לפעמים בא לי ממש לתת ביס באיזה המבורגר עסיסי. לאכול ככה בתאוותנות, בביסים גדולים, המבורגר בלחמניה. אבל כמובן, שיהיה טבעוני!
מצאנו את המתכון של השף צחי בוקששתר, הורדנו כמובן את הביצים ממנו, ובני הצעיר אחראי על ההכנה.
החגיגיות שבהכנה כוללת את ההתכוננות.
שלושה ימי הנבטה של העדשים, שמצמיחים שורש או גבעול לבנבן חביב, מושקים ומסוננים, מושקים ומסוננים חליפות במשך התהליך, בתוספת ברכת "צמח וגדל" בכל פעם ופעם מחדש.
היום החגיגי מגיע. המטבח מתמלא בריחות מופלאים של הבצל המטוגן, הגזר, העדשים, ומגוון הפטריות, ובקולות המגימיקס, הטוחן אותם לתערובת נפלאה.
אני חותכת את הלחמניות הגדולות, ומורחת בנדיבות קטשופ על המחצית התחתונה...הכל מוכן.
אני יוצרת קציצה, ושמה במחבת. יפה, עגול, מושלם.
אני מחכה עד שתחרך, בלוטות הרוק פועלות במרץ, הופכת את הקציצה, שהופכת מיד לתפזורת עדשים ופטריות, יוצרת את הצורה מחדש במחבת, ומחכה שוב.
בינתיים, חותכת בצל עיגולים עיגולים, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ המכונה מלפפוץ, ומורידה את הקציצה הישר ללחמניה. שוב - היא הופכת להיות תפזורת ססגונית שאני מהר מהר אורזת לצורת קציצה על הלחמניה...
אנחנו מתיישבים בחגיגיות לשולחן, עורכים ובונים את ההמבורגר עם הירקות, סוגרים את הלחמניה, ובכדי שלא יתפרק וינזול, ויפול וילכלך, אנחנו עוטפים הכל בניילון נצמד, ופותחים פתח רק למעלה, לביס האלוהי הראשון. או...איזה יופי של ביס. איזו חגיגה. (התבלינים בחסות בני הצעיר, לא לפי המתכון, אלא לפי טעמנו אנו - לדעתי הוא שם קטשופ מלח פלפל וקצת צ'ילי, אבל אני לא בטוחה).
אני נהנית מכל ביס, ולחמניה אחת מספיקה די והותר בשבילי, שאר בני הבית אוכלים מיד שתיים. באירועים מיוחדים בעלי גם מכין לנו צ'יפס ביתי נפלא. דיאטה או לא...אז, עם הצ'יפס - לא, ובלעדיו - בהחלט כן. טעים, מזין, מכיל פחממות, חלבונים מלאים, ויטמינים ומה לא. נפלא.
בפעם הבאה, אולי אצלם את התהליך!
והכי חשוב, זה טבעוני, זה לא פוגע בשום בעל חיים, זה בריא מאוד, וקמים קלים ולא מלאים כמו אחרי ארוחה בשרית. מומלץ בכל פה, עכשיו אפשר, אחרי שבלעתי את הביס האחרון!