לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2012    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2012

טנא של תות


 

 הכותרת מתוך השיר   טנא של תות- תלמה אליגון רוז 

 

 

כשאומרים תותים, תותים של עץ

 רבים מאיתנו נזכרים בילדות ,

 כשקטפנו תותים

וחזרנו הבייתה עם  כתמים על החולצה ( שלא ירדו) ואצבעות הידיים שחורות

 השבוע

חבר בעל עצי תות

 הזמין אותי לבוא לקטוף .

 

האמת שהוא קטף ואני צלמתי את הכלב שלו, שבהתחלה רעם עלי בקולו

ואחרי מספר שניות שימש לי ל dogמן  והצטלם בפוזות שונות

וגם החתול שעבר לידו לא הזיז אותו מרבצו .

 



 טוב , אז שבתי הבייתה עם קערה ובתוכה תותים

 

קצת אכלנו ...

 



וזאת היתה סיבה טובה לחפש מתכון של עוגת תותים ( תותי עץ)

מצאתי רק אחת -בכתבה של מרב ברזילי

 

עוגה בחושה עם פירורי בצק, גבינה ותותי עץ

 

המרכיבים (לתבנית אינגלישקייק):

100 גרם חמאה

200 גרם סוכר קנים -השתמשתי בסוכר דמררה

כפית תמצית וניל

180 גרם גבינה לבנה 5%

80 גרם שמנת חמוצה

3 ביצים

180 גרם קמח מלא מנופה -השתמשתי בקמח אוסם( זה מה שהיה לי בבית)

5 גרם אבקת אפייה - לא שמתי

250 גרם תותי עץ -לא שקלתי

 

לשטרויזל:(פרורי בצק אפויים)

40 גרם חמאה

40 גרם סוכר קנים

60 גרם קמח מלא מנופה

 

על החלק העליון בכלל וויתרתי

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השטרויזל: מערבבים יחד, ידנית, את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מכינים את העוגה: מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר והווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצים, הגבינה והשמנת וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הרטובה.
  5. מוסיפים את תותי העץ ומערבבים ידנית.
  6. משטחים את התערובת בתבנית אינגליש קייק, מפזרים מעל את השטרויזל.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז בעוגה יוצא יבש.

   

ערכתי מעט שינויים בגלל אילוצים , אפיתי בתבנית עגולה חד פעמית

 העוגה לא יצאה גבוהה , אבל טעימהסבבי

 



נכתב על ידי נ*גה , 22/6/2012 10:35   בקטגוריות מתכונים, קיץ, צילומים  
42 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

110,418
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)