לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

שלושה בדירה אחת


סיפור על 3 סטודנטים תל-אביביים:רועי, הומו שגר עם רותם, חברתו הטובה ואייל, השותף השלישי שמגיע מבאר-שבע. הסיפור מספר את חייהם באותה הדירה ואת מערכות היחסים שנוצרות ביניהן. בבלוג תוכלו לקרוא על אקטואליה, על הומור למצוא מתכונים לעוגות, מידע על חגי ישראל...

Avatarכינוי: 

מין: זכר

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2011    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

הסרט השמיני בסדרת הארי פוטר- האמנם?


"הארי פוטר וגנב הברק", זהו הסרט השמיני והאחרון (נכון לעכשיו) בסדרת הארי פוטר שכתבה הסופרת ג'יי. קיי.רולינג הבריטית, כל נמסר ממפיצי הסרט בבריטניה.

 

 

 

סתם, אני מתלוצץ. נכון לעכשיו אין סרט שמיני בסדרת  הארי פוטר והשביעי, והאחרון, צפוי לצאת ב-14 ביולי.

הסרט שהתכוונתי הוא גם סרט פנטזיה שמזכיר מאוד את סדרת הארי פוטר, גם הוא נכתב עפ"י ספר שכתב ריק ריירדן.

ריירדן כתב 5 ספרים שכולם תורגמו לעברית וכן שני ספרים נוספים שלא תורגמו לעברית והם נחשבים למדריכים ולא לספרים עלילתיים כקודמיהם.

האם כבר ניחשתם על איזה סרט אני מדבר? כמובן שעל הסרט הראשון בסדרת הספרים "פרסי ג'קסון והאולימפיים"

והוא: "פרסי ג'קסון וגנב הברק".

(למען אלו שאינם מתעניינים בסרטים אציין ברוב נדיבותי שזהו אינו הפוסט המתאים בשבילכם.)

 

הסרט "פרסי ג'קסון וגנב הברק" יצא לאקרנים בשנת 2010, לא מזמן, בבימויו של כריס קולומבוס.

ומדוע קישרתי בין הסרט הזה לסרטי הארי פוטר? זה פשוט, הסרט הזה שיצא לאקרנים מספר שנים אחרי צאת "הארי פוטר ואבן החכמים", מזכיר את הארי פוטר יותר משהוא מזכיר איזשהו גנב ברקים, פרסי ג'קסון או בכלל עלילה חדשה ושונה, בפרט הוא גם אינו מזכיר

את הספר.

על כל זאת, הסרט שראיתיו לאחרונה, כאן רק עכשיו (ודאי חלקכם כבר צפה בו), לוקה בחסר.

הסרט שכה מזכיר את דומהו הארי פוטר, אינו הצליח לזכות באהדתי הכה רבה לסרטי פנטזיה, בפרט אלו הנכתבים על עולמות אחרים, כשבסרט הזה הכוונה היא לעולם המיתולוגיה היוונית.

לא ארחיב על תוכן ועלילת הסרט (והספר), אלא אביא כאן 5 נקודות דמיון עיקריות לסדרת סרטי "הארי פוטר"'.

ואתם תחליטו, האם פרסי ג'קסון הוא לא יותר מחיקוי משעשע, ולא במובן החיובי של המילה, להארי פוטר,

או שמא הוא סרט מפואר שכיף לצפות בו הקשור להארי פוטר אך הקשר הוא מקרי בהחלט??? הבחירה בידיכם.

 

1. גם בפרסי ג'קסון ישנן שלוש דמויות עיקריות, אלו הגיבורים, שני בנים ובת. (מזכיר לכם משהו..). כשהבת היא בתה של אלת החוכמה, כלומר גאונה! כן, בדומה להרמיוני.. שלוש הדמויות האלו יוצאות למסע חיפוש ובדרך עוברים תחנות רבות ושונות כשבכל תחנה מכשול אחר: מדוזה, הידרה וכו'. כך גם קורה בסרט השביעי של הארי פוטר (על שני חלקיו).

2. הבמאי שביים את הארי פוטר הראשון והשני (אבן החכמים וחדר הסודות)- כריס קולומבוס, הוא אותו הבמאי שמביים את הסרט הזה, כאמור. הבחירה בו אינה מקרית, בשום פנים ואופן, שכן זהו במאי נהדר שגם ביים את שני הסרטים הראשונים בסדרה "שכחו אותי בבית". אם כן, האם בחרו בו בשל ניסיונו על ביום סרטי הארי פוטר הראשונים או משום שהוא בעל ניסיון כללי בתחום הבימוי? החליטו אתם.

3. שוב בדומה לסרט השביעי של הארי פוטר, גם כאן מקבלים שלוש הדמויות מעין חפצים שיגנו עליהם: מגן, נעליים מעופפות ומפה. גם בהארי פוטר מקבלים שלושת הגיבורים חפצים שימושיים, שבתחילה נראים חסרי משמעות, אך בהמשך מתגלים כעזר רב.

