אחד הדברים שהכי כיף לאכול בעולם - זה נשיקות.
אותן קציפות מרנג שנראות תמימות עד שאתה נותן בהם ביס ושומע קחחח :)
אין כמו הפריכות המופלאה הזאת...
החלטתי להכין מרנג שוויצרי -
מתחילים את התהליך על בן מארי (סיר עם מים ובתוכו הסיר עם החומרים)
ומסיימים במיקסר.
כמות: מגש של נשיקות קטנות.
מצרכים:
2 חלבונים
2/3 כוס סוכר
מעט מיץ לימון - לא חובה
לעיטור:
שוקולד מומס
פנינים אכילות
קקאו
קינמון
כל דבר אחר שאתם אוהבים
לוקחים שני סירים, אחד קטן ואחד קצת יותר גדול. בסיר הגדול נמלא מים בנדיבות והסיר הקטן ישמש אותנו להמסת החלבונים והסוכר.
מפרידים את הביצים בעדינות אל תוך הסיר הקטן, נזהרים שלא תיפול טיפה אחת צהובה לתוך החלבונים.
את החלמונים ניתן לשמור במקרר ולהוסיף לחביתה או בצקי שמרים או קיש או אלפחורס... מתכונים יבואו בהמשך :)
מוסיפים את הסוכר בבת אחת ונותנים לו כמה דקות להתמוסס.
מערבבים עם כף או מטרפה היטב ומשאירים כמה דקות על הגז עם להבה גבוהה.
בזמן הזה אנחנו סוחטים מעט לימון לתוך קערת המיקסר.
מכבים את האש ומוסיפים את תערובת החלבונים למיקסר.
מקציפים במהירות גבוהה כעשר דקות.
עד שיש קצף יציב מאוד. הוא נראה מבריק, לבן והוא לא נע ולא זז. אפילו אם נהפוך את הקערה.
זה הסימן שלנו שהמרנג מוכן.
מעבירים לשק זילוף או אפילו שקית ניילון איכותית ומזלפים בגודל הרצוי.
אני הכנתי בגודל קטן יחסית עם צנתר משונן.
הכל הולך!
האפייה צריכה להיות בחום מאוד נמוך 80-90 מעלות למשך שלוש שעות בערך...
לאחר מכן מצננים בחוץ ושומרים בקופסה אטומה כמה זמן שרוצים.
![](http://israblog.co.il/nanafiles/upload/Xternal/IsraBlog/78/01/53/530178/posts/27639608.JPG)
הערות:
- ניתן להוסיף לנשיקות כל מיני תוספות וגם צבע מאכל. צריך לזכור רק את המינון.. לא להתפרע.
- המרנגים לא תופחים באפייה, לכן אין צורך לשמור על רווחים ביניהם.
- ניתן לדלג על החלק הראשון של המסת הסוכר על האש וישר להקציף הכל במיקסר, לשיקולכם.
אני פה לשאלות!
בהצלחה..