לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 


נוגעת, טועמת, הולכת... הכל מהכל - סיפורים מוזרים, תמונות מצחיקות, אינטרנט, ספורט (בעיקר טניס), הומור עוקצני ככל האפשר, מחשבים, סרטוני וידיאו וכל מה שכיף ומעניין ברשת ואצלי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2011    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2011

איך לגדל חיית מחמד בלי להתרושש


 

כתבה שקראתי הבוקר ב-TheMarker, גרמה לי לטלטל מעט את ראשי בחוסר שביעות רצון. זה לא שכתבות חסרות תועלת ורדודות זה דבר חדש, אבל הייתי מצפה שלפחות לא תהיה כאן יומרה. כלומר, כתבה שכותרתה "גם גידול חיות מחמד עולה לכם ביוקר - כך תחסכו בהוצאות", צריכה להכיל כמות סבירה של עצות סבירות, שיסייעו למגדלי חיות מחמד לחסוך כמה לירות. אבל לא. הכתבה הזו עוסקת בעיקר במספרים (חלקם הזויים ומופרכים לחלוטין) שמראים שלגדל חיית מחמד זה יקר, בציטוטים של כל מיני בעלי עניין ובמשפטים חסרי משמעות כגון: "אז איך בכל זאת אפשר לחסוך בעלויות הטיפול בחיות מחמד? גור ממליץ לרכוש שקי מזון גדולים, אך מציין כי במקרה שמדובר בכלב קטן, השק עשוי להיות פתוח לאורך זמן וטריות המזון תיפגע". כלומר, כן אבל לא, או בעצם אולי. עצות קונקרטיות? יוק.

 

ביקור בפורום חיות טוב, בעיקר כזה שמתמקד בחיית המחמד הרלוונטית (חתולים, כלבים, עכבישים), ומספר שאלות ממוקדות, יניבו עבורכם הרבה יותר מידע איכותי ממה שיש בכתבה הזו. וחוץ מזה, בשביל מה יש לכם אותי? הנה לכם כמה טיפים טובים שצברתי במשך השנים, שיאפשרו לכם לגדל חיית מחמד (כי זה כיף! ויש מלא שמחכים לאימוץ!). אין ספק שאת רוב הטיפים צברתי מגידול חתולים, אבל ברוב המקרים אפשר להפיק מהם תועלת גם עבור חיות מחמד אחרות:

 

אוכל

 

  1. קנו אוכל איכותי. חיית המחמד שלכם תאכל פחות, תהיה שבעה יותר ובריאה יותר לאורך זמן. אוכל זול חוסך כסף לטווח הקצר בלבד.
  2. למדו מה הרכב המזון הרצוי לבעל החיים שלכם. חתולים, למשל, צריכים מזון שיש בו הרבה חלבון. אבל זה לא מספיק לדעת כמה אחוזי חלבון יש. חשוב לבדוק את רשימת הרכיבים שעל השקית ולוודא שהרכיב הראשון, לפחות, הוא בשרי (בשר עוף, בשר עוף מיובש) ולא זוועות כמו חיטה או תירס. כלל האצבע הוא פשוט: רשימת הרכיבים היא לפי סדר יורד. כלומר, מהרכיב הראשון יש הכי הרבה במזון, מהשני קצת פחות וכו'.
  3. אם יש לכם חיית מחמד אחת או שתיים, קנו שקים קטנים. נכון, זה עולה יותר, אבל מזון שנפתח מאבד את ערכיו התזונתיים אחרי כמה חודשים, ואז סתם ביזבזתם כסף.
  4. אל תייחסו חשיבות רבה מדי למה שאומרים לכם בחנות החיות - רוב המוכרים הם זמניים, הידע שלהם במזון לחיות הוא נמוך עד לא קיים, והם מונעים מאינטרסים של המפיצים, שדוחפים להם כל מיני בונוסים. לפעמים צריך לבדוק כל מיני מזונות ולראות איך בעל החיים שלכם מגיב - האם הוא משמין או מרזה או נראה חטוב, האם הוא אוהב את האוכל או לא, איך נראית הפרווה שלו, האם הוא מקיא או משלשל, איך נראית הצואה שלו וכו'. 
  5. אל תאכילו יותר מדי. גם חתולים וגם כלבים יכולים להיות חזירים. השמנה זו בעיה נפוצה אצל חיות מחמד, שיודעות לעשות עלינו מניפולציות ולעורר את רחמינו, כי הן ממש בתת-תזונה מרוב שהן לועסות כל היום. האכילו על פי הכמות המומלצת על שק האוכל, ואפילו פחות - אם בעל החיים שלכם לא פעיל במיוחד, למשל.

