לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2011

שנה מתוקה


 

 

 בקרתי בבלוג של  טליק , שסיפר על תבשיל

 ו"השווצתי" שאני מכינה לחמניות

   ואז  קורדליה   בקשה מתכון

ולמרות שלא תכננתי להעלותו כאן הנה הוא למעוניינים/מעונינות,

 וזו סיבה טובה לכתיבת פוסט קריצה

 

ההכנה כרוכה בקצת עבודה, אבל שווה !

 

לחמניות- כ-30 לחמניות בסיסיות

 

   

 המרכיבים:

 20 גרם שמרים טריים

¾ כוס (180 מ"ל) חלב פושר

4 ו-1/3 כוסות ( 600 גרם) קמח

200 גרם חמאה בטמפרטורה החדר

½ כוס (100 גרם) סוכר

מעט מלח

2 ביצים

על הלחמניות למרוח לפני האפייה:

1 ביצה טרופה עם 1 כף מים.

ההכנה:

* שמים את השמרים בקערה קטנה, מוסיפים חלב, מערבבים עד שהשמרים נמסים.

* שמים כוס ו-3/4 מהקמח בקערה בינונית, יוצרים גומה במרכז הקמח ,

ויוצקים לתוכה את החלב והשמרים.

מערבבים תחילה בכף עץ ואח"כ לשים מעט בידיים, רק עד שמתקבל בצק דביק קצת.

מכסים את הקערהבמגבת לחה , ומניחים במקום חמים ל-3/4 שעה, עד שהבצק מכםיל נפחו.

טופחים קצת על הבצק שתפח, אוספים לכדור ומניחים בצד.

*שמים את החמאה , הסוכר והמלח בקערת המערבל במהירות בינונית-גבוהה 2-3 דקות,

מוסיפים את הביצים ומערבלים עוד כדקה.

מוסיפים את כדור הבצק ואת שארית הקמח ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שמתקבל 

בצק אחיד ודק.

מכסים את הבצק במגבת לחה ומאחסנים במקרר כשעה.

המילוי:

 

  

 מרפדים 2 תבניות שטוחות בנייר אפייה.

מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדורים.

יוצרים במרכז כל כדור שקע ומניחים במרכז כפית מלאה מהמלית.

מצמידים היטב את שולי הבצק , מניחים בתבנית.

* מברישים כל כדור בביצה טרופה.מכניסים לנור בחום בינוני ב-180 מעלות כ-20-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

 

 

 מלית

 הצעה  ראשונה : שוברים לחתיכות 250 גרם שוקולד (חלב, מריר או לבן או שילוב שלהם)

 הפעם  בחרתי ב'פצפוצי שוקולד' , כדי להקל על המאכה.

הצעה שניה: חתיכות קטנות של 10 שזיפים ,או משמשים או 5  אפרסקים,

4 כפות סוכר וכפית קינמון.

הצעה שלישית :2-3 בננות ו-100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות לבנות.

 

 

 

ואם באפייה עסקינן אז הכנתי לפני מספר ימים ושמרתי בהקפאה ויצא מאוד טעים

מאפינס דבש ,[ שאפשר כמובן להכין כעוגה ] במיוחד לי שאינני חובבת עוגות דבש...

 המתכון כאן

(הצילום והעריכה שלי)

 

ועוד משהו :

ולמי  שאוהב פרג הנה עוגה טעימה (עם כף דבש)

מהבלוג   הזה  

 

                          ושוב איחולי שנה טובה ומתוקה לכולם !

נכתב על ידי נ*גה , 29/9/2011 20:05   בקטגוריות אוכל, מתכונים, צילומים שלי  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

110,420
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)