני עדיין אשן, אלא אם כן תעירי. ואז את נבהלת ומבקשת קרבה. מרגישה בודדה כמו כולם!

יצור.

 

הכל בסדר, הכל מותר. מזל טוב.

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 15:05   בקטגוריות "מי אני?", 2014, דרישות, חיי אהבה, כאב פיסי, נסיון להגדיר, פנייה מגוף שני, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



10.7.2014 משחק


שלב ראשון, הוא נכנס למשחק עוד לפני שהבין. תלתליו עוד לא צמחו ושיניו היו רק עם הפוטנציה להצהיב,ברגע זה- היה טהור. "היכן המנהל?" הוא לא הספיק לשאול, ומהר חוקים החלו להתעגל סביבו. חוקים לקחו ידיהם והניפו עליו, כידררו את בטנם הצוחקת ועיבו את גבותיהם ברגזנותם התמידית. הוא לא הספיק לבקש, ומייד אחד מהם דקר אותו בבטן. דקירה קטנה, לא כאב גדול מדיי, אך בהחלט משנה-גורל. כעת, הוא שלהם. 

 

הוא חייב לנצח כעת. המטרה ברורה בכל משחק- לנצח, ולא להפסיד. הוא מתחיל להצהיב את שיניו ולהחליק בשריפה שיערו לקרשים. הוא בוער, הוא עולה באש, תמיד רגע לפני להפסיד חיים. אסור להפסיד, הוא לומד. הוא שונא את המשחק, והוא המשחק. הוא צורח, הוא קופץ ורץ בסיבובים ומסתתר ומשנה צורות. הוא יורה בחבריו. הוא נמס בתוך עצמו, ומתחיל לצחוק, ובטנו מרשרשת לו בהנאה שזהו טעם הדברים. הוא מנצח, ועוד פעם. הוא מרגיש חוסר אונים.

 

שלב אחרון, יום אחד, הוא יבקש, "אפשר לצאת מהמשחק?", כמו שלעולם לא ביקש. הדלתות יפתחו, בקלות אדירה, והוא ימצא עצמו לבד לגמרי, אזוק מבטנו ועד תלתליו הטבעיים, ואת שניו לא יוכלו לראות בשלל צבעיהם, משום שחיוכו יתאדה ברגעים ההם. הוא יצעד בין אלפי הרובים והכדורים הנזרקים בין חבריו למשחק, אך אף-אחד מהם לא ייחס לו צורה. הוא יעצד בתוכן, אך הם לא יפגעו בו. לפני שיבין, יכנס למשחק אחר.

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 15:03   בקטגוריות "מי אני?", 2014, האדרה עצמית, הכול תקין, כביכול אוניברסלי, עצוב, פנייה מגוף שני, סיפרותי, פסימי, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



23.6.2014 כשענייך נפולות


אני מוצאת את עצמי בחשכה מוחלטת, מבולבלת, ומנסה שלא להאבד בעצמי. תני לי חבל! הרשי לי להציע פתרון אחר! אני דורשת מהנאתך, אבל את שבויה בדלוזיות. את בעיראק, ובפלישה לסוריה ואמריקה. החלומות מתערבבים עם מיטתו, את כמעט נופלת. "אני שומר עלייך!" הוא נואם. הוא דורש ממך להיות מעל החוק. פשעים מלוכלכים, את נענית לאנרכיזם מלהיב, לא מסתכלת עליי ממטר.

 

כשהוא מתרחק את נזכרת לחבק אותי. מצטערת, את אומרת, זה זמני. אני לא יודעת, את אומרת. אינני מבינה אותנו. איני קולטת את מצוקתך, היא חסרת מניעים- הבחירה בידייך, לא? קל להסביר שאין מה להסביר, אך בין חוסר הודאות והריק רחב המימדים מסתתרות להן סבירויות רבות שלפעמים את פשוט מעדיפה להתכחש לראותם. 

מה מקומי אצלך?

 

אין תגובה.

