לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

כל הדברים גדולים כקטנים


כל מה שראוי לבזבז עליו את זמנו היקר של הקורא


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2008

איך עושה כלב?


הכי מתסכל זה כשאתה מנסה להגיד משהו ולא יוצא לך. בפנים אתה יודע בדיוק מה אבל זה לא מגיע החוצה. בלי היכולת להוציא מילים אתה מנותק.

 

אצל כלבים זה ככה כל הזמן. למרות מה שנרצה לחשוב על האינטיליגנציה של הכלב שלנו ועל היכולת המופלאה שלנו להבין אותו הוא לא יכול לדבר. הכלבה שלנו חלתה לא מזמן. היא הרגישה רע ומשהו מאד הכאיב לה ומדי פעם היא פלטה יללת כאב כאילו דרכו עליה בטעות. ולא ידענו מה יש לה. הדבר הפעוט והבסיסי כמו לומר "כואבת לי הבטן" או "שורף לי בעיניים" הוא מעבר ליכולתה. זה אחד הדברים הראשונים שגור אדם לומד להגיד – "כואב לי בראש". הכלב לעולם לא יוכל להסביר דבר כה פשוט.  הוא יכול רק לנבוח או לילל. יש אמנם מנעד יפה של סוגי נביחות אך הן יכולות רק להעיד על הלך רוח ולא להעביר שום אינפורמציה.

 

אנחנו יכולים לחוש משהו מהמגבלה הזאת כשאנו נוהגים ברכב. הרבה דברים נרצה להגיד לנהג שמולנו – "האורות שלך כבויים", "הדלת האחורת פתוחה", "חסר לך אוויר", "זהירות משטרה", "תן לי לעבור" - אבל אוצר המילים שלנו מוגבל מאד – פנסי האיתות, הצופר והאורות הגבוהים. זה הכל. עושר הבטוי ואוצר המילים שלנו הוא כזה של כלב נובח. זאת בדיוק הסיבה שהסימון באורות נקרא "הבהוב".

 

הב! הב!

 

נכתב על ידי , 4/4/2008 00:11   בקטגוריות חיות טובות, כמה מילים  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-6/4/2008 20:46



כינוי: 




89,197
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 40 פלוס , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאני לא הייתי מעז אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אני לא הייתי מעז ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)