כמה פירות כמושים שנבלו במקרר, חום מתיש של אוגוסט ויצירתיות שופעת הביאו להולדתו של השייק הביתי הזה. לקחתי תפוח עייף, חתכתי לקוביות והקפאתי. לקחתי ענבים שראו ימים טובים יותר, והקפאתי גם אותם. למחרת שמתי בבלנדר חצי כוס חלב סויה וכחצי כוס פירות קפואים, הוספתי כמה קוביות קרח, והפעלתי. התוצאה הייתה שייק סמיך, קר, טעים ומרענן, אבל בטעם מודגש מדי של סויה.
ביום אחר קניתי משקה אורז, והתוצאה הייתה הרבה יותר קלילה ומוצלחת. בסויה יש משהו כבד וטעם מודגש מדי. משקה האורז נוראי בקפה, אבל מוצלח ביותר בשייק. בגלל שליטר משקה אורז עולה 17 שקל, מצאתי מתכון ובפעם הבאה הכנתי בעצמי. קצת מטרחן ומלכלך, אבל זול יותר. למי שאין בעיה לשתות חלב – זו נראית לי האופציה המתבקשת.
היתרון בפירות קפואים הוא שהם נשארים טובים לשימוש זמן רב יותר מפירות טריים. קניתי בסוף היום בשוק ארבעה מנגו בחמישה שקלים, קילפתי, חתכתי והקפאתי, ואוכל ליהנות משייק מנגו גם בעוד חודשיים. אז לסיכום:
חומרים לשתי מנות:
כוס חלב או משקה סויה או משקה אורז. בטח אפשר גם מים, אבל זה נראה לי פחות טעים.
כוס פירות קפואים. למשל, תפוח, מנגו, אפרסק, ענבים, תאנים.
שלוש-ארבע קוביות קרח.
לשים בבלנדר ולהפעיל עד שמתקבל מרקם חלק.
כדאי לקלוף את הפירות לפני ההקפאה או לחילופין לסנן אחרי הטחינה. אחרת תקבלו המון קליפות קצוצות וזה לא כיף.