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 14:56   בקטגוריות "מי אני?", 2014, דרישות, חיי אהבה, פנייה מגוף שני, ריק, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



18.6.2014 נשים מחכות בחלון


צִפִּיָּה
צְפִיָּה
אַתְּ בֶּאֱמֶת כְּבָר צְפוּיָה
מְאֻלָּץ
חוֹזֵר
מָה זֶה אוֹמֵר הַכֹּל עוֹבֵר
נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 14:41   בקטגוריות 2014, כביכול אוניברסלי, נכתב בהתייחסות לתערוכת גמר, פנייה מגוף שני, פסימי, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



10.6.2014 יהירות


איך את מכווצת את תודעתך השופעת, יקירתי? מרשה לשטויות כאלו לטשטש את מבוכי שדותייך, מבזבזת את שעותייך הכל-כך נדירות ויפייפיות על דבר כה חסר תכלית? נותנת, והנחמה מתייפחת לה מרוב שבטנך מפוצצת. יש בך תרכובת מפוארת, עגומה וסבוכת חן שאי אפשר לתאר במילים, אני מבטיחה לך! אין ישות שתכיל אותך לחלוטין, יקירתי- והנה את גוזלת את מרבית כוחותייך לפירורי קירבה מטופשים, חסרי משמעות וכלל לא אמיתיים!

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 14:36   בקטגוריות 2014, האדרה עצמית, דרישות, כאב פיסי, פנייה מגוף שני, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



1.6.2014 אונטו


אונטו, הוא מצביע על עיניו הבוכיות ועם ציפורניו מעין מקלף את הבכי. אונטולוגיה, משהו הקשור במשהו קיומי. מילים גבוהות תמיד משכו, אולי גם ביהירותן להיות גבוהות מאחרים. מדברים על צריכה בקצב שיא, על אינטואטיביות מול רציונל, על דפוסי בריחה מחשבתית, על הכרה עצמית ועל עתיד. מדברים על אי-יישום וחוסר רצון. מדברים על דברים מאוד ברורים, מאוד לעוסים! נדמה שגם הוא, למרות הכל, גם הוא תוצר. 

לא ברור תוצר של מה, אך ברור שאינו טבעי. משהו התפלס בו, משך אותו הנה והנה וחשף יתר על המידה לשמש. בהחלט קשה להיות תוצר כשהבסיס עוד מעורער. יתום במהותו. ריק בהוויה. אונטו, אונטולוגיה.

תבונה מרביצה לי. יצר אלים מתפשט בתבונה, והיא מתחילה. מושכת בשיער, שורטת רגליים, משחיטה פנים, משחיזה עניים! רק תראו את הרטיבות ואולי תבינו שהיא רצינית, לא צחוק. "פליביליזם!" היא צורחת באימה, "אגונסטיזם! סוליפסיזם!". היא תולשת וקורעת ומשתמשת בכל כוחה. אני תשושה.

הוא לוקח ממחטה ומנגב את דמעותיו. זה זמן טוב להתחיל להאמין ולזכור, אבל הוא בספק. אין ממש על מי לסמוך, ואפילו על עצמו, הוא מבין לפתע. בין החומרי לצף באוויר, הוא חושף חצי-חיוך, אפילו שאין לו משמעות.

 

אני ממצמצת בכבדות. רציונל מנחם, אינטואיציה משחיטה עצמה. אנושיות רקובה וחסרת כל סיכוי! "גם עליי השתלטת, אהובה. אני איתך. תזכרי ותאמיני" הוא לוחש בצער, משאיר סימנים על גופי. אני חסרת, אני לא מצליחה כל כך להסביר, אני לא חושבת שיש מה.

