כמו שאתן יודעות , ביום העצמאות עושים על- האש .
אז הפוסט היום יהיה על איך שומרים תזונה נכונה גם כשעושים על האש .
הפוסט יעזור גם לבנים וגם לבנות !!!
ויעזור מאוד גם לבנות העושות דיאטה ומאוד רוצות לצאת ולאכול ..
הבשרים המומלצים
כל אחד והטעם שלו אך
אפשר גם לאכול חזה עוף במרינדה שזה גם מאוד מאוד טעים . הוא גם בחירה מצויינת לבנות השומרות על משקלן .
אני ממליצה על כנפי עוף *טיפ- לא לשמן את הכנפיים לפני הצלייה ולקלף את העור*

הבשרים הלא מומלצים
לא מומלץ לאכול נקנקיות , המבורגר וקבב מכיוון שיש בהם המון כימיכלים ,
הם מכילים תוספים מלאכותיים שלא בריאים לנו
אך מותר לאכול מידי פעם ^^

דגים
דגים על האש זו מנה בריאה וטעימה .
רצוי סלמון מכיוון שסלמון הוא עשיר בשומן טוב מסוג אומגה 3 .
לא צריך הרבה , רק למלח לפלפל , לעטוף בנייר אלומיניום ולשים על המנגל !

תפוח- אדמה
אני לא חושבת שהמון אנשים שמים תפוחי אדמה על המנגל ..
אבל זה מאוד טעים , אפשר לטבל לפני זה את התפוחי דמה במרינדה של החזה עוף
או לשפד את תפוחי האדמה יחד עם החזה עוף .
ותאמינו לי - זה יוצא מעולה :]

מה כדאי להוסיף למנות
כדאי להוסיף למנות איזה ירק או אפילו סלט .
כמו חסה , מלפפון , עגבנייה, סלט כרוב , סלט חי וכדומה ...
אפשר להוסיף צלחת ציפס קטנה (אם מאוד מתחשק לכם)
אפשר להוסיף ממרחים (כמו מיונז לייט , או חומוס לייט)
וכמובן שתיה כמו: מיץ סחוט / מים .

מנות מוכנות (לאדם אחד)
מנה 1
שיפוד חזה עוף במרינדה + פיתה מחיטה מלאה וחומוס + מיץ סחוט לבחירתכם .
מנה 2 -
2 כנפי עוף + סלט חי + צלחת צ'יפס קטנה [20 צ'יפסים] + מיץ/ מים .
מנה 3
שיפוד חזה עוף במרינדה + סלט + חצי תפוח אדמה חתוך + מיץ/מים .
מנה 4
רצועת דג סלמון + מיונז לייט/חומוס + סלט חי + רבע תפוח אדמה חתוך .
מנה 5
ולמי שכ"כ רוצה המבורגר
לחמניות המבורגר (מומלץ מחיטה מלאה) + המבורגר + חרדל [למי שאוהב] + קטשופ + חסה + מלפפונים +
מיונז לייט (למי שאוהב) + מיץ/מים .
סיכום והמלצות
-
בארוחה על האש הקפידו שכבר מההתחלה יהיו שפע של סלטים, ירקות מוחמצים ושתיה ללא קלוריות (תמיד עדיף מים).
-
ארוחה על האש טובה לדיאטה רק אם בוחרים את המוצרים הנכונים. הבשרים העדיפים ביותר הם הבשרים הגולמיים- אלא שלא עברו טחינה ועיבוד במפעל. מוצרים מעובדים דוגמת קבב, המבורגר ונקניקיות מכילים שומן ולרוב עולים לנו ביוקר (בנקודות) וגם הכי פחות בריאים.
-
מסתבר שעוף לא בהכרח דיאטטי יותר מבשר בקר. כנפיים עם עור למשל היא בחירה לא מוצלחת (אלא אם מורידים את העור לפני האכילה).
-
החוכמה בבשר על האש הוא לבחור בנתחים רזים (חזה עוף, בקר רזה), ואז לתבל אותם נכון או להשרות אותם במרינדה טובה, שתהפוך אותם לעסיסיים ומלאי טעם ללא תוספת שומן.
-
חשוב לזכור שארוחה על האש לא מורכבת רק מבשר. דגים, שיפודי ירקות וקלחי תירס, למשל, יעשירו את הצלחת שלכם במזון טעים, "זול" בנקודות, משביע וצבעוני.
-
"הסכנה" באכילה על האש מגיעה לא רק מכיוון הבשר, אלא גם מהפיתות, החומוס והפיצוחים בסוף הארוחה. ראו הוזהרתם.
-
ולא פחות חשוב: על פי האגודה למלחמה בסרטן מומלץ לצלות את הבשר רק על גחלים שכבר האפירו ולא בתוך להבות האש הגלויה, אשר מגיעות לטמפרטורה גבוהה ועלולות ליצור חומרים מסרטנים. במידה והבשר נחרך והפך לשחור, יש להסיר חלקים אלו ולא לאכול אותם. מומלץ להמעיט באכילת מאכלים מטוגנים, בייחוד בשרים, בהם כאמור נוצרים גורמים מסרטנים, אך גם מוצרי טיגון אחרים מזרזים תהליכים בלתי רצויים בגוף. מומלץ להמעיט באכילת מאכלים משומרים, מעושנים, כבושים ומומלחים. מוצרים אלו, עשויים להכיל חומרים העלולים להגביר את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים.
תודה לynet על הסיכום וההמלצות .