לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מיומנה של בעלת צימר

בעלת בקתה מבודדת במטולה ועוד שלוש דירות אירוח משפחתיות שכותבת על העסק ובכלל...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2008    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2008

מארחים את תושבי הדרום בחינם בצימרים שלנו


לפני מספר ימים הזמנו את תושבי הדרום להתארח אצלנו בחדרי האירוח הכפריים במחירי עלות.

לאור החלטות הממשלה האחרונות, התרחבות אזורי ירי הקסמאים והעובדה שאנחנו באמת, באמת רוצים שכל מי שלא צריך להיות שם ולסכן את חייו -לא יהיה שם- אנחנו שבים ומזמינים את תושבי הדרום להתארח אצלנו באמצ"ש בחינם ובסופ"ש בהנחה משמעותית (250 לזוג ו-50 לילד).

 

נכתב על ידי משי בלבן , 31/12/2008 16:37  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מלחמה בדרום והפגיעה בצימרים


בכתבה שפורסמה בדה-מרקר מסבירים בעלי הצימרים והתיירנים על הפגיעה הקשה בענף בגלל המצב הביטחוני.

למי שאיננו נמצא בענף התיירות נראה תמיד שהצימריסטים עושים הון, גורפים רווחי ענק וכבר כתבתי כאן בעבר שלא דובים ולא יער.

עיקר העבודה היא בחגים כמו סוכות-חנוכה-פסח ובקיץ, בדרום זו שיאה של תקופת התיירות עקב פריחת הכלניות שגורמות להבאת המון מטיילים  לאזור. מלחמה בחג החנוכה גורמת לצימריסטים הדרומיים נזקים כספיים של ממש. בכתבה הם מתארים את המצב כ”עוצר כלכלי” ואני חייבת להסכים.

במשך שנים, כל פעם שהמצב הביטחוני הדרדר ניזוקנו כלכלית בגבול הצפון- לא רק שלקוחות לא הגיעו בתקופות המשבר, רבים פחדו להתקרב לאזור חודשים ארוכים אחר כך. אם להיות לגמרי כנה, היו אלו הלקוחות הדתיים שהתייצבו והגיעו בכל חג, עם כל האומץ שכרוך בזה.

לכשייסתיים המצב, תצטרך הממשלה לדעתי לעזור בפרסומים וקמפיינים לעידוד התיירות באזור, אחרת יעברו חודשים ארוכים עד שיגיעו מטיילים מחדש לאזור הדרום.

נכתב על ידי משי בלבן , 31/12/2008 09:31  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מחבקים ומארחים את תושבי הדרום


התמונות והדיווחים מהדרום מזכירים לכולנו כאן, בגליל, את עצמנו.

אנחנו יודעים מה זה להיות בלב האש, לשמוע את האזעקה ולרוץ לחדרי הביטחון ולמקלטים, מכירים את זה שלא הולכים לעבודה ואף אחד לא משלם משכורת, מכירים שהלימודים משתבשים, המבחנים נדחים והציונים יורדים כי אין זמן או חשק ללמוד. מכירים את זה הישיבה כל היום מול הטלוויזיה וצמודים לרדיו, מנסים לחבר פיסות מידע ולהבין מה קורה לנו מעל הראש, מכירים את הפחד הזה- כשמתחילים לדמיין קולות ורעשי הפגזות גם כשהן לא קורות.

אנחנו זוכרים את כל האנשים הטובים שהיו מתקשרים ומזמינים אותנו לבוא ולהתארח, את כל אותם זמרים ואמנים שסיכנו את שלומם, עלו על הרכב ובאו לשמח את ולהפיג את הפחד והשעמום.

מעריכים את כל החברות והגופים שאספו ממתקים ומשחקי קופסא ושלחו לנו, שיהיה קצת יותר שמח. את תנועות הנוער שהגיעו עם אוטובוסים ואספו את ילדנו במרוכז, לימים של כייף ופינוק במרכז הארץ.

זוכרים את הפארקים שהכניסו אותנו בחינם ואת המסעדות שלא הסכימו לקחת תשלום עבור ארוחות, כי גם ככה השהייה במרכז נכפתה עלינו.

תמיד אמרנו תודה, אבל לשמחתנו אף פעם לא יצא לנו להחזיר.

 

בימים אלו המצב משתנה והגיע הזמן להחזיר...

אנחנו פותחים את הצימרים שלנו לאירוח של תושבי הדרום, בחינם באמצ"ש ובהנחה משמעותית בסופ"ש (250 לזוג, 50 לילד).

 

נכתב על ידי משי בלבן , 30/12/2008 11:12  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קמפיין חופשה חורפית בישראל


כתוב בלשכת הפרסום הממשלתית שמשרד התיירות עשה בתחילת דצמבר קמפיין לעידוד ציירות פנים חורפית.

"משרד התיירות העלה בתחילת דצמבר קמפיין לעידוד תיירות פנים בתקופת החורף.

הקמפיין פונה לזוגות לצאת לחופשה תוך ניצול המחירים הנמוכים המאפיינים את תקופת החורף, שהיא תקופת שפל בתיירות. הדגש בקמפיין הוא על פניה לנשים, שנקראות להפתיע את עצמן ואת בני זוגן בחופשה זוגית".

 

אז חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי כלום מהשנה...לא ברור איפה הם פירסמו...

ואני כבר הייתי מרוצה לרגע... 

נכתב על ידי משי בלבן , 29/12/2008 12:55  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עלייה במחירי הצימרים


הבוקר נתקלתי במאמר על ענף הצימרים שמציע זווית ראייה חדשה לעליה התלולה במחירי הצימרים בצפון. הכותב מסביר כי מחקרים הראו שבעקבות התחרות הגדולה שקיימת בענף (הוא מדבר על 7500 צימרים, ואני כבר שמעתי הערכות גבוהות מכך) צריך בעל צימר ממוצע להוציא 6500 ש”ח לפרסום בשנה ע”מ לדאוג לתפוסה סבירה של חדר אירוח אחד. אם יש לך יותר מחדר אחד או יותר מבקתה אחת, יש צורך להוציא סכומים מטורפים של כמה עשרות אלפי ש”ח רק על פרסום, וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על ההוצאות השוטפות של החזקת צימר.

זה דעה מעניינת שקל לי להזדהות איתה…אנחנו באמת מוציאים אלפי ש”ח על פרסום בשנה…

נכתב על ידי משי בלבן , 25/12/2008 10:07  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



על ההאטה בענף הצימרים בקיץ האחרון


בפישפושי באינטרנט אחר חומרים שקשורים לצימרים נתקלתי בכתבה ב”הארץ” (מהדורה מודפסת) על הסיבות להאטה בענף הצימרים בקיץ האחרון.

“הסיבות להאטה בהזמנות הן העלייה הניכרת בתיירות לאנטליה; המצב הכלכלי, שגורם לאנשים לוותר על חופשה נוספת בתקופת הקיץ; והיצע הצימרים הגדול, שעולה על הביקושים. בנוסף, ט’ באב, שלאחריו יוצאת האוכלוסייה הדתית והמסורתית לחופשה, חל השנה מאוחר, ב-10 באוגוסט.”

גם הכותבת חושבת, כמו שכבר כתבתי בעבר, שפשוט יש יותר מידי היצע ופחות מידי לקוחות במדינה כזאת קטנטנה… 

נכתב על ידי משי בלבן , 25/12/2008 10:07  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי:  משי בלבן

מין: נקבה




הבלוג משוייך לקטגוריות: עבודה , האופטימיים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למשי בלבן אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על משי בלבן ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)