טוב, האמת שמ-מ-ש לא חשבתי שאפרסם מתכונים בבלוג הזה, אבל - מכיוון שביקשו ממני מתכון לעוגת יומולדת טובה,
החלטתי לחלוק את המתכון המדהים והסופר-קליל הזה לעוגת שוקולד שחיתות ב10 דקות הכנה (אבל באמת!!)
העוגה יוצאת עשירה ולחה במיוחד בעקבות המרכיב ה"סודי" - שני מעדני חלב בטעם שוקולד.
לעוגה:
1כוס סוכר
200 גר' חמאה
200 גר שוקולד
2 ביצים
2 מעדן חלב בטעם שוקולד
½ כפית סודה לשתיה
1 כוס קמח תופח
תבנית עגולה בקוטר 26 (אבל ניתן לאפות גם בכל תבנית אחרת שתתאים בנפח, אפילו ב2-3 תבניות אינגליש קייק)
להמיס חמאה + סוכר, כשנמס לערבב עם השוקולד לתערובת חלקה
לערבב (אין צורך במיקסר) ביצים, מעדני חלב, סודה לשתיה, וקמח ולצרף לתערובת המומסת
לאפות בטמפ' 160-180 (תלוי בעצמת התנור) כשעה.
לקרם – 200 גר שוקולד חלב, ½ כוס חלב, 40 גר חמאה- להמיס,לצנן מעט ולשפוך על העוגה .
לשמור במקרר.
******************************************************
ניתן לעשות מהעוגה הזו מה שמתחשק - אם רוצים משהו בומבסטי במיוחד אפשר להוסיף לתערובת העוגה פקאנים, שברי שוקולד לבן ושאר גודיס כאלה, וכמובן - מעל הקרם- להוסיף קצפת, סוכריות, קצפיות, שוקולד מגורר and what not. התמונות המצ"ב מעידות כי בעלת הבלוג אוהבת לקשט עוגות ולהפוך אותן לבומבסטיות (מדי?), אבל - הכנתי את העוגה ככה כמו שהיא פעמים רבות והיא תמיד קוצרת מחמאות ואנחות עונג (כן כן...) מצד קהל הטועמים.
