לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

phoenix - בלוג יצירה



Avatarכינוי:  צוות פוניקס יצירה

בת: 28





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2008    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   




הוסף מסר

12/2008

בצק סוכר-חלק מספר 1


וכמו שהבטחנו-פוסט על בצק סוכר...

 

מבצק סוכר אפשר להכין

1.עוגיות

2.סוכריות

3.פיסול על עוגות

4.ציור על עוגות

5.ציפוי עוגות

 

הנה דוגמא לעוגיות:

אלו עוגיות פשוטות שציפו אותן בבצק סוכר.את הבצק חתכו בעזרת חותכני עוגיות(כאלו שיש בכל ערכת בצק לילדים-כמובן נקיים וחדשים) וגם את הסוכר,והדביקו.

אפשר גם לקשט בעזרת טושים אכילים.

 

הסוכריות הוכנו בדרך דומה,רק מבצק עבה יותר,בערך ס"מ.לוקחים בצק סוכר,מרדדים לעובי ס"מ,מקשטים ותוקעים שיפוד למטה.

דוגמא: אם רוצים לכתוב עליהן,כנ"ל,טוש אכיל.

 

התחום האהוב עליי ביותר הוא פיסול על עוגות.למשל(ואני אהרוג את מי שיגיד שזה לא מדהים):

עוגה-הסטודיו של טל כץ.

 

ישנן תבניות להכנת הפנים,חותכנים לצורות וכד'.

את הבצק עדיף לקנות לבן ולצבוע לבד(עם צבעי ג'ל,ולא הנוזליים מהסופר).

 

אפשר לצייר גם על עוגות.אם תרצו או לא,הנה מדריך.

1.חומרים:

טוש B6-הוא לא רעיל!

טושים אכילים-בין 11-17 ש"ח,קחו בחשבון שאם אתם צריכים את זה חד פעמי עדיף לקנות ציור מודפס(35-40 ש"ח) ולא לצייר,

רק החומרים יעלו 50 ש"ח!

בצק סוכר-בהמשך מתכון אבל עדיף קנוי...עכשיו נשאר ללכת לחנות הרחוקה כדי לקנות...

נייר אפיה.

2.בוחרים ציור ומדפיסים אותו.מעתיקים אותו בעזרת העיפרון לנייר האפיה.

3.מצמידים לעוגה שצופתה מראש בבצק סוכר או למשטח סוכר(למרות שאני לא חושבת שיפה עוגת שוקולד עם הדפס שתופס חצי

עוגה בלבד.הכל או כלום.)וחוזרים על הקוים.חוזרים שוב על העוגה או המשטח בטוש אכיל או בעפרון.

4.צובעים בטושים אכילים בלבד.אני לא יודעת עד כמה מקצועי לעבוד עם טושים לא רעילים,אבל הטוש האכיל מיועד לכך!

5.זהו!

דוגמא לעוגה מצוירת: התצלומים בפוסט מהאינטרנט.לא צילמנו שומדבר ואנחנו לא לוקחות קרדיט.

 

ועכשיו-מספר מתכונים לבצק סוכר:


½ ק"ג אבקת סוכר מנופה

5 כפיות מים

 3 כפיות אבקת ג'לטין

 1 כף חמאה רכה

2 כפיות סירופ תירס

 ההכנה:

 1. מערבבים את הג'לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס. 2. מחממים את קערת המיקסר (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים, למשל) ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. 3. מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש.


חומרים להכנת בצק סוכר ביתי

 500 גרם אבקת סוכר מנופה

 30 מ"ל גלוקוזה נוזלית (כ- 2 כפות)

 25 גרם מרגרינה

 25-50 גרם חלבון ביצה

 הוראות הכנה לבצק סוכר ביתי

 מערבבים יחדיו את אבקת הסוכר, הגלוקוזה והמרגרינה בקערה רחבה; יש להוסיף בהדרגה ובאיטיות את החלבון על מנת שיחבר היטב את המרכיבים ויצור עיסה אחידה. לאחר שנתקבלה עיסה אחידה, יש להוציאה וללוש אותה על משטח העבודה עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים, מומלץ להשתמש במעט קורנפלור למניעת הידבקות הבצק למשטח. את הבצק במוכן אוטמים היטב בשקית ושומרים בקופסא. ניתן לשמור גם במקפיא.


אני עדיין ממליצה לקנות את הבצק ולא להכין לבד,הרוב לא מצליחים.תכינו מעט בצק עם חצי מהכמויות ואם הצליח-נסו שוב.אם לא-קנו או נסו שוב,על אחריותכם.

 

בהצלחה!

נכתב על ידי צוות פוניקס יצירה , 9/12/2008 17:04  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מיכל מבלוג עזרה ב-9/1/2009 09:40
 



מנויים לבלוג?עוד לא-זה הזמן!


כן,כן...עוד פוסט.

מדריך יצירה מקורי ביותר שעוד לא ראיתי אותו(לא באינטרנט ולא במציאות) אצל אף אחד חוץ ממי שלימדתי ונתתי תוצרים.

רוב הפוסט מוכן,רק צריך להעלות את התמונות (וזה הזמן יעל למצוא את הכבל של המצלמה...).

המדריך מגניב,מושקע ומיוחד,מקורי מאד וכדאי שתראו אותו.

אז-תירשמו כמנויים!

כל מי שירשם כמנוי לבלוג יקבל עיצוב-מתות או ממני.

אז כדאי.

 

וזהו בינתיים.

שבת שלום,

צוות פוניקס.

 

(מחר או מחרתיים יעלה מדריך לבצק סוכר,משום שהמדריך על העטים קצת מתעכב.אולי נכין אותו מחדש.

מה אתם אומרים,מדריך עם חמישה חלקים או חמישה מדריכים?)

נכתב על ידי צוות פוניקס יצירה , 5/12/2008 20:18  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של roony+liat ב-9/12/2008 20:20
 





2,253

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצוות פוניקס יצירה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צוות פוניקס יצירה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)