לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי:  Shai Hulud

בן: 39

MSN: 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

4/2007

מה אם אלוהים היה כולנו?


כתבתי את הקטע הזה לפני כמה חודשים ברגע של תובנה, החלטתי לשתף:

 

מיהו אלוהים? הם זהו גבר או אולי אשה? האם הוא יחיד או רבים? האם הוא אפילו קיים? אי אפשר באמת לענות על השאלות האלה כי כולן תלויות באמונה שלך ובהשקפת העולם שלך. אם אתה יהודי, נוצרי או מוסלמי יש רק אלוהים אחד כל יכול וכביר. בשביל מי שמאמין בדת ההינדו אלוהים הוא אינו יחיד אלא קבוצה של גברים ונשים של אחד מייצג דבר אחר. המאמינים יסכימו כי הוא לא אדם אלא ישות כל יכולה ויודעת כל.

 

אבל האם הוא באמת כזה? יש שיר ששואל "מה אם אלוהים היה אחד מאיתנו?", סתם עוד אדם המנסה להסתדר בעולמינו. אני מאמין כי יש אמת בשאלה, למרות שאתם עלולים לשאול מה היא האמת. ובכן, לדעתי אלוהים נמצא מסביבנו בכל זמן. כל שנדרש לעשות כדי לראות אותו הוא להסתכל מסביב באמצע רחוב סואן בכל גדולתו האלוהית. בשבילי אלוהים הוא האנושות. אין הבדל ביניהם, לא מופרדים בין האלוהי והאנושי, אותה ישות אחת הנראית כרבים. האנושות גילתה ויצרה כל כך הרבה דברים שיכולים להיחשב כנס: היכולת לטוס, רפואה מודרנית, תורת היחסות, ציוריו של ואן גוך ופיקאסו, יצירותיו המוזיקליות של באך ומוצארט והבנת העובדה שכל בני האדם נוצרו שווים.

 

אכן, יש באנושות יותר מהאלוהי מאשר היא הייתה רוצה להאמין, שכן היא הייתה שקועה בעומק ימי הביניים ואז פרחה אל תוך עידן חדש, מורדני ונהדר, כמו הפניקס אשר קם לתחייה מתוך אפר מותו.

 

לדעתי סיפור הבריאה הוא רק הדרך בה האדם ראה את עיצוב העולם שסביבו על ידיו ועל ידי כוחות הטבע.

 

מישהו עלול לשאול, ובצדק, איך ייתכן כי אם אנחנו אלוהים יכלו להיות אנשים כגון היטלר? התשובה פשוטה, אם האנושות היא אלוהים אז היא גם השטן, עבור כל טוב חייב להיות רע, אנחנו הין והיאנג של עצמנו, שום דבר אינו מוחלט, אפילו אלוהים אינו הטוב המוחלט, הוא הציף והרס את ארצות האדם כי הוא נגעל מהאנושות ומדרכיה הרשעות. בדיוק כך מתנהגת האנושות כאשר בא אדם אשר דרכיו ומעשיו הן כל כך לא אנושיות ולא צודקות עד שהן פוגעות באנושיותנו. למזלינו, לא כולנו שטן, רק כמה קוצים בשדה.

 

על הדולר האמריקני כתוב "אנו סומכים באלוהים" וזה מחוייב שאם לא נוכל לסמוך על עצמינו על מי נוכל לסמוך?

נכתב על ידי Shai Hulud , 14/4/2007 21:45   בקטגוריות דת ואמונה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



6,150
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 20 פלוס , מתוסבכים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לShai Hulud אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Shai Hulud ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)