וכמו שהבטחנו-פוסט על בצק סוכר...
מבצק סוכר אפשר להכין
1.עוגיות
2.סוכריות
3.פיסול על עוגות
4.ציור על עוגות
5.ציפוי עוגות
הנה דוגמא לעוגיות:
אלו עוגיות פשוטות שציפו אותן בבצק סוכר.את הבצק חתכו בעזרת חותכני עוגיות(כאלו שיש בכל ערכת בצק לילדים-כמובן נקיים וחדשים) וגם את הסוכר,והדביקו.
אפשר גם לקשט בעזרת טושים אכילים.
הסוכריות הוכנו בדרך דומה,רק מבצק עבה יותר,בערך ס"מ.לוקחים בצק סוכר,מרדדים לעובי ס"מ,מקשטים ותוקעים שיפוד למטה.
דוגמא:
אם רוצים לכתוב עליהן,כנ"ל,טוש אכיל.
התחום האהוב עליי ביותר הוא פיסול על עוגות.למשל(ואני אהרוג את מי שיגיד שזה לא מדהים):

ישנן תבניות להכנת הפנים,חותכנים לצורות וכד'.
את הבצק עדיף לקנות לבן ולצבוע לבד(עם צבעי ג'ל,ולא הנוזליים מהסופר).
אפשר לצייר גם על עוגות.אם תרצו או לא,הנה מדריך.
1.חומרים:
טוש B6-הוא לא רעיל!
טושים אכילים-בין 11-17 ש"ח,קחו בחשבון שאם אתם צריכים את זה חד פעמי עדיף לקנות ציור מודפס(35-40 ש"ח) ולא לצייר,
רק החומרים יעלו 50 ש"ח!
בצק סוכר-בהמשך מתכון אבל עדיף קנוי...עכשיו נשאר ללכת לחנות הרחוקה כדי לקנות...
נייר אפיה.
2.בוחרים ציור ומדפיסים אותו.מעתיקים אותו בעזרת העיפרון לנייר האפיה.
3.מצמידים לעוגה שצופתה מראש בבצק סוכר או למשטח סוכר(למרות שאני לא חושבת שיפה עוגת שוקולד עם הדפס שתופס חצי
עוגה בלבד.הכל או כלום.)וחוזרים על הקוים.חוזרים שוב על העוגה או המשטח בטוש אכיל או בעפרון.
4.צובעים בטושים אכילים בלבד.אני לא יודעת עד כמה מקצועי לעבוד עם טושים לא רעילים,אבל הטוש האכיל מיועד לכך!
5.זהו!
דוגמא לעוגה מצוירת:
התצלומים בפוסט מהאינטרנט.לא צילמנו שומדבר ואנחנו לא לוקחות קרדיט.
ועכשיו-מספר מתכונים לבצק סוכר:
½ ק"ג אבקת סוכר מנופה
5 כפיות מים
3 כפיות אבקת ג'לטין
1 כף חמאה רכה
2 כפיות סירופ תירס
ההכנה:
1. מערבבים את הג'לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס. 2. מחממים את קערת המיקסר (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים, למשל) ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. 3. מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש.
חומרים להכנת בצק סוכר ביתי
500 גרם אבקת סוכר מנופה
30 מ"ל גלוקוזה נוזלית (כ- 2 כפות)
25 גרם מרגרינה
25-50 גרם חלבון ביצה
הוראות הכנה לבצק סוכר ביתי
מערבבים יחדיו את אבקת הסוכר, הגלוקוזה והמרגרינה בקערה רחבה; יש להוסיף בהדרגה ובאיטיות את החלבון על מנת שיחבר היטב את המרכיבים ויצור עיסה אחידה. לאחר שנתקבלה עיסה אחידה, יש להוציאה וללוש אותה על משטח העבודה עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים, מומלץ להשתמש במעט קורנפלור למניעת הידבקות הבצק למשטח. את הבצק במוכן אוטמים היטב בשקית ושומרים בקופסא. ניתן לשמור גם במקפיא.
אני עדיין ממליצה לקנות את הבצק ולא להכין לבד,הרוב לא מצליחים.תכינו מעט בצק עם חצי מהכמויות ואם הצליח-נסו שוב.אם לא-קנו או נסו שוב,על אחריותכם.
בהצלחה!