אִינְדוּקְצִיה – יצירת זרם חשמלי במוליך על ידי שנוי בשדה האלקטרומגנטי שבסביבתו.
כל האנרגיה החשמלית שאנו צורכים, אשר מיוצרת בגנרטורים, נוצרת בזכות תופעה זאת. בקנה מידה אחר, ובמרחקים עצומים, מאפשרת התופעה את השידורים האלחוטיים. כל שידורי הרדיו והטלויזיה, התקשורת הלווינית והסלולרית, כולם נסמכים על תופעה זאת, הנדמית כעין פלא. ללא כל מגע נראה לעין, דרך האוויר ואף בחלל הריק, ממרחקים, יכולה תופעה בגוף אחד להשפיע על גוף אחר. האין זה מעשה קסם? בעברית מכונה האינדוקציה בשם השראה.
אִינְסְפִירַצְיָה – התעלות. שאר רוח. הרגשה המתעוררת בתוך קרבנו, בדרך כלל כתוצאה מהפנמה והקשבה למעשה אחר, מחוצה לנו. למשל האזנה לנאום סוחף ומרגש. בעברית מכונה האינספירציה בשם השראה.
הנה, דווקא הצמצום שבעברית גורם לשתי תופעות אלו להראות כאחד (שהרי מושג אחד יוצר המשגה אחת). וכך, קל יותר להבין את הקסם. איך אדם אחד נואם, מוציא אל האור את הרעיונות והערכים המפעמים בקרבו, ובאורח פלא, מהדהדים אותם הדברים ואותם הרעיונות בתוך תוכם של מליוני מליוני מאזינים. הנה כך, יכול מנהיג להשרות את עצמו אל ליבות מאזיניו ואל נפשם. ככל שעצמת דבריו רבה, כך חודרים הם עמוק יותר, חוצים ושוברים התנגדויות, מתגברים על רעשים ומגיעים ליעדם.
אני מאמין שהדרך והערכים שמנסה ברק אובמה לשדר נקלטים אצל ההמונים באמריקה וגם מחוצה לה. נקלטים בצמא וגורמים לשנוי מיידי. כך עובר השנוי. כך פועל השנוי. כך נוצרת תקווה. אפילו אצלי.
