לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



כינוי: 

מין: זכר



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2009    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

4/2009

פוסט על הסרט ביוולף


 

(הפוסט מכיל ספויילרים)

הסרט 'ביוולף' זכה להרבה ביקורות שליליות. לטעמי רובן אינן מוצדקות. אני אפילו מוכן לומר בפה מלא שאני ממש אוהב את הסרט. אתמול ראיתי את הסרט בפעם השנייה. הפעם הראשונה הייתה לפני יותר משנה בקולנוע.

בדרך כלל כשאני רוצה לראות מה אנשים חושבים על סרט מסויים, אני בודק את הביקורות באתר IMDB, ובאתר הישראלי עין הדג. הסרט הזה זכה להרבה ביקורות שליליות בשני האתרים. הביקורות הן לרוב על העלילה השיטחית, הלא תואמת למקור, האישיות המטופשת של ביוולף, ואפילו על האנימציה.

 

אני לא קראתי את המקור. הכי הרבה שעשיתי זה לקרוא עליו בויקיפדיה. אוקיי, אז במקור ביוולף כורת את ידו של גרנדל בידיים חשופות, עורף את ראשה של האמא בעזרת החרב של אונפרת', והורג את הדרקון. בסרט הדברים אומנם נראים אחרת, אבל מי שמתלונן על כך שאין התאמה בין המקור לסרט, פשוט לא הבין את הסרט.

הרעיון של הסרט הוא הרבה יותר עמוק מפשוט לספר על מעשיי הגבורה של ביוולף כפי שהם כתובים במקור. מבחינת הסרט, אותו טקסט שאתם קוראים לו "המקור", הוא רק הסיפור שנכתב על מה שבאמת קרה.

אחרי שביוולף כורת לגרנדל את היד בעזרת הדלת, השירים והסיפורים שסופרו הם על כך שהוא עשה את זה בידיים חשופות. בסרט מראים זאת, ואפילו מדגישים זאת בעזרת הצגה שמתרחשת כמה שנים אחר-כך, עוד בימי חייו. ביוולף לא הורג את האמא, ואפילו לא קרוב לכך, ובטח לא בעזרת החרב המתפוררת של אונפרת', אבל זה הסיפור שהוא מספר, ולכן זה הסיפור שיזכר לדורות הבאים, הסיפור שנכתב באותו "מקור".

 

ביוולף הוא לא באמת דמות הגיבור המטופשת, זה שהוא נשמע כמו סילווסטר סטאלון שצועק “I am the law" זה רק בגלל שכך הוא אמור להתנהג בשביל להפוך למי שהוא. הוא צועק בכל רגע "אני ביוולף", "אני גיבור", "אני בלתי מנוצח", או כל שטות אחרת, זה רק המשחק שלו, בשביל להפוך לאחד כזה. אחד כזה בסיפורים ובשירים שיכתבו עליו.

כשאיזה לוחם קטן רוצה להרוג אותו, בייוולף מוריד את המגנים, ואומר לו "בוא תהרוג אותי אם אתה יכול". הבחור המסכן לא מסוגל לתקוף את ביוולף החשוף, ולא עושה כלום. ביוולף אומר אחר כך לאנשיו לשחרר את אותו בחור מסכן, "יש לו סיפור לספר" הוא אומר. הסיפור שהבחור המסכן יספר הוא כמובן לא הסיפור שבאמת קרה. רוב הסיכויים שהוא יספר שהוא ניסה לתקוף את ביוולף המפורסם, אבל לא יכל בגלל שאדם פשוט לא יכול לתקוף את הגיבור הזה.

 


ויגלאף, העוזר של ביוולף, יודע את כל האמת, אבל הוא מעדיף להאמין באגדה. הוא נשאר נאמן לביוולף מהסיפורים, וגם ברגעי החולשה של ביוולף, הוא מזכיר לו שהוא ביוולף שהרג את גרנדל, והרג את האמא. כבר בתחילת הסרט ויגלאף מראה לנו שהוא לא תמים, וכאשר ביוולף מספר על תשע מפלצות-ים שהוא הרג, ויגלאף לוחש "פעם קודמת זה היה רק שלוש". רגע אחרי שביוולף כורת את היד של גרנדל (ולא היה מצליח לעשות זאת בלי עזרתו של ויגלאף), ויגלאף מיד מכריז "ביוולף הרג את גרנדל". גרנדל עדיין חי, אבל הסיפור/אגדה על הגיבור שהרג את המפלצת כבר החל להיות מסופר.

 

 

נכתב על ידי , 14/4/2009 15:08   בקטגוריות סרטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , תרשו לי להעיר , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למאסטר גל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מאסטר גל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)