ליל הסדר חלף עבר לו
אכלנו, שבענו והותרנו...
אבל אם מישהו עוד מחפש מתכון הנה הקישור:
מתכונים לפסח -מאגר מדהים של 250 מתכונים חג שמח וטעים
http://www.matkonim.net/hagim/Pessach.html
פשטידת מצות עם בשר [את זה אכין מחר]
החומרים הדרושים:
6 מצות מושרות במים חמים
2 תפוחי אדמה מבושלים
חופן פטרוזיליה
2 ביצים
מלח,פלפל שחור
למלית בשר:
400 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה
1 בצל קצוץ
1 ביצה קשה
מלח
פלפל שחור
כורכום
אגוז מוסקט
3 עלי דפנה
מעט תבלין לקציצות
1/2 כוס מים
שמן לטיגון
בצל קצוץ
אופן ההכנה:
1. מכינים את המלית: מטגנים את הבצל, מוסיפים את כל התבלינים
ומערבבים,
2. מוסיפים את המים שיגיעו לרתיחה ומוסיפים את הבשר והפטרוזיליה.
מערבבים כל הזמן, עד שכל הבשר התערבב טוב עם התבלינים,
ממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן והמים הצטמצמו ומורידים מהאש.
3. מכינים את העיסה: סוחטים ומפוררים את המצות ושמים בקערה.
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים למצה, מוסיפים ביצים טרופות,
פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרכיבים את הפשטידה: משטחים חצי מכמות העיסה בתבנית פיירקס
משומנת. מעל משטחים את מלית הבשר ומעל לבשר מפזרים פרוסות
של ביצה קשה. מעל הביצים משטחים את החצי השני של העיסה.
5. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות כ- 35 דקות או עד שהמאפה משחים.
ואי אפשר בלי להוסיף את הפרח המככב כעת בצידי הדרכים

ועוד משהו נחמד....
אז סופ"ש נעים לכולם והמשך חג שמח :)