| 11/2009
אוכל (מערבי דווקא) ביפן
הבוקר נחתנו, אבל אל תספרו לאף אחד. אנחנו עדיין בהתאוששות :-)
בינתיים אני אמשיך להעלות פוסטים על יפן, כי יש עוד הרבה מה לספר!
החשיפה שלי לאוכל יפני התחילה במטוס, בטיסת לילה. המטוס חשוך, כולם ישנים,
והדיילת מחלקת מנות חמות של נודלס. דמיינו לכם מטוס שקט מאוד, חשוך, לילה.
ופתאום בבת אחת קולות יניקה ומציצה חזקים (אבל ממש!) מכל הכיוונים. בכל
מקום תוכלו לקרוא שהיפנים נורא שקטים. החוויה שלי, גם באותו רגע במטוס וגם
לאורך כל הטיול, הייתה שהם אנשים מאוד רעשנים! וכנראה שגם הם עצמם מוצאים
בעייתיות קלה עם יניקת הנודלס בציבור. הנה שלט מהרכבת התחתית:
אבל האמת היא שהפעם אני בכלל לא רוצה לספר על אוכל יפני, אלא על אוכל מערבי ביפן.
היפנים נחשפו למערב בשלב נורא מאוחר, ואז הם גם נחשפו לטעמים ומאכלים
חדשים, ואף אימצו אותם, אבל הם אימצו את הפונקציה- כלומר, זה אוכל, אז
נאכל אותו, אבל לא את הצורה שבה אנחנו רגילים לאכול אותו במערב. למשל,
בטטה זה אוכל? מצויין, נעשה מזה גלידה! אז אחד הדברים שמאוד נהנינו מהם
בטיול היה לאסוף כל מיני טעמים לא שגרתיים, או שימושים לא שגרתיים של
היפנים בצורות שאנחנו רגילים אליהן. למשל, קיט קט. בכל מקום בעולם יש קיט
קט שוקולד, אבל אצל היפנים יש:
בטעם תה אנגלי:
עוגת גבינה (משאל) וסויה (מימין):
תפוח אדמה מתוק:
ותה ירוק:
וטעם תפוחים וגזר (!) (למעלה) וקמח סויה (למטה) - אלה היו הראשונים שטעמתי, וזה הספיק לי (בלעכס). אופיר אכל את כל שאר הטעמים :-)
ויש גם בטעם תותים ובטעם ורדים, ועוד...
וקולה יש עם תוספת אלכוהול (טעים!):
ותוספת ויטמינים:
ויש גם ג'לי קפה וגם משקה שעועית:
ובאיזה עוד מקום הייתם חושבים להקים מותג למים מינרלים שקוראים לו "זיעה"?!
ובאיזה עוד מקום הייתם מוצאים לחמניה עם פסטה? :-)
ואם בא לכם דווקא פירות, כדאי שתהיו עשירים, כי הפירות נורא יקרים, ואפשר לראות את זה מההתייחסות אליהם בחנות:
אנחנו לא ויתרנו על פירות, ואכלנו בעיקר תפוחים ובננות, שזה עוד אפשרי. כל
תפוח הוא בגודל של מלון קטן, ועולה בערך 4-6 שקלים ליחידה (!). אבטיח עולה
36 דולר!
ואי אפשר בלי קינוחים, והיפנים, אם לשפוט לפי כמות הדוכנים והחנויות (ולא
לפי מידות הגוף שלהם, כי שם זה לא ניכר :-)), מאוד מאוד אוהבים קצפת,
וקינוחים גדולים במיוחד. גם כאן השילובים מטורפים ומאוד שונים מהסטנדרטים
שאנחנו רגילים אליהם. התמונה הבאה, למשל, מאוד מצחיקה אותי. זה קינוח אחד,
לא שניים. עוגה, על סאנדיי כזה גדול. אגב, גם בפנקייקים הם שמים קצפת,
אגוזים, סירופ, ו.. עוגה שלמה! :-)
ונעבור לקינוח קצת יותר גדול:
מה שאתם רואים בתחתית התמונה (אני לא בטוחה אם הגודל ברור), זו עוגה שלמה,
ועליה מלא גלידה עם קצפת ובננות. יש לי סחרחורת רק מלהסתכל על זה :-)
ועוד משהו קטנטן:
ומקרוב יותר, כי אולי לא הבנתם את הגודל של המפלצות האלה (זה בגודל קערת סלט גדולה):
ואם כבר מדברים על דברים גדולים, במקרה נקלענו בקיוטו לאירוע שבו הכינו את הסושי הגדול בעולם (לא משהו רשמי :-)), אז יש מלא תמונות כאן.
אז היום חזרנו, ומחר דיאטה :-)
| |
|