לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

החיים זה לא פיקניק


מלאכים לא נופלים מהשמים וחברים יש רק באגד

Avatarכינוי:  אנג'י

בת: 16



מצב רוח כרגע:


הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2012

לסוף הקיץ


כמה פירות כמושים שנבלו במקרר, חום מתיש של אוגוסט ויצירתיות שופעת הביאו להולדתו של השייק הביתי הזה. לקחתי תפוח עייף, חתכתי לקוביות והקפאתי. לקחתי ענבים שראו ימים טובים יותר, והקפאתי גם אותם. למחרת שמתי בבלנדר חצי כוס חלב סויה וכחצי כוס פירות קפואים, הוספתי כמה קוביות קרח, והפעלתי. התוצאה הייתה שייק סמיך, קר, טעים ומרענן, אבל בטעם מודגש מדי של סויה.

ביום אחר קניתי משקה אורז, והתוצאה הייתה הרבה יותר קלילה ומוצלחת. בסויה יש משהו כבד וטעם מודגש מדי. משקה האורז נוראי בקפה, אבל מוצלח ביותר בשייק. בגלל שליטר משקה אורז עולה 17 שקל, מצאתי מתכון ובפעם הבאה הכנתי בעצמי. קצת מטרחן ומלכלך, אבל זול יותר. למי שאין בעיה לשתות חלב – זו נראית לי האופציה המתבקשת.

היתרון בפירות קפואים הוא שהם נשארים טובים לשימוש זמן רב יותר מפירות טריים. קניתי בסוף היום בשוק ארבעה מנגו בחמישה שקלים, קילפתי, חתכתי והקפאתי, ואוכל ליהנות משייק מנגו גם בעוד חודשיים. אז לסיכום:

 חומרים לשתי מנות:

כוס חלב או משקה סויה או משקה אורז. בטח אפשר גם מים, אבל זה נראה לי פחות טעים.

כוס פירות קפואים. למשל, תפוח, מנגו, אפרסק, ענבים, תאנים.

שלוש-ארבע קוביות קרח.

לשים בבלנדר ולהפעיל עד שמתקבל מרקם חלק.

כדאי לקלוף את הפירות לפני ההקפאה או לחילופין לסנן אחרי הטחינה. אחרת תקבלו המון קליפות קצוצות וזה לא כיף.

 

נכתב על ידי אנג'י , 24/8/2012 11:10   בקטגוריות 2012, אוכל קדימה אוכל, תמונות  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אנג'י ב-1/10/2012 07:36




101,155
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , הומור וסאטירה , טלוויזיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאנג'י אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אנג'י ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)