לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

החיים זה לא פיקניק


מלאכים לא נופלים מהשמים וחברים יש רק באגד

Avatarכינוי:  אנג'י

בת: 16



מצב רוח כרגע:


הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2012

אמת בפרסום


בימים חורפיים כאלה יש חשק לבשל משהו בבישול ארוך ואיטי. למשל, ג'חנון או חמין. אני הלכתי על טבית לפי המתכון הזה. התבלין העיקרי בו הוא משהו שלא שמעתי עליו עד היום – בהרט. מחקר קצר גילה לי שאין עץ בהרט שאת פירותיו קוטפים נזירים טיבטיים בשעה שש בבוקר בדיוק, מניחים אותם בזהירות, עטופים אחד-אחד בכותנה מצרית, בתוך קופסה מעץ ארז כשהעוקץ של הפרי פונה מזרחה, ואז משאירים לייבוש בשמש למשך שלושה שבועות, כותשים לאבקה, וכך נוצר התבלין בהרט. ממש לא.

בהרט, או כפי שצריך להיכתב, בהאראת, היא המילה הערבית לתבלינים. بَهَارَات. ריבוי של بَهَار. סיומת הריבוי את בערבית מקבילה לסיומת הריבוי וֹת בעברית (השוו למשל את בנות לבנאת, כמו באבו אל בנאת). התבלינים האמורים הם ציפורן, קינמון, פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, הל, כמון וכוסברה יבשה. יש גרסאות שונות של בהרט, שנבדלות בהרכב התבלינים השונים ובמינון שלהם.

סרתי אפוא לסופר וקניתי שקית בהרט. כשבאתי לראות בדיוק אילו תבלינים מכיל הבהרט שקניתי ציפתה לי הפתעה.



 

בהרט, שהוא תבלינים, מכיל תבלינים? מי היה מאמין? אחרי תיבול וטעימה גיליתי שרוב הבהרט שלי הוא ציפורן, והטעם היה די מגעיל. הוספתי הרבה פפריקה, כורכום, כמון, רסק עגבניות מלח ופלפל שחור, שיטשטשו את טעם הציפורן החודרני, הכנסתי לתנור ואני מקווה לטוב. 

נכתב על ידי אנג'י , 1/3/2012 08:46   בקטגוריות 2012, אוכל קדימה אוכל, הומור, תמונות  
37 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אנג'י ב-20/3/2012 19:04




101,155
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , הומור וסאטירה , טלוויזיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאנג'י אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אנג'י ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)