הנושא החם הגיע לי בדיוק בזמן. השבוע קרו דברים טובים ומה שנחמד יותר, מצפים לי בהמשך השבוע עוד אירועים נחמדים ומשמחים, וגיליתי כבר מזמן שיותר נעים לצפות לדברים טובים שיקרו בעתיד מאשר לחוות אותם בפועל. בעתיד הכל הולך חלק ומסתדר, במציאות לא תמיד.
דבר טוב אחד, משמח ומפתיע - ניצחנו את ביטוח לאומי והצלחנו להשיג לעוגי הבטחת הכנסה לשלושה חודשים כמו שבאמת הגיע לו. לכאורה, מה השמחה? אם הגיע אז ברור שהוא יקבל, איזה תמימות, רק מי שלא היה לו מגע עם ביטוח לאומי מימיו יכול לחשוב ככה, שמקבלים מה שבאמת מגיע.
עד שזה קרה נסעתי לשם לפחות שלוש פעמים, שלחתי וקיבלתי אישורים ומכתבים ותזכורות ופקסים, ואפילו קיבלתי מסרונים - אף אחד לא יכול לטעון שביטוח לאומי לא מתקדם עם הזמן - ובסופו של דבר, אחרי שהוכחנו שהוא לא מקבל טיפים, שהוא לומד בחריצות ונעדר רק בגלל ביקורים במרפאה (הנה, יש אישורים), ושבגלל בעיות רפואיות מאושרות וחתומות נבצר ממנו לשלב עבודה ולימודים במשך כשלושה חודשים זכה עוגי בהבטחת הכנסה סך של קצת יותר מאלף ש"ח לחודש בניכוי של החוב שלו לביטוח לאומי כמובן.
איזה מזל שהוא לא צריך באמת להתפרנס מהסכום הזה וחי אצל אבא ואימא שמספקים לו את כל מחסורו ומתרוצצים בשבילו בכל רחבי חיפה והקריות להשיג את כל האישורים.
כטוב ליבנו בניצחון המדהים שלנו על ביטוח לאומי החלטנו לנסוע לטיול קטן עם כלבתנו האהובה ולגלות עד כמה היא באמת אוהבת מים. נסענו לפארק העמקים הסמוך לקריה שלנו, הנחנו לכלבה להשתכשך במי הקישון, פגשנו אב ובן שדגים בנחל, ומיד אחר כך זורקים את הדגים חזרה למים כי רחמנות עליהם, הם ממש קטנים, ראינו את נזקי השריפה מול קרית חרושת ולקינוח טיילנו בכפר יהשוע וצילמנו את מגדל המים שלה, אחר כך אכלנו גלידה ונסענו הביתה לנוח לקראת הצפוי לנו בסוף השבוע - ביקור בקרקס השמש, מתנה ליום הולדתה של חמותי, ויום אחר כך טיול מאורגן עם מדריכה בעכו הצלבנית.
יהיה חם, זה בטוח, ואני מקווה שגם מעניין ונחמד.

צילום של מורדות הכרמל עם צלקת של שריפה

טבילה ראשונה במי הקישון

הגשרים מעל הקישון

לוקה ומים - סיפור אהבה

מגדל המים בכפר יהשוע