Ad astra per asperaAd astra per aspera
האימרה מתאימה לדרך חיים קצת כואבת,
אולי ננסה משהוא אחר... |
| 2/2008
מה עושים כשחולים? להיות חולה זו ממש בעיה, בעיקר עם אוכל. שום דבר לא טעים. והכי גרוע כשסוף סוף מרגישים קצת יותר טוב, ומש רעבים, עדיין שום דבר שבמקרר לא מסתדר.
היום בה לי בצהריים ביצה עם שניצל, בקשה פשוטה אבל הבעיה כמוסן שאין לנו בבית לא קטוף ולא מיונז ולא כלום למרוח של השניצל.
אחרי שישבתי בפינה בחושך איזו רבע שעה, החלטתי לנסות ולפתור את הבעיה באופן יותר יצירתי, הכנתי מיונז.
צהוב של ביצה כף פיץ לימון וחצי כפית חרדל, לערבב היטב הכל. להוסיף לאט לאט שמן (רצוי זית) ולהמשיך לטרוף הכל כל הזמן. בערך חצי עד שלוש רבעי הכוס. להוסיף תבלינים (מלח, פלפל גרוס, עלי מרווה קצוצים, ועלי זעתר טריים. לישמור בצנצנת זכוכית מעוקרת במקרר, נשמר בערך שבוע.
תהנו
| |
מה אוכלים באמצע הלילה? אז רציתי לדבר על כאב, הכאב הקבוע שלי הוא שאני לא ישן אני כל כך רוצה לישון, אך מה לעשות נדודי שינה ואני הולכים כלכך טוב ביחד.
אז מה אוכלים באמצע הלילה? לא משהוא כבד, אולי בכלזות תגיע השינה לא משהוא מתוק, סוכר עושה את הלילה אפילו יותר גרוע לא משוהא ארוך, הכנות ארוכות משאירים הרבה ליכלוך ובלגן, רק מה שחסר לי שחברתי תעיר אותי בשמונה לפנות בוקר כדי ליצעוק (אני ישן בשעה כזו אז היא חיבת לצעוק כדי שאני אשמע אותה מתחת לפוך) למה השארתי לה בלגן.
הכי פשוט איז כריך קטן, אך מכוון שהיום בה לי להתפנק אז נחשוב על משהוא מעניין... מרק של דקה.
אז כך, זהוא מתכון ישן שמתי שהוא אי שם ראיתי בטלוויזה (נדמה לי) מרתיחים סיר מים קטן כ300 CC (כוס וחצי מים) עם קצת מלח רבע כוס קמח טירס ורבע כוס עדשים אדומות. מכינים אוסף ירקות חתוכים דק דק. פלפל, קישוא, חציל, שעועית טריה (פשוט להוציא מהקליפה ולחתוך לשניים), סלרי, כרוב, לפת וכו' הכול חתוך לפרוסות דקיקות, כאלו שרואים דרכם. ברגע שהמים רותחים ממש טוב, זורקים הכל פנימה 2 דקות בישול, כמה עלי מרווה ורוזמרין טריים ובתאבון. חשוב שכמות הירקות לא תהיה יותר מכמות המים (בערך כוס), יוצא קערת מרק נאה וגם כוס מרק לחברה לארוחת הצהריים שלה.
| |
| כינוי:
pazro בן: 47
|