לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג לבני נוער


כל מה שאתם צריכים, טיפים, עזרה וכו' בבלוג אחד!

Avatarכינוי:  פינג.*





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


10/2008

הכנת סנדוויצ'ים טעימים


שלום שלום D:

מצטערת שנעלמתי לכם קצת.

לא נורא.

הבאתי לכם היום כל מיני דברים מיוחדים שאפשר לשים בסנדוויץ' ^^

 

ראשית, תשתדלו להימנע כמה שיותר מסנדוויץ' שיש בו רק משהו אחד. כלומר, לא סנדוויץ' שיש בו שוקולד/חומוס/ווטאבר,

ופשוט תגוונו.

שנית, רצוי מאוד שתיקחו איתכם סנדוויץ' שישביע אתכם, בעיקר אם אתם מדלגים על ארוחת הבוקר.

ובשביל זה אני כאן; הבאתי לכם כמה מתכוני סנדוויצ'ים שאני מכינה לבית הספר לפעמים, ואתם תוכלו להכין גם ולגרום לחברים שלכם להזיל ריר בזמן שאתם אוכלים סנדוויץ' מושקע, והם סתם לחמנייה עם שוקולד :

 

סנדוויץ' ירקות

מה צריך ?

מלפפון

לחם כל שהוא [רצוי פיתה]

10 עגבניות שרי

ממרח כלשהוא [חומוס,שמנת,הכל, אבל לא לא לא שוקולד !]

 

שטפו טוב טוב את העגבניות והמלפפון, וחתכו את העגבניות לשתיים ואת המלפפון לעיגולים.

מרחו את הממרח שלכם על גבי הלחם [רצוי כמה שיותר] ואז שימו עליו את המלפפון החתוך ועגבניות השרי שלכם.

רצוי לעטוף בניילון נצמד, ככה שהכל לא ייפול לכם מהסנדוויץ' עצמו.

 

סנדוויץ' חביתה

מה צריך ?

חביתה

ביצה קשה

חסה

לחם כלשהוא

 

חתכו את הביצה הקשה לעיגולים, רצוי שלא יעלה על עובי חצי ס"מ [לא חובה למדוד, כן?]. שימו את החסה קודם על הלחם שלכם, ואז עליה את החביתה. עליה פזרו איך שבא לכם את עיגולי הביצה הקשה. + אפשר להוסיף גבינה מגורדת לפי טעמכם.

 

סנדוויץ' בשרי

מה צריך ?

שתי נקניקיות

חומוס

מלפפון

לחם כלשהוא [רצוי לבן]

 

חממו את הנקניקיות במשך 30-40 שניות. חתכו כל נקניקיה ל-4 רצועות, וחתכו לרצועות גם את המלפפון. מרחו על גבי הלחם את החומוס, ואז שימו עליו את הרצועות של הנקניקיות, ובין כל רצועה של נקניקיה רצועה של מלפפון.

 

סנדוויץ' דיאט

מה צריך ?

גבינה בולגרית דיאטטית

ממרח חלבי דיאטטי

גבינת מוצרלה בצורת עיגולים / קוביות

לחם קל

 

חתכו את הגבינה הבולגרית לרצועות, ושימו אותה על הלחם הקל המרוח בחמאה. חתכו את המוצרלה לשניים ופזרו על הסנדוויץ'.

 

טוסט פיצה

הערה : לא בריא במיוחד..

מה צריך ?

קטשופ / רסק עגבניות

גבינה צהובה

לחם לבן

 

מורחים את הקטשופ / רסק עגבניות על הלחם, ושמים עליו את הגבינה. שמים בתוך טוסטר למשך כשתיים שלוש דקות.

 

רצוי מאוד שתביאו איתכם גם פרי כלשהוא, כמו תפוח, או אפילו גזרים חתוכים למקלות.

השתדלו להימנע כמה שיותר מהבאת חטיפים, כי הם לא משביעים במיוחד.

אבל תביאו גם מדי פעם מיני חטיף שוקולד, להעלאת במורל [כן, שוקולד מגביר את רמת הסרוטונין במוח, שזה החומר שגורם לנו להיות שמחים.. השתדלו לא לטחון יותר מדי.. ]

 

+ הבאתי כתבה מYNET אוכל, ויש בה כל מיני דברים נחמדים על סנדוויצ'ים :

 

מעבר להיותו ארוחת הצהריים של תלמידי בית-הספר, סנדוויץ', הלא הוא כריך, יכול להיות פתרון מדליק לארוחת צהרים או ערב, אם מתייחסים אליו עם קצת דמיון וכבוד, ומקנים לו ערך תזונתי.

נקודת המוצא חייבת להיות לחם טרי ומעניין מאיכות טובה, למרות שהוא יקר יותר מלחם רגיל. לחמים מיוחדים ובעלי אופי מוסיפים דגנים מגוונים לתפריט היומי שלנו, ומקנים את הערך המוסף המבוקש לכריך האידאלי.

