אז סוף סוף הגיע חודש ספטמבר שחיכינו לו כל כך הרבה זמן. בכלל לפי דעתי - חופשת הקיץ ארוכה מדי ומסוכנת לאלו שמנסים לשמור על אורח חיים בריא. כל הזמן צריך לחפש תעסוקה לילדים, לבדר אותם ולא כל כך נשאר זמן לאימונים. אז מהיום כבר אין תירוצים - חוזרים לאימונים ולשיגרה ( עד לחגים הבאים :-)).
אז כולנו יודעים שירקות הם " טובים לדיאטה" וש" אפשר לאכול אותם ללא הגבלה", אבל מסתבר שלא כולם יודעים איזה בדיוק ירקות הם באמת דלי קלוריות ואיזה רק נראים כאלו. רק אתמול דיברתי עם השכנה שלי שהתיעצה איתי ואמרה שהתזונאי שלה אמר לה - ירקות ללא הגבלה אז היא אוכלת סלק וגזר המון - אז הסברתי לה שירקות אלו מכילים די הרבה סוכר ואי אפשר לאכול אותם ללא הגבלה. אבל בכמות קטנה ובשילוב עם ירקות אחרים - זה יהיה מצויין.
אני הבטחתי כאן שאתן עוד מתכונים טובים וטעימים. אז הנה אני מקיימת
להלן מתכון של כרוב מאודה - כמה שזה נשמע לא משהו - ככה זה טעיםםםםםם:
מרכיבים:
1 בצל רגיל גדול
2 גזרים גדולים
1 ראש כרוב לבן בינוני
4-6 שיני שום גדולים
מלח גס, פלפל 4 עונות, בזיליקום יבש, פלפל צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
בצל מנקים ופורסים לחצי עיגולים. גזרים מנקים ומגרדים על פומפייה או ממשיכים עם הקלפן לפלחים ארוכים ודקים. כרוב פורסים על פומפייה מיוחדת לכרוב או עם סקין ( בבקשה אל תשימו במעבד מזון כי אז הכרוב נראה כמו דייסה בכלל לא טעים לעין וגם הטעם שלו יוצא אחר !).
רצוי מאוד לקחת סיר עם תחתית כפולה, לשים בו 1 כף שמן קנולה , לחמם טוב ואז לזרוק פנימה את פלחי הבצל, לאדות אותו עד שיהיה שקוף, להוסיף גזר, לעדות עוד כ- 3 דקות ואז להוסיף את כל הכרוב ולכסות עם מכסה. הכל על אש בינונית עד גדולה עם ערבוב. כעיקרון הירקות מפרישים מיצים שלהם, אבל אפשר להוסיף עד חצי כוס מים רותחים אם תראו שהכרוב מתחיל להדבק. אחרי שהכרוב יתרכך קצת - להוסיף שום כתוש ואת שאר התבלינים - לגבי צ'ילי - לשים ממש טיפה כי התבשיל אמור לצאת טיפונת פיקנטי אבל לא חריף, ולכסות את הסיר עם מכסה.
סה"כ משך הבישול 40-50 דקות לאחר הוספת הכרוב. לאחר שהכרוב מוכן - להשאיר אותו מכוסה עד שיתקרר - אפשר לאכול חם או קר לפי ההעדפה האישית. את התבשיל הזה באמת אפשר לאכול ללא הגבלה - הקלוריות רק מכף שמן וגזר - השאר זה כלום
. ניתן לשלב את הכרוב בארוחת צהריים ואפילו בארוחת ערב, ניתן לאכול גם בין הארוחות - אם רעבים ממש ולא יכולים להתאפק.
והנה עוד מתכון של תבשיל אורז וירקות:
מרכיבים:
1 כוס אורז בסמתי מעולה (הודי - זה שנמכר בשקיות בד !), לשטוף היטב במים קרים ולהשרות במים למשך 30 דקות
1 בצל גדול
1 גזר גדול
4-6 שיני שום
2 פלפלים צבעוניים ( אדום וצהוב)
2 קישואים
מלח גס, פלפל 4 עונות, בזיליקום יבש ( או לאלו שעצלנים ממש - קוביות קנור בטעם עשבי תיבול - 2-3)
אופן ההכנה:
כל הירקות פורסים לקוביות קטנות או בפומפייה מיוחדת לירקות ( על סקיני שיניים גדולות), את הגזר על פומפיה קטנה, את השום כותשים. 1 כף שמן קנולה בסיר גדול חם עם תחתית כפולה - לחמם. לשים קודם בצל וגזר ולאדות כ-5 דקות, להוסיף את שאר הירקות ותבלינים ולאדות הכל ביחד כ- 20 דקות. בינתיים כבר עברה חצי שעה והאורז כבר מוכן לבישול, אז לסנן אותו ולהוסיף לתוך הירקות. לערבב ולחכות שהכל ירתח, ואז להוסיף 2 כוסות מים רותחים, לערבב, לכסות ולבשל 10-12 דקות על אש קטנה. לכבות ולהשאיר מכוסה עוד כ 15 דקות.
בארוחת צהריים מותר לנו לאכול 1-2 כוסות ( לפי גבר או אישה) של אורז. אבל כיוון שזה עם הירקות - אפשר להוסיף עוד כחצי כוס - זה אם אתם בתחילת הדרך, ואם כבר התרגלתם לכמויות הנכונות - חסכתם בקלוריות.
דרך אגב - אורז מהסוג הזה הוא הכי טעים ויוצא מאוד יפה, ארוך וממש אסתטי. כמובן שאפשר להכין אותו רגיל - לבן או צהוב כי הוא תמיד טעים.
בכל המתכונים שנתתי - אני משיגה את הטעם בעזרת תבלינים מיוחדים וטובים וירקות טריים ( לא אחרי שבוע במקרר !). וכמובן שאפשר לשנות אותם ולנסות הכל עם תיבול אחר. רק תשימו לב כשאתם בוחרים תבלינים שהם יהיו טבעיים ( ז"א ללא תוספות מלאכותיות כמו מונוסודיום גלוטמט) וגם שלא יהיו עתירי קלוריות כי היום קיימים כל מיני תבלינים עם בצל מטוגן יבש ועם סוכר וכו'.
זה הכל לבינתיים - מקווה שמישהו מכם ינסה וזה יעזור לו בדרך ארוכה , אבל הכי טובה והכי נכונה באולם.
בהצלחה
ותמיד שלכם,
רימה וצביקה