...וגם חלב דבש וצימוקים ...
כמעט בכל בית השבוע מככבים אוזני המן, כנראה...
ואני אוהבת מאוד עוגות פרג ,
שכידוע הוא אבן בניין מעוררת חדווה במטבח העשיר של אוסטרו-הונגריה וכל מרכז אירופה.
מצאתי בעתון מתכון שהביאה נירה רוסו בשם:
חלת פודינג פרג
שזה בעצם מתכון שנקרא גם: לחם פרג .
רצוי מאוד להשתמש בפרג טרי .
חומרים ל-6 עד 8 מנות
8 פרוסות חלה ( בעובי 2 ס"מ)
רצוי חלה לא טריה לפחות בת יום.
4 כפות פרג טחון- לדעתי כדאי לשים 6 כפות .
4 כפות סוכר ( שמתי רק 3 כפות)
2 כפות דבש
3-4 כוסות חלב
חצי כוס צימוקים
ההכנה:
1. מרתיחים את החלב , הפרג , הסוכר והדבש
בסיר כבד ועמוק עד שיתחילו לבעבע מעט.
מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות .משגיחים שלא יגלוש .
2. מסירים מהאש , מוסיפים את הצימוקים ומשהים ל-5 דקות.
3. יוצקים לתבנית מחצית מהתערובת .
מסירים את קרום החלה ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחידה מעל תערובת הפרג .
4. יוצקים על הפרוסות את יתרת תערובת הפרג. חשוב לדחוס את החלה במזלג שלא תצוף.
5. מכסים ומצננים לילה שלם במקרר.
אוכלים קר. [כך כתוב במתכון]
וזה צולם היום בשובי מתהלוכת פורים
( צילומים בפוסט הבא....
פרג קטנטן בליבה של עיר...)
חג פורים שמח !