לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דליקטס


"אף אחד לא מרגיש לבד כשהוא אוכל ספגטי, זה דורש יותר מדי תשומת לב" (כריסטופר מורלי)

כינוי:  diklaya

בת: 32



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     




הוסף מסר

9/2013

נשיקות


 

 

אחד הדברים שהכי כיף לאכול בעולם - זה נשיקות.

אותן קציפות מרנג שנראות תמימות עד שאתה נותן בהם ביס ושומע קחחח :)

אין כמו הפריכות המופלאה הזאת...

 

החלטתי להכין מרנג שוויצרי -

מתחילים את התהליך על בן מארי (סיר עם מים ובתוכו הסיר עם החומרים) 

ומסיימים במיקסר.

 

כמות: מגש של נשיקות קטנות.

 

מצרכים:

2 חלבונים

2/3 כוס סוכר

מעט מיץ לימון - לא חובה

 

לעיטור:

שוקולד מומס

פנינים אכילות

קקאו

קינמון

כל דבר אחר שאתם אוהבים

 

 

לוקחים שני סירים, אחד קטן ואחד קצת יותר גדול. בסיר הגדול נמלא מים בנדיבות והסיר הקטן ישמש אותנו להמסת החלבונים והסוכר.

 

מפרידים את הביצים בעדינות אל תוך הסיר הקטן, נזהרים שלא תיפול טיפה אחת צהובה לתוך החלבונים.

את החלמונים ניתן לשמור במקרר ולהוסיף לחביתה או בצקי שמרים או קיש או אלפחורס... מתכונים יבואו בהמשך :)

 

מוסיפים את הסוכר בבת אחת ונותנים לו כמה דקות להתמוסס.

מערבבים עם כף או מטרפה היטב ומשאירים כמה דקות על הגז עם להבה גבוהה.

 

בזמן הזה אנחנו סוחטים מעט לימון לתוך קערת המיקסר.

מכבים את האש ומוסיפים את תערובת החלבונים למיקסר.

מקציפים במהירות גבוהה כעשר דקות.

עד שיש קצף יציב מאוד. הוא נראה מבריק, לבן והוא לא נע ולא זז. אפילו אם נהפוך את הקערה.

זה הסימן שלנו שהמרנג מוכן.

 

מעבירים לשק זילוף או אפילו שקית ניילון איכותית ומזלפים בגודל הרצוי.

אני הכנתי בגודל קטן יחסית עם צנתר משונן.

הכל הולך!

 

 

האפייה צריכה להיות בחום מאוד נמוך 80-90 מעלות למשך שלוש שעות בערך...

לאחר מכן מצננים בחוץ ושומרים בקופסה אטומה כמה זמן שרוצים.

 

 


 

 

 

 

הערות:

- ניתן להוסיף לנשיקות כל מיני תוספות וגם צבע מאכל. צריך לזכור רק את המינון.. לא להתפרע.

- המרנגים לא תופחים באפייה, לכן אין צורך לשמור על רווחים ביניהם.

- ניתן לדלג על החלק הראשון של המסת הסוכר על האש וישר להקציף הכל במיקסר, לשיקולכם.

 

אני פה לשאלות!

בהצלחה..

 

נכתב על ידי diklaya , 19/9/2013 15:22  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





1,718
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לdiklaya אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על diklaya ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)