לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

כל הדברים גדולים כקטנים


כל מה שראוי לבזבז עליו את זמנו היקר של הקורא


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2009    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2009

כחול. אשר על שפת הים


 

קודם כל חידות ושברן. מדוע אם כן מדונה שמה ריבה? פשוט מאד,

ריב=מדון

ועל כן

ריבה=מדונה.

 

ושאלה חדשה, (אבל לא כזאת שאני מצפה לתשובה עליה).

בזמן האחרון, היות ומתאפשר לי, אני משתהה יותר בחוף הים ומאחר לחזור. מאחר ואני נמצא שם יחף, אני מרגיש היטב את מה שהספקתי לשכוח מאז אותם ימים שהים היה בילוי של צהרים - החול יכול להיות לוהט. השעה הנוספת שאני ממתין מאפשרת לחול להתחמם בצורה מוחשית למדי. גיליתי כאן סוג של שעון חדש. על פי הטמפרטורה של החול אני יכול לשער את השעה. והשאלה הנשאלת היא - האם זהו שעון חול או שעון שמש?

 

אם חול יכול להיות שעון מדוע לא יהיה גם לוח שנה? הנה מספר תמונות שצילמתי בחוף בראשית העונה הנוכחית. זוהי ספינה טבועה המתלבטת בין ים ליבשה מזה שלושים שנה. הנה הים מנצח בראשית הקיץ.

 

 (וכאן יש רמז כי צפוי עדכון לפרויקט הספה)

 

כאן כבר יש רמז למגמה החדשה

 והנה אותו המקום בחודש האחרון.

 

 

החול יודע לספר בקיצור נמרץ, בתוך ימים, סיפור דומה לזה שכדור הארץ מספר במשך מליוני שנים.  קו חוף משתנה, ערוצי נחלים נודדים, טביעת כף רגל של יצור שהיה כאן, תנועת הגלים, הרוח והגשם. אחר כך הוא מוחק את כל הסיפור ולא משאיר לו זכר. הוא חסר סנטימנטים, נטול שרשים וחי את הרגע. אולי משום שהוא מרגיש שכל קיומו הוא לא יותר מאשר של גרגיר חול, או אפילו הרבה כאלה. אל תצפו להרבה מהבטחות לרבות כחול אשר על שפת הים.

 

 

 

כל התמונות צולמו בעדשה סלולרית מלוכלכת שאני רק לפעמים טורח לצרף אלי. כך, בשל אותה ארעיות של החול, לא יכולתי לצלם מראה שראיתי בוקר אחד, שהוא, כך אני בטוח, מראה של פעם בחיים, ובדרך כלל פחות מזה. טביעת גופו של צב ששכב כל הלילה בחול הלח ונאסף בבוקר. כמעט לא מורגשת, בלתי מוחשת, מהססת ונעלמת. צריך לראות בכדי להבין.

 

ויש עוד מראה אחד אהוב עלי. חתימת הגלים. כל גל, בהתקדמותו מותיר סימן על החול, במקום הכי רחוק. בקצה אליו הגיע, שם כלה כוחו והוא שב אל הים. שם הוא מצייר קו דק למזכרת. מראה הקו קמור. לצועד על החוף ומביט בו הוא נדמה כציור של גבעה. כל גל מצייר גבעה. כל גבעה חדשה מסתירה את הגבעות שקדמו לה. כך הולך ונוצר ציור נוף. ארץ הרים וגבעות. ציור חד פעמי, משתנה בכל רגע, מתאר נוף רחוק ומסתורי של הרים ועמקים. כמו בתצלום שבראש הדף. אילו יכולתי הייתי רוצה לטייל שם. הנוף מושך, אך צריך לזכור – הוא משתנה בכל רגע ולעולם לא ישוב להיות כפי שהיה. ההולך לשם לא יוכל למצוא את דרכו חזרה. כמו בחלום. ועל כך – בפרק הבא.

 

נכתב על ידי , 3/9/2009 23:58   בקטגוריות ליד הים, נתפס בעדשה, החופש הגדול  
34 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נוריקו ב-25/9/2009 23:31



כינוי: 




89,189
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 40 פלוס , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאני לא הייתי מעז אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אני לא הייתי מעז ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)