בכל פעם שאני רואה את התכנית "אוכל למחשבה" עם אייל שני, אני תוהה איך נותנים לאדם כזה להסתובב חופשי, ואיך סגל, זה שעושה איתו את התכנית, לא מאבד את השפיות בעצמו.
יבואו כל החוכמולוגים ויפי הנפש ויגידו לי שהאדם גאון - קולינרי ובכלל. לגבי הקולינרי - זה עניין של טעם. יצא לי לאכול ב"אוקיינוס" המיתולוגית, ארוחה שעלתה 1000 ש"ח, והייתה רחוקה מאד מלהיות שווה את הסכום הזה. אכזבה ב-א הידיעה. וגאון בכלל? תסלחו לי, אבל אדם שנכנס לטיב-טעם ופורץ בצווחות עונג, משל היה ילד בן 3 בדיסנילנד בפעם הראשונה, ממשש בשר חזירים ומציק למוכרים, לא נראה לי כאילו הוא עונה להגדרה "גאון ומטורף". מקסימום מטורף. בלי הגאון.
אחר כך הדביל הלך וקנה 20 לנגוסטינים (לובסטרים קטנים שכאלה), בעודם בחיים, ורצה לשים אותם על שולחן הארוחה, בתוך קערה, כשהם מנסים לצאת מהקערה, וכך הסועדים ייאלצו להחזיר אותם לקערה כל הזמן. איפה צער בעלי חיים? איפה המשרד לאיכות הסביבה? או משרד הבריאות, לצורך העניין?! איכשהו הוא ויתר על הרעיון, אבל הוא לא בישל את היצורים המסכנים. במקום, לפחות, לעשות איתם משהו מועיל, הוא לקח אותם לטיול בגולף שלו, הגיע לגדות הירקון, והשאיר אותם שם, מסודרים בשורה, משל היו נידונים למוות לפני כיתת יורים.
מה חשבת לעצמך, בנאדם?! לשלוח אותם לירקון זה עונש בלתי אנושי! כבר עדיף היה שתטגן אותם בקצת חמאה ושום, או משהו, מאשר שתרעיל אותם ככה למוות. ואין לנו מספיק צרות עם זני חיות שפלשו לירקון ועושים שם בלאגן? עכשיו אתה זורק שם 20 לנגוסטינים? אתה לא יודע שתוך 5 שנים יצא מהירקון גודזילה-לובסטר ויאכל את כולנו?
שמישהו יעצור את המשוגע הזה, לפני שכולנו נשלם את המחיר...