 

יש לנו חודש נורמלי יחד, ואני לא מבינה דבר. אני מנסה ללמוד מזה בכל מקרה. אני שונאת ואוהבת. הוא מוציא עליי אהבה. הוא נוגע בי יותר מדי. אני נאבדת! בבקשה תצילו אותי איכשהו. אני לא מרגישה. אני לא מצליחה לחשוב. אני לא מצליחה להסביר. לא מצליחה!! אני רוצה לעשות אמנות ולהיות אני ולהמציא דברים משלי ולהיות הכי טובה מכולם ולהרגיש מיצוי וסיפוק! אני רוצה לא לרצות ורוצה לממש כל רצון. אני רוצה להבין קצת יותר, או לפחות להרגע! להרגע! הכל בסדר, ורוב זמני אני בטוב. עניים עייפות, אני לא ממש מבינה כלום. אני שונאת הכל ואוהבת מלא. אני רוצה עולם מתוקן ואין לי מושג מהו, וכנל עליי. אני מצטערת, לא הפעם. לא לא לא לא לא אכפת לי מכלום. אני מרגישה.

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 14:33   בקטגוריות "מי אני?", 2014, דרישות, הכול תקין, חיי אהבה, כביכול אוניברסלי, נסיון להגדיר, עצוב, פנייה מגוף שני, ריק, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



15.5.2014 בגרות


1. מודעות עצמית. גם אם לא לעומק, להבין דפוסים. לא להתעלם מהם.

2. גישור פנימי. להתאים את הרציונל והרגש, להתחשב בשני הצדדים. 

3. נכונות לאילוץ. יש מוצדקים והכרחיים, רצון לרצון דורש כפייה תחילה.

4. אגואיסטיות אנושית. להתחשב בי לעתים. לרצות את הטוב ביותר גם בשבילי.

5. איזון מענקים. להעניק לאחרים, אבל גם לדעת לקבל. לדעת לבקש עזרה.

6. שיחרור מגננות. השלכות יבואו בכל מקרה, אם כבר חיים אז להרגיש.

7. שוטטות בזמן. לא לרוץ בו ולא להתקע. לשוטט ברוגע בין הבדידות לסביבה.

8. הערכה כללית. קבלת הקיים, מוזר ככול שיהיה, הוא קיים ואחיה עימו.

9. שאיפה גבוהה. גם בשאיפה לבלתי אפשרי, האפשרי הוא השאיפה.

10. מיצוי ללא רדיפה. החיים עוברים, אין לי מה לעשות בנידון- אני כבר מבוגרת.

נכתב על ידי ענבל????????? , 5/3/2015 14:30   בקטגוריות "מי אני?", 2014, דרישות, נסיון להגדיר, סיכום שנה, פנייה מגוף שני, שמח, אופטימי, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



24.3.2014 איך שמעגל מסתובב


אם זה לא מהסיבות הנכונות, התהפכת. הנה לך: הבלתי צפוי, הבלתי נמנע. מעגל מעט מיוחד יש לנו הפעם. לא אוהבת שפתיים עבות לא אוהבת בטן נפוכה לא אוהבת שיער ארוך לא אוהבת ניראות לא אוהבת אף אחד בעולם כולו. כל פעם זה מתחיל ונגמר בשנייה השנייה. זה צפוי, אך אוליי הפעם נמנע? אני לא אקספרסיבית, אבל אני רגישה.

כמעט בכוח הוא לוקח אותך. בלתי נמנע. כל גבר הוא קצת אנס, אבל זו מחשבה לא יפה. הכוונות הן טובות? אין טוב או רע, יש הגיון ויצר. את רוצה להכנע. את רוצה לפחד, להרתע, לבכות, לצעוק. שלוש פעמים היד מנסה להכנס, ואת מצליחה לעצור אותה. כולם יותר חזקים ממך. משהו פה עקום, משהו פה לא מתאים, אבל מאוד מתאים. אומרים שזה קובע הכל. את תוצר לא מוגמר. כולם תוצרים. ומה זה משנה המניעים כשהתוצאה אותה התוצאה. כולם יודעים שאת בעצם רוצה. כלבה מתנשאת הכי מטומטמת שפגשתי לכי על זה תדרסי תדרסי.

תשומת לב! תשומת לב! תשומת לב! תשומת לב!

