הקטע הבא התפרסם כבר בפורום של בנ"ע, עשיתי שינויים קלים כדי שיתאים לבלוג.
מכיוון שפנו אליי גם בפורום בנ"ע, גם בפרטי ומעוד מקומות בשאלה -איך יוצרים את אותה מהפכה שעליה אני מדבר, החלטתי להביא כאן איזה מן דגם של קבוצת-חשיבה והנהגה כפי שאני רואה אותה, זהו מודל ראשני אשמח אם תגיבו ונעדכן אותו, אולי גם נשתמש בו בעצמנו...
שלב א': למצוא חבורה רצינית שמעוניינת להשפיע:
חפש לך באיזור הקרוב אלייך (סניף, בי"ס, שכונה-עיר וכד') עוד איזה 3-4 אפשר אפילו יותר (אני ממליץ לא יותר מ15 איש) חברים שגם הם מרגישים שמשהו חסר ושצריך לעשות משהו אך גם הם לא יודעים עדיין מה.
שלב ב': החשיבה-הצבת מטרות
תתכנסו ביחד ותנסו לחשוב מה אתם יכולים לעשות, תנסו להציב לכם איזה מטרת על (אני ממליץ לקדש-עולם) שהיא בבחינת "לא עלייך המלאכה לגמור ולא אתה בן-חורין להפטר ממנה" ואז תנסו להבין איפה אתם עומדים עכשיו, תנסו להבין איפה אתם נמצאים כיום ביחס למטרה, לבדוק מה חסר כדי להגיע אליה, ואז להתמקד על דבר אחד ספציפי וריאלי כמטרת ביניים שהיא חלק מן המטרה הגדולה (לדוג' בעיית השכר ברשויות המקומיות או תאונות הדרכים וכד') ואז תחשבו מה צריכים כדי לעשות זאת, איזה כח אדם ואיך מגייסים אותם מהי דרך הפעילות וכו'.
זהו תהליך חשיבה ארוך (ומיגע) אך הוא הכרחי אם רוצים לעשות משהו רציני ולא סתם עוד איזה פעילות התנדבותית, חייבת להיות מטרת-על שאליה שואפים ועוד מטרתו ביניים, תהליך החשיבה ילווה אותנו לאורך כל הדרך, כל הזמן נבדוק איך התקדמנו למטרת הביניים ואיך מטרת הביניים קידמה אותנו אל מטרת העל.
שלב ג': גיבוש הקבוצה שמסביב
רק אז תצאו לשטח, תחפשו לכם אנשים שאתם צריכים שיעזרו לכם להגשים את אותו חלום, הם לא חייבים לדעת על מטרת-העל, אתם המנהיגים! אתם לא צריכים לקרוא לעצמכם "מנהיגים" או בשם מפוצץ כמו "הנהגת הסניף וכד'" אפח'ד לא צריך דעת על המפגשים הפנימיים שלכם, אם-כי אפשר שכן לפרסם אותם ולקרוא אליהם לאנשים שאתם חושבים שיוכלו לעזור.
מי ששייך לחשיבה, לחלום ולהנהגה יבוא לשם, ומי ששייך לעשייה הצטרף לאנשים שמסביב.
כך תצרו מסביבכם מעגל של עשייה, כאשר תראו שמעגל אחד עובד טוב תוכלו לעבור למעגל השני וכך הלאה...
אם תתמקדו אתם בעצמכם בעשייה אז מי יקדם את החלום הגדול?
פשוט תחשוב גבוהה אך תשארו עם הרגליים בקרקע,
אם אתם רואים שחסר שיעורי-תורה בעיר אז תראו איך מארגנים עוד שיעורים שכאלה,
אם מפריע לכם חוסר המודעות לערכים-יהודיים בקרב הציבור החילוני הקימו מערך הפצות -אל תסתפקו בדוכן אחד (שגם הוא משהו נהדר אם אתה חושב ששם אתה נמצא) אלא גייסו עוד אנשים למערך שלם של דוכנים, אולי אפילו תקימו בית-זהות יהודית.
רוצים לעזור לילדים בשכונות מצוקה, הקימו מועדונית, אבל אתם תהיו המנהלים שלה ותדאגו שהיא תפעל כל יום כל היום עם משמרות- מאיפה האנשים, חכו, תתחילו בקטן ואז הם כבר יגיעו, מהבי"ס מהשכונה מהסניף, אנשים נמשכים לדברים טובים.
שלב ד'- התמודדות עם כישלון.
אבל ח"ו לא תצליחו ולא יגיעו האנשים כך שתמצאו את עצמכם נפולים, אל תתייאשו, תלמדו מהטעיות, תשנו מטרות ותמשיכו להתקדם עד שבסופו של דבר, צעד אחר צעד בהליכה איטית ומייאשת תתקדמו ותקדמו גם אותנו לעבר אותה מטרה.
כשנגשים לעניין חיבים להבין שמדובר כאן בתהליך ארוך ומתמשך, חייבים לראות את ההתחלה שלו מלפני כ3500 עם אברהם אבינו, חייבים להבין מה זה כמעט 2000 שנות גלות, לראות את התקומה של 57 שנות המדינה ולהבין שאנו כאן חלק מתהליך אחד גדול.
ובתהליך הזה יש הרבה נפילות וירדיות אך בגרף הגדול יש עלייה.
ואנו אנשיי החזון חייבם להבין זאת.
ולסיום סיפור אישי ובקשה
חבר שאל אותי פעם, "נדב עם כל הדיבורים שלך הצלחת במשהו?" חשבתי מעט, כן, יש איזה פרוייקטים שהצליחו והיו לי מספר התנדבויות, אבל הרעיון הגדול עוד רחוק ועניתי בהחלטיות "כן! אני מקדש עולם, כל יום וכל שעה אני מתקדם אל אבר המטרה" כל-אחד בדרכו שלו וכולם ביחד בדרך למטרה המשותפת.
אז איפה אתם עומדים?
ובמחשבה שנייה- אפשר אולי להקם את קבוצת החשיבה הזאת כאן בבלוג שלי...
אשמח אם תגיבו, אולי אפילו נשנה את המודל הבסיסי,
אולי נעשה כאן קבוצת-חשיבה שכל אחד יספר מה הוא עושה במקומו שלו,
או קבוצת דיון עצמאית שלנו של מה צריך לעשות, לתקן ולהשפיע,
נחשוב, נתקדם לאט,
נעלה חזון
נגשים חלום!