לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 


נוגעת, טועמת, הולכת... הכל מהכל - סיפורים מוזרים, תמונות מצחיקות, אינטרנט, ספורט (בעיקר טניס), הומור עוקצני ככל האפשר, מחשבים, סרטוני וידיאו וכל מה שכיף ומעניין ברשת ואצלי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2007    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2007

סוגיית החסה


רק בישראל זו כבר קלישאה, אבל אני נאלצת להתחיל את הפוסט הזה במילים האלה. כי רק בישראל תרשה לעצמה אישה שעומדת אחריכם בתור בסופרמרקט, לגעת במוצרים שלכם ולבחון בדקדוק מה קניתם.

האמת, האישה היתה חביבה למדי, וזה לא שהיא מיששה לי את העגבניות שבשקית. תפסו את עינה 3 חבילות של עלי חסה צעירים שקניתי - מוצר שהפך להיות חלק קבוע ברשימת הקניות שלי. וכמובן, רק בישראל יתפתח דיון מרתק סביב נושא החסה. האישה שאלה אותי כמה זה מחזיק מעמד. האמת שאני בדרך כלל מורידה סלט אחד גדול כל יום, אז ככה שהסוגייה הזו לא נורא רלוונטית. אבל כבר היו מצבים ששקית כזו שרדה כמה ימים במקרר ונותרה במצב טוב. אלה לא השקיות המעפנות של שטראוס עם עלי החסה הקטנים נטולי הטעם, אלא עלים בריאים וחסונים של שדה ניצן (מהנגב המערבי!) - שהם בעצם ניצני חסה ערבית. גם הזן החביב עליי וגם מה שממילא נשאר מראש חסה אחרי כל הניקויים והשטיפות.


כן, אני קצת מפונקת בקטע הזה. וכאן בעצם התפתח הדיון הרה הגורל - ראש חסה ממוצע עולה 3-4 שקלים מקסימום, וגם זה בסופר של גנבים בצפון תל אביב. שקית כזו עולה 9-12 שקל - תלוי מה יש בפנוכו. מדובר על מחיר של פי שלושה מראש חסה רגיל ולפעמים פחות כמות ממה שמכיל הראש. מצד שני, אני אישית כל כך לא אוהבת לעמוד ולשטוף שעות מכל החול (ואף פעם זה לא יוצא באמת), להוציא תולעים ירוקות (כלל ידוע: אם כתוב על החסה "ללא חשש לתולעים", זה לא שאין תולעים, אלא שהתולעים יכולות להיות רגועות ולא לחשוש כי יש להן חיים טובים בתוך החסה), לשטוף שוב, להוציא את כל העלים המעפנים, להישאר עם 4 עלים ואחרי זה עוד לייבש אותם במייבש חסה (להיט היסטרי שהשתמשתי בו 3 פעמים בדיוק) ורק אז לעשות מזה רבע סלט עם גרגירי חול וחצי תולעת.


בקיצור, הסברתי לאישה הנחמדה והממששת ששווה לי לשלם את המחיר כדי להימנע מההתעסקות המעייפת והדוחה בחסה - גם אם ככה הסלט יוצא יותר יקר. הקופאית הצטרפה בשלב זה לשיחה, ורק זה שעמד בתור אחריי (היו לו שני מוצרים והאישה נתנה לו לעקוף) עמד המום ולא הבין מאיפה בא לו הדיון הקולינרי המרתק הזה. האישה השתכנעה מהנימוקים שלי, אבל כנראה שלא מספיק. היא נעלמה לרגע וחזרה דווקא עם עגבניות שרי (עוד דיון מקיף בפני עצמו - עגבניות או עגבניות שרי). איכשהו בזמן הזה מצאתי את עצמי משלמת 130 שקל על כלום וחצי (וחסה) והולכת הביתה עייפה ומהורהרת, מלאה במחשבות על עלעלים ירוקים.


אז מה אתם אומרים - שווה להשקיע בשקיות החסה השטופות והמפנקות במחיר מופקע, או שעדיף לקנות כמה ראשי חסה בעד אותו כסף?
נכתב על ידי , 18/2/2007 22:14  
15 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

בת: 47

Yahoo:  one_end_all  

תמונה




991,022
הבלוג משוייך לקטגוריות: אינטרנט , אקטואליה ופוליטיקה , ספורט
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להאחת, רק האחת אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על האחת, רק האחת ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)