אני כל הזמן חושבת לעצמי, איך עושים את זה נכון? איך חיים את החיים האלו ועוברים את הרגעים השקטים של ההסתכלות פנימה והבחינה מחדש וההתמודדות והפחד והכאב? אני נזכרת בילדות שלי שבה הכל התחיל, התחושה הזאת, של חוסר ערך ועודף ערך. משהו לא מאוזן. השאיפה לבטחון, למרחב נשימה, להרגיש שאני מספיקה לעצמי. הדרך החדשה שהתחלתי בשבועות האחרונים, לאפשר לעצמי להרגיש את הכל, להסתכל לרגשות בעיניים, לא לתת להם להגיב במקומי, הדרך הזאת, מרגישה לי נכון אבל היא כל כך קשה. כל כך יותר קל לעמעם את הכל, לשקוע במה שצריך לעשות, לתת לכעס לסלק את העצב, להפנות את התיסכול החוצה, להסתער, לסעור, לחרב ולבנות מחדש. אבל אני לא מגיעה ככה לבסיס היציב שאני כל כך רוצה להרגיש. הסערות האלו לא מובילות אותי לנמל הבית. אז אני מנסה משהו חדש, אורח חיים יותר נפשי וריגשי בריא, והגמילה כואבת ומפחידה. והספק - מה יצא מכל זה, מכל ההתמודדות הזאת וההסתכלות לרגשות בעינים? מה יצא מזה שאני מרשה לעצמי להרגיש חוסר בטחון? מה יצא מזה שאזהה את הפחד ולא אברח? ולא אכעס? ולא אתקוף? קשה לי לדמיין את עצמי חזקה באמת, מבפנים. קשה לי לדמיין את עצמי יציבה, כמו סלע בתוך עצמי. קשה לי דמיין את עצמי בטוחה, מחוברת, נכונה. אבל זה מה שהייתי רוצה ובדקתי כבר ארבעים ושתיים שנים - זה לא מגיע מבחוץ. אז צריך לנסות מבפנים.
זה הלב. עכשיו הפרטים.
המינוי שלי יסתיים ב-31 לדצמבר. זה פחות או יותר המחיש לנו לגמרי את זה שהתקופה שלנו כאן עומדת להגמר. התחלנו לדבר על כל מה שצריך לקנות, להעביר, לעשות, לנתק, לחבר לפני המעבר. נצטרך לקנות כל מה שעושה בית. מחדש, אבל דברים נאים שימשו אותנו כמה שנים טובות. אף פעם לא קנינו חפצים נאים, תמיד עד עכשיו הכל היה זמני. כשרק התחתנו והייתי בהריון הראשון עברנו לדירה בגבעת משואה וריהטנו אותה ברהיטים זולים ומוצרי חשמל משומשים, כי לא היה לנו יותר מדי כסף. כשעברנו לכאן קנינו רהיטים ומכשירי חשמל זולים כי לא באנו להרבה זמן. כך עברו להם שבע שנים ועכשיו אנחנו חוזרים לתמיד וממיע חושב שכדאי שנקנה רהיטים ומכשירי חשמל של קבע. של אנשים מבוגרים שבונים לעצמם בית קבע. מוצרים טובים שיחזיקו מעמד. זה נשמע לי נכון אבל קשה לי עם זה, כי הכל כל כך יקר בארץ, ונרוויח פחות ממה שאנחנו מרוויחים פה.
בין הפסקה הקודמת לזאת עבר לילה. ושיחות עם ממיע.
הלא ידוע נעמד מולנו וחלקנו יותר אמיץ מול מוצרי חשמל וריהוט שצריך לקנות. חלק מאיתנו מתכווץ. אחד הדברים הלא פשוטים בזוגיות הוא שוני ברמת המוכנות לעשות דברים. בעבר הייתי אומרת לא בתור התחלה. אבל הניסיון מראה שהרבה פעמים דווקא הגישה שלו מובילה לרכישות יותר נבונות שמחזיקות מעמד. אני גם מבינה שכדאי, רק להפרד מהכסף שחסכנו כאן מפחיד אותי. מצד שני חסכנו אותו בין השאר בשביל הדברים האלו. אני מנסה להשאר בתמונה ולהעביר את הגבולות שיגרמו לי להרגיש בטחון. להכין רשימת של כל מה שצריך לקנות, הערכת מחירים של כל מוצר בארץ וכאן, ואיך כל זה נכנס לתקציב הידוע מראש שלנו. למעשה חלק מהרעיון והביצוע נולדו אצל ממיע, אני רק דואגת לגבולות. אני מפחדת, אבל אני חושבת שבינתיים אנחנו מתקדמים בצורה נבונה. (בדיעבד, אחרי כתיבת הפוסט, אני חושבת שמה שמבהיל אותי הוא זה שאני לא משתמשת בזכות הווטו שלי באופן אוטומטי כמו בעבר. קשה לי עם המרחב שאני מאפשרת, למרות שאני מאמינה שהמרחב נכון. שאפשר להרחיב גבולות. עדיין קשה לי לאפשר בלי להתנגד מידית, בלי להסגר.)
