חג שמח D:
אז.. מה יהיה לנו היום? ארוחה שלמה לחג, שכוללת בקשות שלכם!
כבוד ^.^
לחמים - "לחם נחמד":
החומרים הדרושים:
6-8 פרוסות חלה או כל סוג אחר של לחם 1/2 כוס חלב 4 ביצים מלח,פלפל, קימל טחון מעט שמן לטיגון הפרוסות
אופן ההכנה:
להרטיב מעט את הלחם במי ברז. לטרוף את הביצים עם החלב לבלילה אחידה, להוסיף תבלינים.
לטבול את הפרוסות בבלילה ולהשהות כ-5-10 דקות כדי שהבלילה כולה תיספג בלחם. לחמם שמן במחבת ולטגן את הפרוסות משני הצדדים לצבע זהוב. להגיש מיד בלווית גבינה לבנה וסלט טרי.
סלטים - סלט חצילים רומני:
החומרים הדרושים:
1-2 חצילים בינוניים 2 שיני שום כתושות 2-3 כפות יוגורט 1-2 כפות שמן קנולה מלח, פלפל לפי טעם חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
לקלות את החצילים על האש, (או לשים במיקרוגל לכ-14 דקות). לפני ההכנסה למיקרוגל רצוי לעשות חתך אחד לאורכו של כל חציל. לאחר הקלייה, להוציא את התוך בעזרת כף לצלחת או תבנית פיירקס עגולה ולקצוץ גס. להוסיף את יתר החומרים, לתבל ולצנן.
מנה ראשונה - כריכים ים-תיכוניים:
החומרים הדרושים:
זיתים
חציל קלוי
עגבנייה
גבינת פטה
עלים צעירים
אופן ההכנה:
לחתוך את העגבנייה לחתיכות קטנות, לשים בלחם עבה כזה או בבגט ולהגיש!
מנה עיקרית/בשרים - עוף ממולא באורז ופירות יבשים:
החומרים הדרושים:
2 עופות בינוניים מנוקים מעצמות(ניתן לקנות מוכן) 1/2 כוס שמן זית פפריקה מתוקה, מלח, פלפל 2 שיני שום כתושות
למלית:
2 כוסות אורז מבושל 100 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין קצוצים 2 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לפרוסות קטנות 100 גרם צימוקים 2 בצלים קצוצים מלח, פלפל 2 כפות פפריקה מתוקה 3-4 שיני שום קצוצות 1 ביצה
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל, להוסיף את הפירות היבשים והתבלינים ולהזהיב קלות. להוריד מהאש, להוסיף את האורז והביצה ולערבב. למלא את העופות במלית ולמרוח את העוף בתבלינים ושמן זית. לסגור את הפתחים בקיסמי עץ. לאפות בתנור חם בחום 180 מעלות כשעה וחצי. להוציא מהתנור, לקרר, לחתוך לפרוסות ולהחזיר לעופות את צורתם. לחמם שוב ולהגיש.
תוספות - לביבות תפוח אדמה/לאטקס (הדבר הכי טעים שיש):
החומרים הדרושים:
4 תפוחי אדמה 4 כפות קמח או קמח מצה 4 ביצים מלח, פלפל שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לקלף את התפודים ולגרר לקערה. לטרוף את הביצים ולהוסיף לתערובת התפודים תוך ערבוב.
להוסיף בהדרגה 4 כפות קמח, מלח ופלפל. מחממים שמן במחבת ומטגנים כפות מלאות מהתערובת עד שהלביבות משחימות משני הצדדים.
להניח על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
פשטידות - פשטידת תירס עם קינואה (דיאטטית!):
החומרים הדרושים:
750 מ"ל חלב 3/4 כוס קינואה (בערך 80 גרם) 2 ביצים טרופות 1/2 כוס קמח תירס 2 כפות סולת 3 שקיות של 1 גרם ממתיק וקל קליפה מגורדת מ1 לימון ו-1 תפוז 1 כפית תמצית וניל או 2 שקיות של סוכר וניל
אופן ההכנה:
שמים את הקינואה בסיר עם 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש ומסננים. מערבבים את יתר המרכיבים, מוסיפים גם את הקינואה, מחממים תוך כדי בחישה עד לגבול רתיחה ומיד מסירים מהאש. משמנים תבנית מלבנית, יוצקים את הבלילה ואופים בתנור חם 170 מעלות כ-30 עד 35 דקות או עד שהתערובת מתגבשת ומזהיבה.
לקינוח - סופגניות!
החומרים הדרושים:
4 כוסות קמח רגיל 1 ביצה או 2 חלמונים 50 גרם שמרים 1.1/4 כוס מים פושרים 1 כפית סוכר וקורט קמח לתמיסת השמרים 4 כפות סוכר 4 כפות שמן למילוי: ריבת פירות שאוהבים לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
להתפיח שמרים עם כוס מים כפית סוכר וקורט קמח כ-15 דקות. שמים בקערה את הקמח, הביצה, 4 כפות סוכר, תמיסת השמרים ושמן. מערבבים ולשים לבצק. נותנים לבצק לתפוח כשעתיים. צובטים חתיכה מהבצק ויוצרים ממנה כדור, נותנים לתפוח כ-30 דקות.
לחמם שמן בסיר עמוק, לשים 2-3 סופגניות כל פעם ולכסות במכסה לדקה, להפוך ולהמשיך לטגן. לבדיקה אם השמן מספיק חם מכניסים כף עץ - אם מופיעות בועות השמן זה הסימן לשים את הסופגניות לטיגון. אחרי הטיגון מניחים אותן על מגש מרופד במגבת נייר לספיגת עודפי השמן ולאחר צינון פותחים כל סופגניה מהצד עם סכין חדה ומחדירים בעזרת כפית מעט ריבה וזורים עליהן אבקת סוכר .
זה הכל, מקווה שנהנתם :)
ואל תשכחו להגיב, כי השקעתי.