4. הגיבור הראשי העונה לשם פרסי מגיע למקום חדש, אותו מעולם לא הכיר, הוא "מחנה החצויים". שם הוא לומד כיצד להיות חצי אל, הוא לומד כיצד להילחם ולהתגונן. כך גם הארי שמגיע לבית הספר לכישוף, ושם לומד כיצד להיות קוסם.  השניים מיד מקבלים את תמיכתם של אדם הבוגר מהם והנמצא זמן רב באותו המקום: פרסי מקבל את תמיכתו של לוק, בנו של הרמס, ואילו הארי מקבל את תמיכתם של הוריו של ויזלי, בעיקר אחיו ג'ורג' ופרד.

ועם סיום הסרט, לאחר שהארי אממ סליחה פרסי, ניצח בקרב, כולם מריעים לו ומרעיפים עליו "עבודה טובה! עבודה טובה!" והוא הופך מנער חסר ניסיון למפורסם ולמוכר, לאהוד ולאהוב. כך קורה לפרסי לאחר שהחזיר את הברק, וכך קורה להארי לאחר שנלחם בוולדמורט.

5. חשוב גם לזכור את משחק הקווידיץ בו הארי מוצא את הסניץ', על אף שמעולם לא שיחק במשחק הזה. כך גם פרסי מוצא את הדגל ומביס את הבלתי מובסת, בתה של אתנה, בקרב חרבות.

 

ואלו רק חלק מנקודות הדמיון הקיימות בין שני הסרטים. ואולי, יגידו המתנגדים לדעתי, שדמיון זה קיים בין כל סרטי הפנטזיה שכן דמיון זה הוא שמאפיין את הז'אנר: הגיבור שמכיר חברים טובים וקרובים והופך במהרה מחסר ניסיון ולא פופולרי לאהוד ואהוב תוך שהוא מציל את העולם כולו מפני הנורא ואיום.

כן, ייתכן שזה עיקר הז'אנר, אך יכולת הכתיבה בספרים ויכולת הבימוי, המשחק, התפאורה וכו' בסרטים- היא שקובעת האם הסרט, שמתבסס על ספר שנכתב קודם לכן, יצליח או ייכשל...

ואמנם, מבקרים רבים קובעים כך: 

"הסרט זכה להרבה ביקורות שליליות מצד מבקרים שונים ובעיקר מצד מעריצים. מבקרים רבים תיארו את הסרט כבעל עלילה שטחית וחסרת משמעות. מעריצים רבים הביעו ביקורת שלילית על הסרט בטענה שהוא התרחק מאוד מהעלילה המקורית, הוסיף דמויות חדשות שאפילו לא קשורות לעלילה ושם דגש על פרטים קטנים. הבדל נוסף שהשפיע על הסרט באופן משמעותי הוא, שהנבל הראשי של הספרים, קרונוס, אינו מאוזכר כלל והאדס שובץ במקומו." (מתוך ויקיפדיה)

 

אך למרות כל זאת, זכה הסרט בלמעלה מ-226 מיליון דולר, פי כמעט 2.5 מהתקציב שהושקע בהכנת הסרט (95 מיליון דולר). ועובדה שסרט שני כבר מתוכנן לצאת בשנה הבאה.

 

לסיום, על אף הצלחתו בקופות ועל אף העובדה שהוא  הסרט הראשון בסדרה ואולי הסרטים העתידיים יהיו מוצלחים יותר,

לא ניתן לדרג את הסרט כסרט פנטזיה של כל הזמנים, גם לא של העשור וודאי לא של השנה. ובכלל, זה כלל לא סרט פנטזיה אלא סרט פעולה אמריקאי שנוגע פה ושם באלים, במלחמה בין האלים, בזאוס ובפוסידון וגם באולימפוס, כששיריה של לידי גאגא ומוסיקאים עכשויים נוספים מושמעים ברקע.

אז אם חשבתם לקנות את הדיוידי, או אולי להשכיר את הסרט מהחנויות- ראשית, הורידו את רף הציפיות, (שלי היה מאוד גבוה בתחילה ואולי זו עוד סיבה לאכזבתי הגדולה) ואחר-כך חשבו בחוכמה האם ברצונכם לצפות בסרט, במקום לצפות באיזה סרט נהדר דוגמת הארי פוטר והאסיר מאזקבאן...

 

חג פסח שמח!!!

אשמח לשמוע דעתכם!

ניפגש בפוסט הבא

תומר

נכתב על ידי , 23/4/2011 17:14   בקטגוריות ביקורת  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של תומר ב-3/7/2011 01:37
 




דפים:  
22,174
הבלוג משוייך לקטגוריות: סטודנטים , גאווה , סיפורים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לתומר :-) אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על תומר :-) ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)