הבלוג שלי חגג שנה, ידעתי, ולא היתה לי שום דרך בעולם לכתוב בו פוסט באותו היום.
כמו שכוכב-עבר ועלוב-הווה היה אומר, "אין לי זמן!".
זה פשוט מטורף.
קורה כל כך הרבה, כל כך כל כך הרבה, שקשה להאמין שאני עומד בזה. טפו טפו טפו.
המון לימודים, המון המון לימודים.
מבחנים, בחינות, בחנים, עבודות להגשה, הרצאות להעביר, ולהיות בכל שיעור כדי חלילה לא לפספס מילה שעליה הם בטוח ישאלו במבחן (חוק מרפי עליון גם לחוקי ניוטון באוניברסיטה)- אבל אני מצליח, אמנם בדרך חתחתים, אך שלבסוף צולחת, לשמור על מצויינות. מצויינות זה ענין קריטי. אם בזה לא אהיה הכי טוב- במה כן אהיה? ואני הרי חייב להיות הכי טוב.
כל כך הרבה קורההההההההה
הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם. אמנם קשה להגיד שהעלו אותו לשם, אבל הביבי הזה לדאבוננו נמצא שם במשרד ראש הממשלה בירושלים. להוסיף עוד 10 שרים שפשוט מעצם הגדרתם הם חסרי תפקיד, ועלותם מיליוני שקלים בשנה, אפשרי מבחינתו- אבל להעביר כל כך הרבה כסף להשכלה הגבוהה ולחינוך- זה לא בא בחשבון. סוגרים את בית הספר לרפואת שיניים, את המכינה הקדם אקדמית, מעלים את שכר הלימוד של כולם כנראה, ושל תלמידי משפטים ומנהל עסקים לגבהים שלא ייאמנו גם בבין תחומי בהרצליה, ועוד כל מיני צעדי כריתת איברים לחולה אנוש, ממש כמו הרפואה בימי הביניים.
את המשבר הזה הם יצרו שם למעלה. שלא יהיה לאף אחד ספק.הם, האנשים העשירים, הפסידו מיליארדים. לא שאין להם עכשיו, כן? אבל בהחלט הונם צומצם. הדבר בהחלט חיובי. אדם אחד לא צריך כל כך הרבה. העניין הוא, שהם גורמים לקיצוצים גם למטה- איפה שהאנשים מרוויחים הרבה הרבה הרבה פחות- אבל כל שקל קריטי. אז גם מפטרים עובדים באוניברסיטה- עובדי ספריות, משגיחי בחינות, בודקי תרגילים. הסכמנו שלאור הקיצוצים, יש לקצץ עוד, אז פיטרנו גם את נשיא האוניברסיטה, שלא עושה הרבה ומרוויח באמת יותר מדי. לצערנו הוא לא הלך הביתה, אבל זה בהחלט היה מגניב. תקשורתית לפחות.
באמת, כאילו, יש לכם רעיון מה לעשות עם 50 אלף שקל בחודש?
סבבה, אני מסכים שעולים לכם המון רעיונות במוחותיכם תאבי הבצע
, ושאפשר להכין רשימה שגם תגיע למיליונים ולמיליארדים ולטריליונים- ולא בחודש- בשעה.
אבל דברים שבנאדם צריך כדי לחיות חיים של שפע- יותר מ-30 אלף שקל לחודש באמת מיותר. בדרך כלל, אנשים שמרוויחים יותר מזה באמת לא קונים עוד ועוד דברים, אלא משקיעים את הכסף הזה בכל מיני אפיקים פיננסיים שרק יאפשרו להם להשיג עוד יותר כסף. קיצר, מיותר.
אז נקצץ שם לפני שמקצצים למטה.
ויש גם שביתה באוניברסיטה הפתוחה- שם חושבים כנראה שהמרצים זונות, אחרת אי אפשר להבין למה הם מפטרים אותם כל כמה חודשים כדי שלא יצברו ותק, חלילה. אז עזרנו להם. נקווה שזה יעבוד. זה דורש באמת הרבה אנרגיה.
ויש גם את סמיח ג'בארין, ידיד מהאוניברסיטה, שבאמת באמת רק הלך והפגין על זה שימנים קיצוניים רצו להיכנס לאום אל פאחם ולצעוק שם "מוות לערבים". מאוד בוגר מצידם, אגב, כמו תמיד. סמיח נעצר, כי גם מהצד הערבי צריך לעצור מישהו, והושם במעצר בית. עד היום. מאז הבחירות בערך. למרות שאין שום סיבה. הוא שמאלני בכלל, עם דיעות אנטי-חמאס ואנטי-איסלאמיזציה. שמעתי את הבנאדם!!! מחר יש מצב שיעצרו גם אתכם אם יהיה צורך.
אז הלכנו והפגנו.
וואי, כמה הפגנות על כל הדברים האלה..כבר אין לי כוח!!!
במילה אחת- בלאגן.
ולהערכתי זה רק ילך ויהיה גרוע יותר. עוד תראו בטלויזיה, אינטרנט, עיתונים.
כמה אנרגיה זה מוציא....נמאס לי כבר. אבל אין ברירה. מישהו צריך לעשות את זה. וזה מבאס שאתה רוצה להיות אקטיבי יותר, אבל פשוט אי אפשר (אפרופו פוסט לפני אחרון)
ואוטוטו יש מצעדי גאווה. תל אביב, חיפה, ירושלים. לאילת אני לא יכול ללכת לצערי, אבל ממילא שם זה יותר מסיבה מאשר הפגנה. אז מתכוננים. וזה עוד.
ואם תסתכלו מצד שמאל למטה, תראו שכתבתי שאני שמן. אז סבבה, לא באמת, אבל אני כן צריך רה-עיצוב של עצמי, ואורח חיים בריא יותר, שקצת הופרע בגלל האוניברסיטה, אז התחלתי להקפיד בזמן האחרון על משטר אימונים מפרכים ותזונה קפדנית. וואי, וכמה זמן זה לוקח.
כל זה לא מותיר לי הרבה זמן להיות כאן,כתוב, ליצור, לצאת עם חברים, להתחיל עם בנים, לקרוא ספרים, ואפילו סתם לישון.
ויש מישהו שדרושה עבודה בשבילו. רק אין זמןןןןן!
אז כן, כשאתה מגלה שאתה מתכנן לו"ז לשבוע הקרוב, ומגלה שיש לך פעילויות שאתה חייב לעשות בשבוע הקרוב, אבל עם כמות זמן של חודש, אתה יודע שאתה זקוק למתיחת זמן.
יש למישהו מכונת זמן במקרה?