  

טיפים לכריכים טובים ובריאים

 

  • כדאי להימנע משימוש במיונז בחודשי הקיץ, אלא אם דואגים להחזיר מיד את הצנצנת למקרר ולאכול את הכריך בהקדם האפשרי. במקום מיונז אפשר למרוח שמן זית וכמה טיפות חומץ בלסמי או חרדל דיז'ון (אם אוהבים).
  • רבים מתפתים לרכוש בשרים מעושנים בקיץ, כמו סלמי, או פסטרמה עוף או הודו. למרות שהם טעימים, הם מתקלקלים במהירות רבה.
  • יש מוצרים טבעיים שיכולים להעלות את הכריך הפשוט דרגה, כמו עגבניות מיובשות בשמן זית, אנטיפסטו (ירקות כבושים), או פסטו כוסברה או בזיליקום. אפשר לשמור אותם במקרר, לסנן את העגבניות או הירקות הכבושים ולשלב אותם ביצירתיות עם גבינות טעימות ו/או טופו.
  • אם  יש לכם עלי טרגון, בזיליקום (ריחן) או אורגנו בגינה או בעציץ, הם יוסיפו רבות לטעם הכריך שלכם. אם משתמשים בגבינות רכות, כמו גבינת עיזים, גבינת שמנת או גבינה לבנה, ערבבו איתן עשב תיבול קצוץ או שניים.
  • אם אתם לא משתמשים בלחם בכמויות, בקשו מהמאפייה לפרוס לכם כיכר או שניים של לחמים שונים והקפיאו אותם. כדאי מאוד לעטוף אותם היטב כדי למנוע התייבשות ו"כוויות קור". כדאי לזכור רק שככל ששומרים לחם, אפילו במקפיא, הוא מאבד הן מטעמו והן מערכו התזונתי.

 

דברים שאפשר לשים בכריך

  • טופו במרינדה, רוקט ואנדיב - שורים פרוסות של טופו בשמן זית, שום ועשבי תיבול טריים או מיובשים. מוסיפים מלח לפי הטעם (אפשר לשמור טופו במרינדה מספר ימים במקרר. להפוך מדי פעם). מורחים לחם בחרדל דיז'ון עם גרעינים, שכבת טופו, עלי רוקט ואנדיב. מתבלים בכמה טיפות חומץ בלסמי (אם רוצים).
  • טחינה, מלפפון, נבטים וצנוברים - מכינים לבד את ממרח הטחינה (במקום להשתמש בסלט טחינה עם חומר משמר): מערבבים טחינה גולמית עם כמות שווה של מים רותחים, שום ומיץ לימון. מוסיפים עלי זעתר טריים, פטרוזיליה, שמיר או אורגנו. מורחים על לחם קלוי או בפיתה מקמח מלא מחומם, ומוסיפים פרוסות מלפפון (לא מקולף) או חמוצים תוצרת בית, נבטי אלפלפה וצנוברים קצוצים. מוסיפים פרוסות עגבניות שרי (אם רוצים).
  • גבינת מוצרלה וירקות כבושים - אפשר להשתמש במוצרלה רגילה או מעושנת, או בפרוסות גבינת עיזים או כבשים קשה כמו "פייסה". מורחים לחם עם חרדל דיז'ון או פסטו מוכן, מוסיפים גבינה וירקות כבושים או זיתים פרוסים. מוסיפים עוד פרוסת לחם אם רוצים וקולים בטוסטר אובן עד שהגבינה מתרככת (אפשר כמה שניות במיקרוגל).
  • קוטג', פטרוזיליה וזרעים - על לחם פומפרניקל או כפרי, מורחים תערובת של קוטג' ופטרוזיליה, טימין או זעתר קצוץ ומעט בצל ירוק. מפזרים מלמעלה זרעי שומשום, חמניות ו/או פשתן קלוי.
  • גבינת "טוב טעם", אגוזי קשיו וכוסברה - מערבבים גבינה עם מספיק יוגורט לממרח. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואגוזי קשיו קלויים וקצוצים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומורחים על לחם או בייגל קלוי.

 

 

כריך גבינת עזים פתוח

 

החומרים (6-4 מנות):

1/2 כיכר לחם חיטה מלאה, מאיכות טובה, פרוס

250 גרם גבינת עיזים, כמו "פרומעז", פרוסה

8-6 עגבניות מיובשות בשמן זית, פרוסות דק

עלים מ-2 גבעולי בזיליקום, קצוצים

1 כף שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:
1.
קולים את פרוסות הלחם (2 לכל מנה). מערבבים גבינת עזים ובזיליקום ומורחים על הלחם (שומרים כמה עלים שלמים לקישוט). מערבבים שמן וחומץ ויוצקים כמה טיפות על כל פרוסה. מקשטים בעלי בזיליקום שלמים ומגישים.

2.גיוון: משתמשים בגבינת מסקרפונה איטלקית או גבינת ריקוטה. לא קולים את הלחם, אלא מניחים את הפרוסות על דף אפייה מרופד בנייר פרגמנט. מורחים בגבינה ומניחים עגבניות, עלי בזיליקום שלמים, שמן זית וחומץ. אופים בתנור מחומם לחום בינוני נמוך (160 מעלות) 10-8 דקות או עד שהכל מחומם. מגישים חמימים.
לכתבה המקורית לחצו כאן.

 

ואם אין לכם זמן להכין סנדוויצ'ים כי אתם קמים מאוחר או כל סיבה אחרת, פשוט קחו איתכם חטיפי גרנולה. זה ממש טעים, וזה נותן אנרגיה לכל היום

 

זה הכל, שיהיה לכם בתאבון בבית הספר ..

פינג. *

נכתב על ידי פינג.* , 7/10/2008 16:37  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





הבלוג משוייך לקטגוריות: נוער נוער נוער
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינג.* אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינג.* ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)