לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

"יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד"


בלוג שמספר על הרבי,מצוות,תורה וכל מיניי עינייני דת


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2009    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

8/2009

חודש אלול חודש הסליחות והרחמים


אלול הוא החודש השנים עשר בלוח העיברי בשנה המתחילה בחודש תשרי והשישי במניין החודשים המתחיל בחודש ניסן. באלול 29 יום שמו של החודש,כשמותיהם של שאר החודשם בלוח העברי,הובא מגלות בבל ומקורו במילה אולולו שפירושה באכדית.

עכשיו שאנחנו בחודש אלול זה חודש מכונה "חודש הרחמים והסליחות" מזאת אומרת? מכייון שהוא מקדים את ראש השנה ויום כיפור ונוהגים בו להשכים ולהרבות בתפילות מיוחדות הנקראות "סליחות".

בחסידות מקובל לומר שבניגוד לשאר השנה בה המלך (הקדוש ברוך הוא) נמצא בארמון (בחסידות חבד זה נקרא המלך בא לשדה) באלול: המלך בשדה כלומרקרוב וניגש לעם. עכשיו המלך (אלוקים) תמיד מקשיב ושומע לנו

אבל בחודש אלול הוא יותר קרוב אלינו כמו שאנחנו חושבים וניגש לעם מזאת אומרת? על פי חזל לאחר שנשברו לוחות הברית וירד לאחר ארבעים יום ביום הכיפור משמעות מיוחדת נועדה לחודש אלול בקרב אנשי תנועת המוסר המרבים בו לימודמוסר ובעריכת חשבות נפש.חשיבותו של החודש בתנועה זו מבטאת בכתביו של אבי התנועה רבי ישראל סלנטר בייחוד באותהאגרת העוסקת כולה בהתנהגות הראויה לחודש זה.

עוד משו קטן,חזל מצאו לאלול רשי תיבות :אני לדודי ודודי לי (א ל ו ל ו) לרוז כי בחודש אלא הקדוש ברוך הוא קרוב יותר לעם ישראל ונעשה כדוד להם.

משו אחרון וטוב מי שבחודש הזה נולד מזל בתולה  וגם לכך יש אסמכתא במקורות הקושרת את הכינוי בתולה עם ערך התשובה" :שובי בתולת ישראל שובי אל עריל אלה" (ירמיהו לא,כ)

פרק זה בירמיהו גם משמש כהפטרה ביום ב' של ראש השנה

 

 

 

 

נכתב על ידי rebi , 30/8/2009 00:50  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  rebi

בן: 33

MSN:  חב&quot;ד

תמונה




917
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , דת , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לrebi אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על rebi ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)