לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 


Stop Me If You Think You've Heard This One Before

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2010

חציל פרמז'נה


שלושה חצילים, לבחור שיהיו קלים ומבריקים.

לפרוס לאורך, זאת אומרת לא עיגולים אלא רצועות ארוכות כאלו, לאורך, נו.

לזרות מלח גס ולשים על רשת, שיזיעו קצת.

בינתיים בסיר קטן בצד- בצל קטן לקוביות, להזהיב.

להוסיף רסק עגבניות-כמה? בערך כוס, אולי קצת יותר.

לדלל עם מים, להוסיף סוכר ומלח ולתת לכל הסיפור כולל החצילים איזו חצי שעה, הרוטב על אש נמוכה, בנחת.

צרור יפה של בזיליקום-לקחת כמה עלים יפים ואחרי שרוטב העגבניות נטעם ואושר, לחתוך אותם לרצועות דקיקות ולהוסיף.

כשהרוטב מצטנן לו לאיטו לוקחים את החצילים המיוזעים ומנגבים אותם בעדינות מהמלח והזיעה. מקמחים ומטגנים בשמן, אני אוהבת שילוב של קנולה וזית, אופטימאלי מבחינת טמפרטורה וטעם.

תבנית של עוגה. כן, אלו עם הקפיץ שמשתחרר, חכו, זה האקדח של המערכה הראשונה.

קודם כל עלה או שניים יפים של בזיליקום באמצע התבנית. את זה למדתי ממרלנה, זה נראה מקסים.

לפזר מוצרלה מגוררת ורוטב עגבניות.מעל לסדר יפה שכבה נאה של חצילים, ברעפים חופפים כאלו, ואחד קטן באמצע לסגור את הענין.

מעל זה 3-4 פרוסות של לחם קצת ישן שהרטבתי וסחטתי היטב.

ועוד עגבניות, ועוד מוצרלה מגוררת ופרמזן מגורר.

ועוד פעם: חצילים, לחם, עגבניות, מוצרלה פרמזן.

תלוי בגובה התבנית, לפעמים אפשר לדחוס עוד שכבה, לפעמים לא.

גומרים את הכל בשליחטה יפה של רוטב עגבניות. ועוד פרמזן.

מכניסים לחצי שעה.180 מעלות.

מוציאים ומקררים, בערך חצי שעה.

לוקחים צלחת גדולה. מצמידים לתבנית ובבת אחת הופכים כששתי הידיים אוחזות את התבנית והצלחת משני הכיוונים.

משחררים את הקפיץ והנה במלוא תפארתו-חציל פרמז'נה.

יום אח"כ זה אפילו יותר טוב.

נכתב על ידי , 12/6/2010 19:15  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה





© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לprecious m אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על precious m ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)