לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


פעם הפרעסר ואני גרנו באמסטרדם עם הגולים והגויים. עכשיו הפכנו לזוג פלוס אחד, ואנחנו מתגעגעים לתעלות מהלבנט.

כינוי: 

בת: 53





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


7/2006

דרושים מתרגמים!


החתונה של טראויס וג'ניס מתקרבת כמו צונאמי ואנחנו עדיין שוברים את הראש מה להביא במתנה ואיזה טקסט אישי ומרגש לצרף. אתמול החלטתי שאני רוצה לכתוב להם כברכה את מילות השיר שאנחנו בחרנו להשמיע בטכס שלנו. הן עדיין משובחות בעיניי, זה סמלי להפליא ואני די בטוחה שלפחות ג'ניס תאהב אותן. הפרעסר הסכים אתי מיד, אז מה שנשאר לעשות עכשיו זה רק לתרגם את השיר לאנגלית.

אההההה,

זה לא כזה פשוט מסתבר. חתיכת שיר בחרנו.

שפת האם של טראויס וג'ניס היא אנגלית, שלנו לא. אני רוצה תרגום שיעביר את רוח המשפטים, לאו דווקא המשמעות המילולית המדויקת, ואני ממש זקוקה לעזרתכם- תיקולי והמחמד, שאתגרים שכאלו נתפרו למידותיכם, רעותיי הבלוגריות אשר בתפוצות, בלשני ובלשניות העל וחובבי השפה באשר הם. פליז, פור מי? (שנשווק את זה כפרויקט של ישרא? ).

טוב, בואו נהיה הגיוניים. אני לא מצפה שמישהו אשכרה יישב ויתרגם לבד את השיר כולו (אולי חוץ ממך, תיקולי מאמי...), אלא שאם מישהו חושב שיש לו פתרון תרגומי הולם למשפט, או אפילו ביטוי אחד מהשיר, שישנע אותו אלי. אני כבר ארכיב את הפאזל השלם.

 

אה, ומן הראוי להציע פרס מתגמל, לא?

המממ

לא יודעת, מה אני כבר יכולה להציע פה בניכר?

מבטיחה לחשוב על משהו.

 

מודה אני

מילים, לחן וביצוע: מאיר אריאל *

מודה אני
לפניך ולך
על כל החסד והאמת

והטובה והרעה והטובה
שעשית עמדי
ועם ביתי
ועם קרובי וידידי ועם בני עמי
ועם ארצי, ועם כל העולם והאדם
אשר בראת.

בלאט, חרש חרש
אט אט, טופפות
עתידות עתידות לקראתנו,
ואת

מחייכת

אלי

מתוך השינה.
יהיה לנו טוב, טוב מטוב, טוב מאוד,
זה מתחיל כבר בבוקר בבוקר
את צוחקת

אלי
מתוך, מתוך השינה.

 

* (לא מצאתי אתר שמאפשר להקשיב לשיר במלואו. חבל, זה היה גורם לכם להתאהב)

 

תבורכו, תבורכו, תבורכו


 

 

רגע, חייבת להשחיל עדכון חשוב לפני שהברסאים מגיעים לביקור ואני נעלמת לשבוע. אז ככה: העורך קיבל באופן מפתיע הצעה לעבוד כסו-שף תחת חברתו השפית המהוללת במסעדה החדשה שבה היא עובדת, בבודפשט! היא רצתה אותו בדחיפות, הוא אמר אוקיי וזהו, היום הוא עוזב. לא ברור כמה זמן הוא יהיה שם, מה שכן ברור זה שתכניות הטיול בסקנדינביה בוטלו L. אני עדיין מעכלת את העניין הזה, וגם את העובדה שאני מאבדת את קרבתו היומיומית של אחד החברים הישראלים הכי טובים שלי פה (ואין הרבה כאלה, לעזאזל). אני שמחה בשבילו ומאוד עצובה בשבילנו. אין מה לומר, ממש מתחילים להרגיש את הסוף של התקופה שלנו כאן.

 


 

בכל זאת שמחה וצהלה מעל התעלה J

נכתב על ידי , 7/7/2006 13:36   בקטגוריות בין התעלות, חבורה מקומית  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , יצירתיות , החיים מעבר לים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לMiss Vegel אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Miss Vegel ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)