חנויות וציוד

 

  1. ערכו בדיקת מחירים תקופתית. זה שהחנות העכשווית שלכם במקרה הכי זולה עכשיו במוצר מסוים, לא אומר שזה תמיד כך. יש באינטרנט שלל חנויות של מוצרים לבעלי חיים, רובן עושות משלוחים למרחקים ארוכים יחסית. בדקו איפה הכי משתלם לכם לקנות, ולכו על זה.
  2. פזרו את הקניות: אם חול לחתולים עולה בזול בחנות X, ואילו המזון זול יותר בחנות Y, אין סיבה לשמור נאמנות. קנו את המוצרים שאתם מעדיפים במקומות הזולים ביותר. אל תשכחו לוודא שהמשלוח חינם.
  3. רכזו את הקניות: אוכל יבש לא מומלץ לקנות בכמויות גדולות בלי סיבה, אבל דברים אחרים אפשר - אם יש מבצע על חול לחתולים, שימורים (מחזיקים לפחות שנתיים) וכל דבר אחר שלא מתקלקל - קנו כמות גדולה ושמרו לעת הצורך.
  4. המעיטו ברכישת צעצועים וחטיפים: אלה הפריטים הכי יקרים בחנות, וברוב המקרים לא שווים את המאמץ. החתול יסתכל בבוז על הלייזר שקניתם ב-100 שקל, ויעדיף לשחק עם חתיכת נייר מקומטת. לפינוק, עדיף לתת כפית/כף של שימוריים איכותיים פעם ביום, ולהימנע מחטיפים יוקרתיים שאין בהם כלום.
  5. חפשו יד שנייה:  מנשאים, ארגזי חול, צעצועים ושאר ציוד, זמינים בהרבה מקרים בזול או בחינם מאנשים שלא צריכים אותם יותר. מנשא איכותי לחתול, למשל, יכול להחזיק שנים, ולא חובה לקנות חדש.
  6. בדקו יצרנים קטנים ועצמאיים: לא חייבים לקנות בחנויות הגדולות. יש מוצרים, כמו מתקני גירוד לחתולים, שאפשר להשיג אצל אנשים פרטיים, שמוכרים יותר בזול ועושים מוצר איכותי יותר מזה שמיוצר בבתי חרושת.
  7. שאלו בפורומים: לפעמים יש למישהו חצי שק של אוכל שבעל החיים לא אוהב יותר, מנשא מיותר, אמפולה נגד פרעושים ועוד - לפעמים נותנים בחינם ולפעמים במחיר סמלי. שווה לבדוק.
  8. קבוצות רכישה: אישית לא ניסיתי, אבל שמעתי על הרבה מקרים בהם התאגדו מספר אנשים ופנו לחנויות לרכישה מרוכזת, וקיבלו הנחות משמעותיות.

וטרינרים וטיפולים רפואיים

 