פוחדת להכאיב, אז אוליי תשתקי כבר. תעלמי מהחיים שלי כבר. תסתלקי כבר. תפסיקי להיות. למה את מנסה לבכות? למה את בוכה?

הכל בחירה שלך. 

לאן את מתקדמת?

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 4/3/2015 13:42   בקטגוריות "מי אני?", 2014, דרישות, האדרה עצמית, חיי אהבה, עצוב, נסיון להגדיר, פנייה מגוף שני, פסימי, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



19.3.2014 דרך


1. כולם מתחילים מאותו הבסיס. אותה אדמה, אותם הכלים. אחרי שמערבבים, דברים חדשים נוצרים.

2. אתם לא לגמרי מודעים לכל הדרכים שאתם הולכים בהם. יש דברים שרואים רק בדיעבד שעברתם.

3. את התהליך עצמו תעברו בעניים עצומות. תנסו לחוש את המקרם, אבל לא תצליחו במיוחד. 

4. התוצאה היא התוצאה. אי אפשר לדעת מה היא באמת. אתם לא תסתכלו בה כפי שהיא לעצמה.

5. על התוצאה ניתן להסתכל איך שתבחרו. ומן הקיים תצרו מה שתרצו.

6. יש חור שחור ענק ומפוזר שמאיים עליכם.

7. אחרי שהפצע נפתח כדאי שתחטאו אותו מהר, אם לא תמהרו זה כבר לא יעזור.

8. הצעדים הם לא רק שלכם, ואת הצעדים אי אפשר להעלים אבל אפשר להסתיר.

9. זו לא הדרך היחידה שתעברו.

10. אין חוקים.

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 4/3/2015 13:39   בקטגוריות 2014, דרישות, כביכול אוניברסלי, נסיון להגדיר, פנייה מגוף שני, ריק, תקף להווה, קשור בי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



5.3.2014 הכל זהב


אתה יוצא לעולם הרחב. אתה מביט והכול בו זהב. אתה יושב ולא עושה דבר. מלטף תלתלים זהובים, מביט במראה. הפרדסים יפים אך שוממים, יש שם רק פיליפינים. חלב מזיק לבריאות. אתה מסתכל סביב, הכל חרב? לא כל אדם אשר יוצא לרחוב רואה את מה שלפניו. על פי רוב אדם יוצא לרחוב והוא טרוד בענייניו. מתחשק לי לקרוע לו את העור. מתחשק לי לשאול אותו, "גם אתה רואה את הכול ריק?", מתחשק לי לדעת שהוא יגיד כן. כן גם אני לא רואה דבר. גם אני יכול להגיד לך את אבסורד החיים. כולנו מבינים. אתה לא רואה זהב. כן, הכל זהב. איזה ליל! תמיד קשה לזכור את החלומות בו, ואם תשאר ער תתעייף. איזה צל! מסתיר לך את כל האמת על החיים. הסתכל, בן-אדם, הסתכל לפחות על המעט. זה לא הכול, אך זה זהב.

פתחו את השערים! אתה רוצה הכול! הצדיקים בוא יבואו עכשיו, יספרו על מוסר או צדק. יגידו אי אפשר הכול. אוליי הם טועים. הנה הגיע תורך. תור הזהב. הנה המוסר פוסע עלייך, הנה המצפון, החטא. חלודה ארורה. לא כל אדם אשר יוצא לרחוב רואה את מה שלפניו. אין לנו תצפית אובייקטיבית. אתה אחד. רק אחד. טרוד בעניינך וכמובן שתהיה. מתחשק למות. להשתית דם, להוציא את השריר ממקומו. מתחשק לצרוח. לומר לך בצחוק רחב - 

תסתכל, בן-אדם. הכל זהב? הכל זהב?

 

נכתב על ידי ענבל????????? , 4/3/2015 13:30   בקטגוריות 2014, הכול תקין, כביכול אוניברסלי, נסיון להגדיר, עצוב, פנייה מגוף שני, ריק, פסימי, קשור בי  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לענבל????????? אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ענבל????????? ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)