אני כבר מבינה שכדי להצליח צריך להעז בצורה מחושבת. ללכת על בטוח ולהנמיך מטרות מוביל להשארות באותה נקודה, אם זה בבית ואם זה בעבודה. כבר שלוש שנים שאני מרגישה חוסר שקט בקשר לעשיה במעבדה, רק בשנה האחרונה הבנתי למה. אנחנו ממשיכים לעשות את אותם דברים שהשיטות שלנו מאפשרות לנו לחקור. השוני היחיד הוא שאנחנו עושים יותר גנים בבת אחת, אבל מבחינת ההבנה העקרונית של המערכת אנחנו לא באמת מתקדמים. אנחנו לא מכווני שאלות. בשנים הראשונות היה לי נוח, כמו לאחרים במעבדה, לסמוך על המנטרות של הבוס, שאנחנו הכי טובים בעולם ואנחנו מובילים ומה שאנחנו עושים זה טוב. אבל כבר שלוש שנים מקנן בי הספק, וכבר שנה שהספק הפך לוודאות: זה לא מספיק, לא לי. אני יודעת שאני צריכה לסמוך על חוסר השקט וחוסר שביעות הרצון ולנסות למצוא דרך לענות על שאלות שאני מאמינה בהן. אין לי כתפיים לעמוד עליהן במסע החדש הזה. הבוס נשאר מאחור במידה מסויימת, או שהוא מתקדם לכיוונים טכניים שלא תורמים לי דבר פרט לטכניקה. אין לי כתפיים של ענק לעמוד עליהם, אני צריכה לעמוד על הרגליים שלי ולהתקדם קדימה. זה מפחיד אותי. מי אמר שאני מספיקה בשביל להוביל?
ממיע הזכיר לי שכדי לדעת על מה לענות צריך להכיר את השאלות. לצאת ממסך הברזל של המעבדה ולקרוא על עבודות מחוץ לתחום המוכר. לזהות שאלות בסיסיות שאנשים מנסים לענות עליהן ולראות איך אני יכולה להוסיף. לכאורה זה פשוט, אבל למעשה זה קשה מאוד. לפעמים אני חושבת שכשמתבגרים יש שתי אפשרויות בסיסיות - להשאר במוכר ולהשתעמם ולאבד עיניין, או להעז להפרד מהמוכר ולהמשיך לאן שמעניין ולא ידוע, ומפחיד. זה יכול להיות בזוגיות או בעבודה במוצרי חשמל או בחופשות שיוצאים אליהן. העזה מחושבת, אני מניחה שזה פתרון שיכול לעבוד עבורי, כשאפסיק לשקשק כאן מפחד.
עוד לא התחלתי בכלל להתחיל לתכנן את הקניות למעבדה. יש לי הצעת תקציב, אבל אני צריכה את הסבלנות של ממיע לברר מחירים ותכונות מכשירים. יכול להיות שאעזר בסבלנות של ממיע כדי לקנות ציוד למעבדה. אני קצת משותקת מול זה.
לקחנו שלושה ימי חופש לפני שהילדים חוזרים לבית הספר ביום חמישי. היום נלך לדיסנילנד. אני מקווה שזה יוציא אותי מהקיפאון והחששות האלו. אני משתאה מול הפרקטיות של ממיע. איך הוא פשוט עושה את הדברים, מברר את האפשרויות ומצליח לחשוב בצורה בהירה כשאני קופאת מפחד. אני חושבת שאבקש ממנו לבנות לי את המעבדה על הדרך, ולקרוא לי כשהכל יהיה מוכן.
NOT. אבל הרעיון גורם לי לחייך למרות הכל.
למה אתם משאירים אותי לבד?