לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אוזן קושבת:בלוג מיוחד לילדי הדרום!


הבלוג מיועד לילדי הדרום שהאזעקות הם חלק משגרת חייהם.יהיו בו עזרים להתמודד עם המצב עצות שאלות תשובות סיפור בהמשכים המלצות משחקים ועוד דברים אבל כמובן והכי חשוב אני אוזן קושבת שתקשיב לדאגות ולפחדים שלכם!הבלוג כבר מנוסה בכך והוא נפתח עם ילדים במלחמת לבנון 2!

Avatarכינוי: 

בת: 28

Skype:  ORANOSH1 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2009    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

1/2009

אתם שואלים אני וצוות טיפו עונים


מה זה מרחב מוגן? מה זה פיקוד העורף? - גולשי טיפו והבלוג  החיים תחת איום הטילים, וגם הגולשים האחרים שרוצים להיות בעניינים שלחו אלינו את השאלות שלהם:

צור, בן 8 משדרות, שואל: היי, יש לי כלב שאני מאוד אוהב. בזמן האזעקה הוא מאד נלחץ ופעם אחת הוא גם ברח. מה לעשות? אני מפחד שהוא יברח לי ויבהל ויאבד או שהוא יפגע מטיל, איך אני יכול להגן עליו בזמן אזעקה?
תשובה: הכלב, החתול או כל בעל חיים אחר שלנו הוא בן משפחה לכל דבר לכן זה מאד הגיוני וטבעי שנרצה להגן גם עליו בשעת חירום. כשנשמעת אזעקה צריך לקחת גם את הכלב (או החתול) ביחד איתנו למקלט או לחדר המוגן, יש לדאוג להם למים ולאוכל והכי הכי חשוב להרגיע אותם בליטופים, כי בטח הוא מפחד בדיוק כמונו. הליטופים ירגיעו גם את בעל החיים שלכם וגם אתכם.

נוי, בן 13, מתל אביב שואל: אנחנו שומעים כל הזמן בחדשות את מה שפיקוד העורף אומר, אבל מה זה בכלל פיקוד העורף?
תשובה: פיקוד העורף הוא ארגון צבאי שהוקם בשנת 1992, מיד אחרי מלחמת המפרץ. התפקיד של פיקוד העורף הוא להסביר לכולנו איך מתנהגים בשעת חירום או מלחמה, וכך להגן עלינו. לכן אנו שומעים כל הזמן משפטים כמו: "פיקוד העורף מבקש להיכנס למקלטים" או "פיקוד העורף מודיע כי אפשר לצאת מהמקלטים".

טיפו
"איך נגן על חיות הבית שלנו בזמן האזעקה?"

שולי, בת 11 מאשדוד שואלת: לאן הכי כדאי לי לברוח כשיש אזעקה?

תשובה: כשנשמעת אזעקה כדאי להגיע במהירות למקלט כי במקלט הקירות חזקים מאוד ויכולים להגן עלינו בצורה הטובה ביותר, אבל אם המקלט רחוק כדאי להיכנס לאזור מוגן אחר כמו דירה או חדר מדרגות. בכל מקרה אל תעמדו ליד חלון אלא ליד קיר.

דורון, בן 11, נציבות שואל: כשיש אזעקה אני נבהל נורא. יש משהו שאני יכול לעשות כדי להיבהל פחות?
תשובה: את צודקת, אזעקה זה דבר מבהיל אבל בואי נזכור שבעצם תפקיד האזעקה הוא להגן עלינו. הרי בסופו של דבר רק בזכותה יש לנו זמן להגיע למקום מוגן. נסי לחשוב על האזעקה כמשהו שרוצה בטובתך ועוזר לך לשמור על עצמך ואולי אז היא תישמע קצת פחות מפחידה ומאיימת.


אביה, בת 9 משדרות שואלת: אמרו בחדשות שבזמן אזעקה צריך לברוח למרחב מוגן. אבל מה זה בכלל מרחב מוגן?
תשובה: מרחב מוגן הוא כל מקום שהקירות שלו עשויים מבטון ואין בו חלונות, או שיש לו חלון עם סגירה מיוחדת. תפקידו של המרחב המוגן הוא להגן עלינו והוא עושה את זה בעזרת הקירות החזקים שלו. מרחב מוגן יכול להיות מקלט, חדר מדרגות או חדר ביטחון בבית שנקרא גם ממ"ד - מרחב מוגן פנימי או אפילו מסדרון בבית שעונה על הכללים האלו.

נכתב על ידי , 4/1/2009 17:46  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



198
הבלוג משוייך לקטגוריות: נוער נוער נוער , מגיל 14 עד 18 , יצירתיות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאורנוש! אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אורנוש! ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)