משכבר הימים אני אוספת מתכונים שונים,
ממיינת בכרטיסיות , לעתים מכינה ולעתים מחכה לשעת כושר ,
והיום שהמתכונים כל כך זמינים באינטרנט אין בעיה למצוא כל מתכון
משתפת חברות ומידי פעם אני משתפת את קוראי הבלוג.
והפעם :
מתכונים שהכנתי בסופ"ש הזה :
קוסקוס , ירקות ופרגיות [ לפי נירה רוסו]
חומרים:
1 אריזה של קוסקוס אינסטנס מלא (350 גרם לפני הכנה)
1 בצל גדול חתוך וקלוף גס
1-2 גזרים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
4 פרחי כרובית גדולים, מפורקים
1 כוס גרגרי חומוס קפואים ומופשרים
1 עיגול כרישה (חלק ירוק ולבן)
מלח ופלפל שחור בנדיבות
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
2 וחצי כוסות מים או מרק , רותחים
4 כפות שמן זית
אופציית פטריות:
ו כוס פטריות מיובשות,מושרות 10 דקות וסחוטות היטב.
אופציית פרגיות:
300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות .
הכנה:
1. בוחרים בסיר כבד , לא עמוק מידי .
2. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את כל הירקות , המלח, הפלפל , הכורכום והפפריקה
ומקפיצים היטב וביסודיות על להבה חזקה,
כ-10 דקות ( אם יש בשר פרגיות או פטריות , מוסיפים אותם אחרי 5 דקות הקפצה)
אני מעדיפה לבשל עוד מספר דקות.
3. מוסיפים את המים או המרק לסיר , ומערבבים.
4. מוסיפים את הקוסקוס ושוב מערבבים ומבשלים עוד כשתיים-שלוש דקות.
5. מנמיכים להבה למינימום , מכסים את הסיר ומבשלים כ-7 דקות.
מניחים לסיר לעמוד סגור כרבע שעה לפחות.
* אפשר גם עם ירקות אחרים ( קישואים , למשל ), או גם עם סוג ירק אחד.

* עדיף להשאיר לקירור במשך הלילה.