לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

גופרה בלגית

גם כשחיים בבלגיה יש דברים שחייבים להגיד בעברית. קודם כל שגופרה בלגית זה טעים! בעיקר בחורף קר

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2010

איך נשפכים פלגי שיכר כאן


 

באמת שלא מפריע לי השלג (שאגב היום התחיל לרדת בבוקר ומאז לא מפסיק), לא מפריע לי מינוס חמש מעלות כבר שבוע ימים..איפה? קטן עלי אחרי פולין! אבל מפריע לי, שבשניה שהטמפרטורה מזנקת לאפס מעלות, אפילו שניה לפני כן, כשהברומטר מראה מינוס0.000000001; כבר מתחיל הגשם המעצבן הזה. כאילו הגשם של בריסל לא נעלם לעולם, הוא רק קופא ואורב מאחורי הענן, ברגע שקצת מפשיר – הוא תוקף ומרטיב עד לשד העצמות. אוףףףףףףףףףףף!






;

בשבת שעברה, שהיתה די קרירה אבל עדיין שמשית, יצאתי לחוות חוויה בלגית ייחודית. א', שלפעמים מתחזה כאן בבלוג לאברם האתיופי, הפתיע ביוזמה חיובית לשם שינוי וארגן לנו סיור מודרך במבשלת הבירה העתיקה ביותר בבריסל. סוף סוף לראות את הדבר האמיתי: כבר ראינו איך עושים שוקולד, כבר ראינו איך עושה פדופיל - בהחלט שכבר הגיע זמן הבירה!


במבשלת הבירה פגשנו את הבלגי הכי נחמד במדינה. זה לא שיש מבחר עצום אבל בטח יש עוד שניים שלושה שמסתובבים כאן באיזור, רק שבהם לא נתקלתי עדיין. גבר כבן 50, ממוצא פלמי (כמובן) לראשו זנב סוס וכולו מלא טענות וטרוניות על כל מה שקשור לבלגיה בכלל ולעסקי השיכר והבירה בפרט. ממש בחור כלבבי. החיבור היה טבעי כל כך..

היו קטעים שהוא התלונן והיה נדמה שזה קצת כמו עברית: "הבירה שלנו אורגנית, בטח אורגנית! אבל כדי לשים את הסימון הרשמי של מזון אורגני צריך לשלם הרבה כסף למשגיח ואת זה אנחנו לא מוכנים לעשות".. נשמע מוכר?




;

מבשלת הבירה קנטיון היא עסק משפחתי שהוקם בשנת 1900, המשפחה רכשה את כל הכלים והמכונות לפני יותר מ100 שנה ועדיין משתמשת ברובם. הרבה מהכלים הם יד שניה או נעשה בהם שימוש משני, למשל את החביות לתסיסת הבירה (כן, הבירה שלהם קצת תוססת, ייחודית כזאת) הם רוכשים מיצרני יין בצרפת. כדי להמנע מעכברים הם מחזיקים חתול במבשלה וכדי להדוף חרקים הם משמשים גם כבית גידול לעכבישים ידידותיים ולא מזיקים באולם אכסנת החביות יש שלט קטן שאומר בצרפתית שהזמן לא מכבד את מה שנעשה בלעדיו.. והמבין יבין.



לפני עשר שנים החליטה המשפחה לפתוח מוזיאון במבשלה כדי להציל את העסק מפשיטת רגל – גם זו יזמות לא אופייני לעסקים הבלגים המתנהלים כאן על טייס אוטומטי בד"כ. מייד הרגשתי שיש לנו כאן עסק עם משהו שונה.


ע' המושבניק שבינינו מיהר להציק לאיש החביב הזה עם מליון ושתיים שאלות על אופי הצמחים מהם עשויה הבירה, על התהליכים שעובר כל חמציץ וחמציץ (או שיבולת לצורך העניין) אבל הבלגי היה מאושר להשיב על כל שאלה קטנונית ככל אשר תהיה, תוך שהוא משתלח בכל רשות, ארגון, מוסד או כל גורם מדינתי אחר שמציק, מטריד, מנדה, גוזל כספים ו/או זמן מהאזרח הפשוט יצרן הבירה. בהסברי הפרעות האישיות של כל צמח ותוסף והטיפול בהם פחות התרכזתי למגינת ליבו בודאי של בעל המקצוע, אבל לטרוניות שלו הקשבתי והזדהיתי. כמובן.


בסוף הסיור במבשלה, לאחר שעברנו כאמור קורס מפורט בייצור בירה ואפילו כמה טריקים ששמורים רק למשפחה הקרובה, , ניתנו לנו טעימות מכמה מהמוצרים שמייצרת המבשלה כדי שנשכח את כל מה שנאמר לנו במקום. שתינו משהו רקקנו משהו ואיך שנהנינו!!!!

חזרנו הביתה עייפים אך...מה זה חשוב? העיקר שמצאנו את הדרך הביתה..




נכתב על ידי , 15/2/2010 01:52  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , החיים מעבר לים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לגופרה בלגית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על גופרה בלגית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)