  1. הקשיבו לתחושת הבטן שלכם: לא משנה כמה הוא זול, אם הווטרינר נותן לכם תחושה לא נעימה (קצר רוח, גס רוח, בודק את החיה באגרסיביות, החיה שונאת אותו באופן כללי וכו') - חפשו אחד אחר. זהירות מאלה שמציעים מחירים זולים משמעותית מהשוק - ברוב המקרים זה בגלל חוסר ניסיון או קמצנות על חומרים איכותיים וכו'.
  2. מחפשים וטרינר? בדקו המלצות של חברים וחפשו מידע באינטרנט. בפורום חתולים בתפוז, למשל, יש באופן קבוע שרשור וטרינרים מומלצים על פי אזורים, ואפשר תמיד לשאול פרטנית. המלצה חמה של כמה אנשים או הסתייגות ברורה מכמה גורמים, יעזרו לכם להחליט בצורה מושכלת יותר.
  3. מחפשים את הווטרינר הכי מעולה בארץ? ד"ר עדי ירון, מרפאה וטרינרית אזורי חן. וכן, אני משוחדת - הוא הווטרינר הקבוע שלי ולא אחליף אותו בעד שום הון שבעולם. וגם בניתי לו את האתר, אבל זה היה אחרי שהוא הפך להיות הווטרינר הקבוע שלי :) מי שמכיר אותי ואת אהבתי לבעלי חיים (ולחתולים מנוולים בפרט) יודע שלא אתפשר על פחות מהטוב ביותר - ובגלל זה אני ממליצה בחום.
  4. עקרו וסרסו!!! חיות מחמד לא מעוקרות/מסורסות הן מקור להמון צרות והוצאות רפואיות גדולות עתידיות. שפרו את איכות החיים שלהם ושלכם - עקרו וסרסו בגיל המתאים, ותחסכו המון כאבי ראש וכסף.
  5. הכינו את עצמכם להוצאות הגדולות והצפויות: עיקור/סירוס, חיסון פעם בשנה וטיפולי שיניים. שימו כסף בצד בשביל זה (המחירים לא משתנים באופן פראי בטווח הקצר) ולא תהיו מופתעים כשמגיע הזמן לשלם.
  6. הכינו את עצמכם להוצאות הבלתי צפויות: שימו כמה עשרות שקלים בצד כל חודש. יותר אם אתם יכולים להרשות לעצמכם. זו קרן החירום שלכם, למקרה שטפו, טפו, טפו, פתאום תזדקקו לטיפול גדול בחיית המחמד שלכם. 
  7. שמרו על החיות שלכם! זה נשמע טריוויאלי, אבל מסתבר שהגיון ישר לא עובד אצל הרבה מאוד אנשים. בעל חיים בבית זה כמו תינוק בבית - הם טיפשים ועושים מלא שטויות. אז מה עושים? נועלים את החומרים המסוכנים, לא מאפשרים להם ללעוס כבלי חשמל, לא מוציאים אותם החוצה בלי השגחה, הולכים עם רצועה ומחנכים אותם לא לאכול מהרצפה - וכל מה שצריך כדי לשמור על בריאותם ושפיותינו, וגם על הכיס. אתם יודעים כמה עולה להוציא בניתוח כדור טניס מבטן של כלב? יותר טוב שלא תדעו.
  8. אפשר להיעזר בעמותות: אבל בעירבון מוגבל. כבר שמעתי על כמה קמצנים מגעילים, שהתקמצנו על כמה עשרות שקלים בחיסון לחתול, באו לעמותה ואמרו שהחתול שלהם הם חתול רחוב, וקיבלו הנחה משמעותית. זו סתם גועליות. אבל, אם באמת יש לכם בעיה נקודתית, לפעמים אפשר להיעזר בעמותות השונות. אם אתם במצב כלכלי רעוע מראש - עדיף שלא תאמצו בעל חיים ותחכו עד שתתייצבו
  9. אפשר לעשות בבית: כדור נגד תילוע, למשל, אפשר לתת בבית ולא צריך תור לווטרינר בשביל זה. נכון שעם חתולים זה לא כל כך פשוט (ואף מהווה סכנת נפשות בחלק מהמקרים), אבל עם קצת ניסיון ושכל ישר, אפשר לעבוד על כל חיית מחמד. בררו מהן הפעולות שאפשר לעשות בבית, הצטיידו בהתאם וטפלו בבעל החיים שלכם בעצמכם.

 

נכתב על ידי , 24/10/2011 12:47   בקטגוריות טיפים טריקים ושטיקים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

בת: 47

Yahoo:  one_end_all  

תמונה




995,777
הבלוג משוייך לקטגוריות: אינטרנט , אקטואליה ופוליטיקה , ספורט
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להאחת, רק האחת אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על האחת, רק האחת ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)