לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2010    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2010

עוגה אחרת ...ועוד...


 

 

עוגת תפוחי אדמה ממולאת בירקות וגבינה

 

מצרכים לבצק:

5-6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם ומקולפים

1 לבן

2 ביצים

2 כפות גדושות קמח רגיל

1 כף שמן זית

מלח

1/2 כפית פלפל שחור.

 

למעוך את תפוחי האדמה לפירה, להוסיף את שאר החומרים

 ולהמשיך למעוך עד לקבלת תערובת אחידה. להשאיר בקערה עם ניילון נצמד כחצי שעה עד שעה.

                                                     

 

 

מצרכים למילוי:

1 בצל גדול קצוץ

1 קופסת פטריות ללא הנוזלים כמובן. אפשר ורצוי להשתמש בפטריות טריות.

1 בטטה קטנה מגוררת בפומפיה

4 שיני שום קצוצות

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

חופן צנוברים קלויים במחבת

מלח לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית זעתר

שמן זית לטיגון.

 

מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה

מוסיפים את שאר החומרים למחבת (פרט לגבינה ולצנוברים)

מטגנים ובוחשים עד שהכל מתרכך

טועמים ומתקנים תיבול

להסיר מהאש ולקרר מעט

מוסיפים את הגבינה המגוררת ואת הצנוברים

מערבבים.

                         

זיווג:

לשמן תבנית.

לצקת בערך 2/3 מבצק תפוחי האדמה לקרקעית התבנית,

לשטח בעזרת כף את הבצק אל התחתית

 ולדחוק כלפי דפנות התבנית עד שנוצרת תחתית בצק + קירות.

למלא במילוי שהכנו מראש

לצקת את שארית הבצק למעלה ולשטח אותו בעדינות על פני המילוי.

לאפות כ-3/4 שעה בחום של 200 מעלות.

לבדוק בעזרת סכין שתוחבים פנימה אם הכל אפוי.

להוציא לרשת מתכת לקירור של מספר דקות

לחתוך ולהגיש.

                         

               

         

 

                 נפלא יחד עם סלט ירקות.

                          

 

ועוד משהו בנושא תפוח אדמה                   

                 

    כשבקרתי באנגליה לפני מספר שנים

    גִליתי את ה"ג'קט פוטטו" שכולכם ודאי מכירים .

    אני לא אוכלת בשר בנֵכר,

    ותפוחי האדמה היה פתרון נהדר

    אפשר היה למצוא אותם בכל מסעדה

    ולהוסיף לתפוד החם בקליפה

    כמעט כל מה שנפשך חפצה:

     חמאה , גבינות , תירס , ירקות ,

      בצל ,זיתים , טונה ועוד ... 

 

               תּפּוּח אדמה במעִיל כּסף

            

חומרים: תפוחי אדמה נייר אלומיניום תוספות להגשה: מלח, שמנת חמוצה, חמאה, בצל מטוגן

 

אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.

 

2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה.

 

3. עוטפים כל תפוד בנייר אלומיניום.

 

4. אופים כשעה ורבע או עד שהתפודים רכים.

 

5. מסירים את ניר הכסף,חוצים את תפוח האדמה לחצי ואוכלים עם כפית עם מעט מלח גס.

6. אפשר להוסיף את אחת התוספות המפורטות   או כל תוספת שאוהבים.

 

  אני הוספתי גבינת שמנת (!), גרגרי תירס,

    מעט עגבניות שרי ולקישוט עלה פטרוזיליה.

 

                  

                    לאחר עריכה :

 *  המקור לעוגה הבלוגר אורכידאה - הוא המציא אותה , אני רק הוספתי את הצילומים...

נכתב על ידי נ*גה , 20/6/2010 20:06   בקטגוריות מתכונים, תפוחי אדמה  
34 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

110,420
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)