לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



כינוי: 

בן: 32





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2012

קץ התקופות


יש תחושה שתם רצף הזמן. תמה התקופה שבה מאמינים (בדבר זה או אחר). תחושה שלמרות שהאלוהים של ניטשה מת לפני יותר ממאה שנים, רק עכשיו אנחנו מרגישים בהשלכות. אנשים מסתפקים בחיים אינסטנקטיבים ולא שואלים למהות הפעולות הקטנות ביותר. יש תחושה שכולם מסתפקים במה שהמודע אומר (ומה שהמדע אומר) ומתנהגים על פי עקרון ההנאה והכאב. 
האידאולוגיה מתה מזמן (הקבר שלה העלה אבק), הסיפור (המציאות?) שמתנגן לנו מול הפרצוף הוא כבר מזמן אינו ערכי, אלא מדבר במושגים של 'עניין' ו'שעמום'. הטוב והרע הם מושגים מאגדות ומקום המדינה, אין להם קשר להווה. הם לא מתקיימים עכשיו, מה שמתקיים עכשיו הוא מה שזורם עם התודעה, מה שמתאים, מה שמתיישב עם ההרגשה העכשווית. אין צורך להעמיק בדבר הסוגיה, אין צורך לדון או לחשוב, לעקב את התהליך, לעקב את ההרגשה, אין צורך לחכות. הכל אומר 'חיה כאן ועכשיו' אז חיים כאן ועכשיו. אין עבר, אין עתיד, יש אופנה. יש 'מגניב' ויש עיצוב. יש מסגרת ואין תוכן.
 
אצל הרבה מעצבים, הרבה אמנים, ישנה תחושה שהמסגרת הפכה אג'נדה. שהקליפה היא טעם הפרי. שהאסתטי-החיצוני הוא המסר. אף אחד לא מעוניין להצטייד ב-אמת. כי אין אמת, יש וואקום של עמודי תווך אוניברסליים אצל כלל בני האדם. מספיק אנשים מתו מהמפגש של 'אמת' אחת עם אחרת, לכן התקופה דורשת וויתור (במידה מסויימת, התקופה דורשת זאת יותר מהאנשים עצמם). די לאנשים בהישרדות כלכלית ובהרגשה פנימית של סיפוק והגשמה, אין תורה.
 
יש תחושה שתם רצף הזמן, שהאנרכיה (האנרכיה של הבלתי ניתן להגדרה) התמסדה (התמסחרה). הפוסט מודרנה מחייכת עם שיניים מנצנצות. 

נכתב על ידי , 5/8/2012 22:59  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




16,297
הבלוג משוייך לקטגוריות: סיפורים , שירה , מדעי הרוח
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ללבנטיני. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על לבנטיני. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)