לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2010    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

12/2010

שניצלונים ביתיים ומקלות קרקר


 

  החלק הראשון של הפוסט מיועד להורים/סבים/סבתות  לילדים קטנים

  ולכאלה שאוהבים שניצלים תעשיתיים.

 

במקרה עיני נתקלו במאמר שזה התקציר שלו:

 

תקציר  המאמר

בשניצלים התעשייתיים כמות העוף/הודו היא קטנה: רק כמחצית ממשקל השניצל מקורו בבשר

(במקרה הטוב).

 שאר המרכיבים כוללים מים, שומן, סוכר, עמילן וחומרים מייצבים שונים.

מעבר לכך, כמות המלח (נתרן) בשניצל מתועש, גדולה בהרבה לעומת מקבילו הביתי,

 ומתווספים לו חומרים משמרים ולעיתים גם צבעי מאכל, אשר תרומתם לבריאות מוטלת בספק.  

למעשה, שניצלים תעשייתיים מספקים לגופינו ולגוף ילדינו פחות חלבון, יותר שומן

(בעיקר יותר שומן רווי),

 יותר מלח, וחומרים משמרים, מייצבים וצבעי מאכל אשר אינם קיימים כלל בשניצלים הביתיים.

 

 

והנה  מתכון שבטעמו דומה לשניצל, שכל כך אהוב על הקטנטנים ואולי גם על הוריהם...קריצה

 

שניצלונים ביתיים

המרכיבים:

1/2 קילו בשר עוף טחון

1 כוס פירורי לחם

כף שטוחה של אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט, מומסת ב 3/4 כוס מים רותחים.

לציפוי

1 כוס פירורי לחם, עדיף כתומים (למה עדיף כתומים? לא ברור, דומה יותר למקור)

שמן לטיגון

 

  • לא זו לא טעות, אין ביצים או תבלינים נוספים.
  • אל תוסיפו מלח אבקת המרק מלוחה גם ככה.

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הבשר הטחון עם כוס פירורי לחם ואבקת המרק המומסת.
  2. מניחים במקרר ל-10 דקות. אם התערובת דביקה מדי אפשר
  3.  להוסיף עוד פירורי לחם.
יוצרים צורות, כתיתות או טבעות ומצפים בפירורי לחם
  1. מטגנים בשמן לא חם מדי
  2. (שמן חם מדי שורף את הציפוי ולא מבשל את פנים השניצלון).
  3.    כשצד אחד משחים קלות הופכים וממשיכים לטגן.
  4. מוציאים לכלי מרופד בנייר סופג, קוראים לכל הילדים ומי שרוצה מוסיף  קטשופ.


  • לאוהבי שניצל תירס: ניתן להכניס לתערובת הבשר כוס גרגרי תירס.
  •  אם התערובת דביקה ניתן להוסיף עוד קצת פרורי לחם.


 

          הקטנים אהבו את השניצלונים...אני מעדיפה שניצל רגילקריצה 

       

 

 

 ומתכון אחר :  לנשנושים

מקלות קרקר עם רוזמרין   

 

  3 כוסות קמח  רגיל,

2 כוסות שיבולת שועל ( קווקר) ,

 1/3 כוס שמן זית,

1 כפית מלח ,1/2 כפית אבקת אפיה,

 4 כפות  רוזמרין קצוץ [אני שמתי פחות]

ו-1-2 כוסות מים, או לפי הצורך . 

 

 שמים בקערה את הקמח ושמן הזית , ומעבדים לפרורים.

 מוסיפים את שבולת השועל , המלח, הרוזמרין ואבקת האפייה.

 מערבבים ומתחילים להוסיף מים רק עד שהבצק מתאחד.

 מערבבים היטב.

 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה .

 מקמחים משטח עבודה ומרדדים מהבצק עלה צר וארוך וחותכים לפסים פסים ,

 שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

               אופים ב- 180 מעלות כ-15 עד 20 דקות.

 

                             

 

נכתב על ידי נ*גה , 10/12/2010 10:12   בקטגוריות מתכונים, צילומים שלי  
60 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

114,399
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)