אבל זה לא חוכמה, חצי מדינה יכולה להגיד את המשפט הזה.
ירי הרקטות נמשך, ואין לנו אלא להלין על אהוד ברק, הגיבור הגדול שהוסיף לכוחו באיזור העשרה מנדטים לפי הסקרים, שהודיע שהוא מתנגד למבצע גדול נוסף ברצועת עזה.
ולנושא הבא, פוליטיקה:
הבחירות מתקרבות, ואנו יכולים לראות אצל כולם את הרצון האחרון להשפיע על כולנו. ניתן להבחין במיוחד בכל מיני פגישות מוזרות שנערכות, שכאילו יכולות להשפיע במשהו, אבל בת'כלס הן נועדו רק לדבר אחד... גריפת קולות נוספים בבחירות.
אם הרמז לעיל לא היה מובן, אז התכוונתי לפגישה המוזרה של הרב עובדיה יוסף ואלי ישי עם נועם שליט, אביו של גלעד. הפגישה הזאת, שנראית כפעולה חשובה של חיזוק רוחני, ועדכון ע"י חבר הקבינט המדיני-בטחוני מה המצב של גלעד, בעצם לא יכולה לממש את התכלית שלה מכמה סיבות:
1. הפגישה הזאת נערכת רק היום. איפה היה אלי ישי במשך שלוש השנים האחרונות, כשהיה שר בממשלה וחבר הקבינט? מדוע רק עכשיו הוא נזכר להיפגש עם נועם?
2. גם אם הוא היה נפגש איתו, נניח, פעם בחודש, עדיין הוא לא יכול היה לעזור לו בשל העובדה שלאלי ישי אין סמכות לעשות דבר. גם הדיווחים שהוא יכול למסור לשליט מוגבלים באופן טבעי. וגם מה שהוא כן יכול לעדכן אותו, נועם בטח כבר שמע ממקורות אחרים.
3. הרב עובדיה יוסף יכול מאוד לחזק את הרוח, ולתמוך בו. בזה הוא מצויין. אך לפי איך שקלטתי את נועם שליט, לא נראה שהוא אדם רליגיוזי במיוחד. בנקודה זו יכול להיות שאני טועה.
מכל אלה עולה תמונה ברורה, של רצון לנצל את הנושא הפופולרי הזה, הרצון להחזיר את גלעד הביתה, כחלק בולט גם במצע של ש"ס.
אך במקום לחגוג את החגיגה התקשורתית הזאת, אבקש לשאול את השאלות הקשות:
האם ש"ס תסכים לשחרור מחבלים (וגם עם דם על הידיים) תמורת גלעד? תשובה: לא! עובדה, בממשלה האחרונה הם הצביע נגד כל היוזמות לשחרור מחבלים. אמנם היה הבדל קל, בגלל ששם לא הייתה תמורה לשחרור, אבל בכל-זאת נראה שזהו עיקרון שמוליך את אלי ישי וחבריו בהצבעותיהם בממשלה.
האם ש"ס יסכימו למבצע צבאי לשחרור גלעד? תשובה: ככל הנראה לא. ש"ס אוהבים תמיד ללכת על בטוח, בלי סיכונים מיותרים. פעולה כזאת היא סיכון מיותר, לטעמם.
בשורה התחתונה, על-פי מדיניות ש"ס, סביר שיהיה קשה מאוד לשחרר את גלעד בקרוב.
אז בבקשה, אל תעשו פעולות שמוכח מהן שהמטרה היחידה שלהן היא קבלת קולות נוספים בבחירות. תפעלו בדרך האמת, תאמינו לי שיותר אנשים יצביעו לכם!