לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

11/2013

ומי שלא סובל לקטוז?


כל מי שאי פעם ארח קבוצה גדולה של אנשים מכיר את זה-אם התפריט כולל בשר ברגע האחרון נגלה מישהו צמחוני... אם התפריט חלבי נגלה שמישהו מוגדר כבעל "חוסר סבילות ללקטוז..."  עניין הצמחונות בדרך כלל נפטר יחסית בקלות כי תמיד יש סלטים ותוספות ואפשר פשוט לא לקחת את הבשר. דווקא בארוחות חלביות זה קצת יותר מסובך-חוץ מהסלטים הכול מכיל מוצרי חלב. ... עכשיו מתחילים להכנס לפרטים הקטנים-יש כאלה שיכולים לאכול את מה שמכיל גבינות קשות , אלה שגם אם יהיה שם יוגורט או גיל זה יהיה בסדר עבורם ואלה ששום דבר שהתחיל פעם בחלב לא יכול להכנס להם לבטן. מכיון שגם לי יש אי אלו אנשים קרובים שלא סובלים לקטוז התחלתי לאסוף מתכונים שלא כוללים בהם שום דבר שהיה פעם חלב. אני משתדלת להכין  כאלה בכל פעם שאני מארחת ארוח חלבי וגם כשמזמינים אותי לאחד כזה ואני צריכה להביא משהו. בשבת שעברה התארחנו אצל חברים לבראנץ' וניצלתי את העובדה שאפיתי בבוקר כדי לצלם את אחד מהם.  המתכון המקורי הוא מהאתר של ניקי ב. אני קצת שיניתי אז אני כותבת מה שאני עשיתי.

 מתחילים בקיצוצים



אופס ... זה לא הכול...



עכשיו יותר טוב



מוסיפים את השאר... עיסה זה לא פוטוגני...

מחלקים לשקעים



אופים...

מוציאים מהתנור ומתלהבים קצת יותר מידי מהתוצר המוגמר...

 





למי שרוצה להעתיק ישר למחברת....

 

מאפינס קישואים ללא לקטוז

 

700 ג' קישואים (אחרי קילוף וקיטום קצוות. אפשר להחליף חלק מהקישואים בגזר)

בצל בינוני קצוץ
חצי כוס קמח מצה / חצי כוס קמח תופח (גם חצי כוס קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפיה עובד יופי)
כפית א. אפיה
2 ביצים
כף נענע/פטרוזיליה/כוסברה /מנגולד קצוצה (ואפשר יותר זה ענין של טעם)
פלפל שחור גרוס
מלח

שומשום

 

אופן ההכנה: 

1. לגרד את הקישואים(מעבד מזון עושה פה יופי של עבודה) לטגן את הבצל עד הזהבה ולערבב עם יתר המצרכים .

אם יש לכם תבנית מאפינס ממתכת חובה להשתמש בעטרות נייר! יש לשמן את פנים העטרות אחרת לא ניתן יהיה להפריד מהם את המאפינס. אם יש תבנית סיליקון לשמן אותה קלות. למלא את השקעים  לפזר קצת שומשום מלמעלה על כל מאפין.  לאפות כ 35 דקות ב 180 מעלות.

 

שיהיה חנוכה שמח! אל תגזימו עם הסופגניות...

נכתב על ידי , 30/11/2013 16:17   בקטגוריות tutorial, הוראות, מתכונים  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



92,385
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , תחביבים , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לדנ"א אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על דנ"א ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)