האנורקסיה מתבטאת בפחד גדול מעלייה במשקל שמביא להימנעות מאכילה. ההרעבה העצמית הזאת אמנם מביאה לתוצאה המקווה של ירידה במשקל, אבל בצורה קיצונית ומסוכנת: כ-10% מסובלי האנורקסיה מתים מסיבוכיה. לסובלים מאנורקסיה גם נגרמים סיבוכים גופניים רבים: בעיות לב (דופק שלעיתים יורד עד 40 פעימות בדקה, כאשר הדופק הנורמלי הוא בין 60 ל-100); נשירת שיער; מחלות עור; הפרעות בראייה, בנשימה, במעיים ובקיבה (מחוסר מזון); בעיות בתפקוד הכליות (מחוסר נוזלים) והפרעות בהפרשת ההורמונים. אצל חלק מהחולים הדברים מגיעים אפילו עד כדי התנוונות חלקים במוח.
הסובלים מאנורקסיה מאבדים כל עניין במיניות - אצל בנים נתגלו מקרים של אימפוטנציה ואצל בנות של השטחת חזה והפסקת המחזור.
(מתוך: "מפגשים עם הפסיכולוגיה: מפגש שני - פסיכולוגיה התפתחותית", עמ' 207)
הבולימיה מאופיינת בהתקפי אכילה שנמשכים כשעה-שעתיים, ובהם המתבגרת זוללת ללא הבחנה כמויות אדירות של אוכל (למשל 4 פיצות משפחתיות, 3 חבילות גלידה ו-5 חבילות שוקולד), וכדי לאזן את משקלה, היא בוחרת באחת מהדרכים הבאות: הקאה, שלשול או דיאטה חריפה בתקופה שבין ההתקפים.
בולימיה מאוד מזיקה לגוף. הקאה חוזרת ונשנית גורמת לאיבוד גדול של מים (דבר שגורם להתייבשות) ושל מינרלים, כמו האשלגן והנתרן (דבר הגורם לחוסר איזון). ההקאה גם גורמת לטראומה. בנוסף, ההקאה עלולה לגרום נזק לגרון, לווש ולקיבה (אולקוס). היא גם גורמת לנזק בשיניים בגלל החומצה היוצאת מהבטן בזמן ההקאה. שימוש יתר בחומרים משלשלים גורם איבוד נתרן ואשלגן (שמוביל לסיכון גבוה לנזק ללב) ולבעיות בתיפקוד המעיים.
בנוסף, רבים מהסובלים מהמחלה סובלים מדיכאון קליני, מתח ואובססביות גבוהה, בעיות המציבות את הסובלים מהמחלה בסיכון גבוה להתאבדות.
(מתוך: "מפגשים עם הפסיכולוגיה: מפגש שני - פסיכולוגיה התפתחותית", עמ' 208 ; "לרדת בגדול: מאמרים בנושא דיאטה, הרזיה, תזונה נכונה - בולימיה")