|
 נוגעת, טועמת, הולכת... הכל מהכל - סיפורים מוזרים, תמונות מצחיקות, אינטרנט, ספורט (בעיקר טניס), הומור עוקצני ככל האפשר, מחשבים, סרטוני וידיאו וכל מה שכיף ומעניין ברשת ואצלי
|
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
פברואר 2008
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
הבלוג חבר בטבעות: | 2/2008
הפנדורה של האוכל?
פנדורה כבר הפכה לשם נרדף לפרסונליזציה (טוב, גם כי אני כל הזמן מציינת שזה אחד האתרים הבודדים בעולם שהצליח לעשות התאמה אישית מתאימה. אז אני נודניקית. אבל אתם אוהבים אותי בכל זאת). אתר שמתהדר בתואר, או שמישהו מהדר אותו בתואר "פנדורה של...", כדאי לו מאוד שיביא תוצאות.
ואז בא לנו CookThink - אתר שמתיימר לעשות בדיוק את זה. אתם תגידו לו מה בא לכם לאכול, הוא ייתן לכם אוכל. כלומר, מתכונים. שזה לא בדיוק עוזר לי כשאני רעבה, אבל הבה לא נהיה קטנוניים.
בחרתי בקו משעמם ונדוש - עוף ומוצריו. בואו נראה מה אנחנו מקבלים. הכנסתי עוף, שמן זית, שום, בצל ופלפלים כמרכיבים העיקריים. המתכון שקיבלתי היה מרק עוף עם ליים וכוסברה. חביב, אבל לא בדיוק מה שרציתי. ביקשתי עוד מתכונים וקיבלתי רשימה. לא המלצה אישית צולפת, אבל רשימה שממנה צריך לבחור. בחרתי עוף בפפריקה. האתר מציע, בנדיבותו, תוספות שיכולות להתאים למנה.
הכל מאוד נקי ומעוצב, אבל מה - התמונות ממש לא משקפות את המנה עצמה. בעוף בפפריקה יש תמונה של התבלין בתוך צלחת. אין זכר לעוף שחום ויפה. בתוספת המוצעת (פירה עם שום) יש תמונה בלתי מפתה בעליל של תפוח אדמה לא מקולף, שמזכיר בית תמחוי.
חלק מהחוויה של אתרי ובלוגי אוכל (שצצים כפטריות מוקפצות אחרי הגשם) זה העניין הוויזואלי. תמונות מגרות, הסברים מפורטים של תהליך ההכנה, סרטונים מושקעים ועוד. תראו למשל את בצק אלים, שלא מתיימר לפרסונליזציה או חרטא, אבל מביא את הסחורה במתכונים מעניינים ומפתים עם טאץ' אישי (ולא מתעדכן בתדירות גבוהה מספיק!!!).
הרעיון בהתאמה אישית הוא שהתכנים המוצעים על ידי האתר יתבססו על מה שאתם אוהבים ועל המידע שיש עליכם. אבל מה שעושה האתר הזה באמת זה להרכיב לכם ארוחה על פי כמה מרכיבים שיש לכם במקרר. זה עשוי טוב ומעוצב, אבל זה לא ממש פרסונלי.
אבל מה, דנקן ריילי מטק-קרנץ' אמר שזה כמו פנדורה. אז בטח, זה כמו פנדורה. בכלל, טק-קראנץ' מתחילים לעייף אותי מאוד עם המאמרים המוזמנים שלהם, הליקוקים למי שחשוב בעיניהם ולעבודה הבלתי מקצועית שהם עושים בחלק נרחב מהפוסטים שלהם. אה, אבל זה טק-קראנץ'. הם יכולים לעשות מה שבא להם. טוב, זה נושא לפוסט אחר.
על כל פנים, מאוד נחמד הקטע הזה של ה-web 2.0. עושים כמה תגיות, מכניסים כמה מתכונים ויוצא משהו. המרחק בין זה ובין פרסונליזציה אמיתית הוא כמרחק בין אנטריקוט מדיום רייר לפריכית אורז.
| |
| כינוי:
בת: 47 Yahoo:
one_end_all
תמונה |